AirBnB osake – Kannattaako sovellusyritykseen sijoittaa?

AirBnB on suuri Yhdysvalloista kotoisin oleva yritys, joka omistaa tunnetun AirBnB verkko ja sovellusalustan, jossa majoitusta etsivät ja majoitusta tarjoavat kohtaavat. Kuka tahansa voi listata omat tilansa majoitusta varten palveluun, jolloin jokaisen varauksen yhteydessä AirBnB perii peinen palkkion.

Tällä sivulla kerromme sinulle, mikä AirBnB:n kurssi on tällä hetkellä, hieman taustatietoa ja yrityksen historiasta sekä oppaan siitä, miten voit ostaa kyseisen yrityksen osakkeita ilman palkkioita.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta AirBnB osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta AirBnB osaketta helposti ja turvallisesti

  • Vaihe 1: Valitse itsellesi sopiva kaupankäyntialusta, jossa on edulliset kaupankäyntipalkkiot ja helppokäyttöinen järjestelmä. Me suosittelemme eToroa, jossa voit käydä kauppaa ilman palkkioita.
  • Vaihe 2: Luo tili eTorolle – tilin luominen kestää vain muutaman minuutin.
  • Vaihe 3: Talleta rahaa avaamallesi sijoitustilille. Minimitalletus, jolla voit aloittaa sijoittamisen on vain 50 euroa.
  • Vaihe 4: Kirjaudu sisään palveluun, etsi AirBnB osake, valitse sijoitussumma ja paina ostopainiketta.

AirBnB osakkeen hinta

AirBnB osakkeen hinta / kurssi on tällä hetkellä 169,3 Yhdysvaltain dollaria. Kurssi on pysynyt melko tasaisena viimeisen vuoden aikana. Yrityksen osake on päässyt hyvin tyypilliseen seitsemän prosentin nousuun vuoden päätteeksi.

Korkeimmillaan AirBnB:n osakkeilla on käyty kauppaa 219,94 dollarin hintaan ja alimmillaan 129,71 dollarin hintaan viimeisen vuoden aikana.

Miten ostaa AirBnB osake – Ostajan opas

Osakesijoittaminen on helppo ja melko turvallinen tapa sijoittaa fiksusti. Onnistuneet osakepoiminnat omaan sijoitussalkkuun on hyvä tapa kerätä varallisuutta. Osakkeet ovat tuottaneet tasaisesti kautta historian, vaikka historiaa ei sijoittamisessa saa pitää tulevaisuuden enteenä.

Nykypäivänä osakemarkkinat tarjoavat sijoittajille ennennäkemättömiä mahdollisuuksia ja työkaluja, joiden avulla kuka tahansa voi rikastua, vaikka palkka olisi alhainen.

Monet ovat päässeet irti ”oravanpyörästä” ja pystyneet vähentämään työntekoa – jääneet varhaiseläkkeelle. Suunnitelmallisella sijoitus strategialla, jossa he kuukausittain tai vuosineljänneksittäin sijoittaa rahaa osakesalkkuunsa fiksuilla osakepoiminnoilla.

Sijoittamisen aloittaminen voi kuitenkin monesti tuntua haastavalta suuren informaatiotulvan takia. Tarjoilla on useita erilaisia kaupankäyntialustoja niin pankkien kuin siihen erikoistuneiden yritysten toimesta.

Pörssiosakkeisiin on helppo sijoittaa suoraan verkossa ilman ylimääräistä vaivaa. Vakavaraisiin osakkeisiin sijoittaminen varmistaa myös sen, että osakekursseja ei tarvitse päivittäin katsoa.

Jotta voit tehdä paremman päätöksen AirBnB osakesijoituksen suhteen, käydään läpi hieman yrityksen historiaa ja taustoja.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä AirBnB osaketta.

  • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
  • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
  • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

  • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
  • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

AirBnb osake historia

Suurin osa meistä on kuullut nimen AirBnB. AirBnB on suuri amerikkalainen yhtiö, joka toimii pelkästään verkossa. Sen päätoimeenkuvaan kuuluu erilaisten loma-asuntojen ja majoituspalveluiden välittäminen. Liiketoiminta konsepti on simppeli, yritys yhdistää majoitusta etsivät ja majoitusta tarjoavat.

Uniikin konseptista tekee sen, että kuka tahansa voi listata oman kotinsa, vapaa-ajan asuntonsa tai lomamökkinsä AirBnB:hen vuokrattaviksi kohteiksi. Kun asiakas vuokraa majoituksen, joudut maksamaan pienen palkkion AirBnB:lle.

Yritys on saanut alkunsa alun perin Kalifornian San Franciscossa. kaksi opiskelukaveria Brian Chesky ja Joe Gebbia saivat idean laittaa makuualustan lattialle ja vuokrata sitä majoitustilaksi muille. Konsepti tunnetaan paremmin maailmalla nimellä bed & breakfast. Koko AirBnB:n liiketoiminta on saanut alkunsa näin pienestä ja yksinkertaisesta ideasta ja tänä päivänä yhtiö onkin maailmantasolla jättiyritys.

Hotelliyrittäjät eivät kuitenkaan ole mielissään AirBnB:n kaltaisista palveluista, sillä ne mieltävät yrityksen liiketoiminnan välistä vetämiseksi, vaikka käyttäjäalustoihin liittyvät palvelut ovat tätä päivää.

Lyhykäisyydessään AirBnB:n konsepti on siis kokonaisuudessaan verkossa ja mobiilisovelluksena toimiva alusta, joka ylläpitää suurta listausta majoitusmahdollisuuksista ympäri maailman. Hyvin suurella todennäköisyydellä löydät myös omalta paikkakunnaltasi useita AirBnB:n käyttäjiä.

Monet palvelun käyttäjät ovat väittäneet säästäneensä jopa kolminkertaisen määrän rahaa käyttäessään AirBnB:n enemmänkin kotimajoitukseen perustuvaa palvelua.

Sivusto pääsi vauhtiin varsin nopeasti, kun ohjelmoija Paul Graham kutsui Brianin ja Joe:n yrityshautomoonsa, jossa hän tarjosi heille koulutusta ja rahoitusta vastineeksi pienestä osuudesta yritystään. Jo muutaman ensimmäisen kuukauden aikana sivusto saavutti 10 000 aktiivista käyttäjää ja 2500 listattua asuntoa.

Vuoden 2011 aikana yritys voitto South by Southwest-konferenssissa ”application” palkinnon ja avasi samalla Lontoon ensimmäisen kansainvälisen toimistonsa, jonka jälkeen yritys kasvu on ollut räjähdysmäistä. Nykyään toimistoja on jo Pariisissa, Milanossa, Barcelonassa, Kööpenhaminassa, Moskovassa ja Sao Paulossa.

Ongelmitta ei kuitenkaan yrityksen taival ole kulkenut, nimittäin vuoden 2016 lokakuussa yritys sai New Yorkissa sakot asuntolakien rikkomisesta. On spekuloitu, että tilanteen järjesti suurin paikallinen kilpailija, jonka tarkoituksena oli vahingoittaa AirBnB:n kasvua.

Aina koronapandemiaan asti näytti siltä, että mikään ei pysty estämään AirBnB:n kovaa kasvua, kunnes hotelli- ja matkailuala koki suuren takaiskun. Monet peruivat varauksensa ja suurin osa lopetti matkustamisen kokonaan. Ehkä se jo kertoo jotain, että Vuoden 2020 toukokuussa yhtiö lomautti lähes neljäsosan koko henkilöstöstään.

Kannattaako AirBnB osaketta ostaa?

AirBnB on hyvä esimerkki siitä, miten globaaleiksi syntyneet verkkoalustat voivat saavuttaa nopeasti johtavan markkina-asema toimialasta riippumatta. Yritys on ollut erittäin vakavarainen ja turvallinen sijoitus jo useita vuosia, mutta koronapandemia on tietysti hieman hidastanut osaltaan yrityksen kasvua.

Yritys julkisti aivan yllättäen koronapandemian keskellä IPO-listautumisensa 10. päivä joulukuuta. Joka osaltaan puoltaa näkemystä siitä, että ala vielä tulee tokenemaan nopeasti.

AirBnB IPO eli (Initial public offering) julkaistiin 9 joulukuuta 2020, joka tarkoittaa, että aikaisemmin yrityksen osakkeet eivät ole olleet julkisen kaupankäynnin kohteena. Myyntipäivänä osakkeiden myynti alkoi 68 dollarin hintaan ja päättyi peräti 168 dollarin kurssiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että AirBnB:n osake antaa erinomaisen mahdollisuuden sijoittaa globaaliin toimijaan, jonka kasvu on ollut huikeaa ennen pandemiaa. Nähtäväksi jää säilyttääkö yritys edelleen jättiyrityksen aseman, kun tilanne rauhoittuu ja matkustelu palautuu ennalleen.

Monet analyytikot ovat kuitenkin sanoneet, että viimeiset vuodet ovat aiheuttaneet merkittävän heikentymisen yhtiön tulokseen. Sijoittajat ovat kuitenkin olleet mielissään listauksesta ja mahdollisuudesta sijoittaa yritykseen, jonka uskovat tuottavan vielä jatkossa.

Sijoituksen voi tehdä helposti eToron kaupankäyntialustalla. Kyseinen osake on ostettavissa ilman välityspalkkioita ainakin toistaiseksi. Jos sinulla ei vielä ole tiliä eTorolla, suosittelemme avaamaan sellaisen, vaikka et sijoitusta heti tekisikään. Nimittäin kyseinen kaupankäyntialusta on noussut yhdeksi maailman suositummista sijoitusalustoista myös pohjoismaissa.