Valuuttakauppa

Valuuttakauppa tarkoittaa sijoittamista maailman valuuttoihin. Termi valuuttakauppa tulee englanninkielen sanasta forex trading eli Foreign Exchange trading.

Suomessa valuuttakauppa on vielä melko tuntematon liiketoiminnanmuoto, joka on jopa Suomessa tuonut jo useita miljonäärejä.

Hyvä esimerkki tästä on Imatralainen yritys FinFX, joka myöhemmin kasvoi maailmanlaajuisesti 30 suurimman välittäjän joukkoon. Omistaja oli kokenut valuuttakauppa treidaaja, joka halusi luoda myös Suomeen oman kaupankäyntialusta. Lue koko juttu Yle:n sivuilta.

67% piensijoittajista menettää rahaa.

Ota 100,000€ harjoitellaksesi treidaamista

Jokainen uusi käyttäjä saa eTorolla 100,000€ virtuaalirahaa, näin voit harjoitella treidaamista ilman riskiä. Liity eToroon nyt ja huomaa, miten mielenkiintoista ja yksinkertaista treidaaminen loppujen lopuksi on. Pääsy yli 40 eri kryptovaluuttaan ja muiden mallisalkkuihin.

Mitä valuuttakauppa on?

Valuuttakauppa perustuu valuuttojen välisiin kurssivaihteluihin, joissa kauppaa tehdään vertaamall kahden eri valuutan arvoa keskenään. Pienetkin kurssivaihtelut voivat tehdä merkittäviä voittoja tai tappiota.

Valuuttakaupan suosio näkyy myös siinä miten paljon niillä käydään kauppaa. Sekunnin murto-osissa hinta voi muuttua varsin radikaalisti.

Valuuttakaupan voi aloittaa jo varsin peinellä pääomalla, mutta on suositeltavaa aloittaa se vasta kun on rahaa joka on vara hävitä. Kyseistä treidaamisen muotoa pitää ajatella työnä / taitona joka vaatii omistautumista ja harjoittelua.

Kukaan ei ole päässyt miljonääriksi yhden treidin avulla. Menestys ei siis tapahdu yhdessä yössä vaan vaatii jopa vuosien harjoittelun ennen kuin voitokkaita treidejä alkaa tulla riittävästi.

Velkavipu voi tuoda muhkeita voittoja

Monet kaupankäyntialustat tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden käyttää treideissä velkavipua, jonka suuruus riippuu tallettamasi pääoman määrästä. Velkavivun avulla on mahdollista tahkoa suuria voittoja jo pienistäkin kurssien heilahteluista.

Velkavivulla on kuitenkin kääntöpuolensa joka tarkoittaa, että yhtä suuria summia kuin voit voittaa voit myös hävitä. Siksi suosittelemme aina treidaamisessa käyttämään niin kutsuttua stop-loss toimintoa, joka luopuu positiosta heti jos kurssi heilahtaa liikaa ei toivottuun suuntaan.

Stop-loss auttaa noudattamaan kaikkein perinteisintä periaatetta treidauksessa: ota voitot nopeasti ja tappiot heti ja pieninä.

Moni amatööri sortuu liian suuren velkavivun käyttämiseen liian aikaisin. Käytä velkaa apunasi vasta kun olet varma taidoistasi etkä menetä yöuniasi hävittyjen treidien takia. Loppujen lopuksi koko valuuttakauppa perustuu rahanhallintaan: voita 60 % treideistä ja jäät silti voitolle.

Miten aloittaa valuuttakauppa?

Valuuttakauppaa varten on tarjoilla useita erilaisia sijoitusalustoja netissä. Me kuitenkin suosittelemme tunnetuinta ja toimivaksi todistettua eToroa, jossa mukaan pääsee jo varsin pienellä pääomalla.

Perinteisten valuuttojen lisäksi eTorolla voi sijoittaa myös kryptovaluuttoihin, joka tuntuu olevan nykypäivän trendi.

  • Aloita luomalla tili eTorolle tästä
  • Rekisteröidy palveluun
  • Tee talletus
  • Aloita käymään treidejä pienillä välityspalkkioilla

Muista, että treidaa vain sillä rahalla jonka olet valmis häviämään.

Muistä pitää tuotto- ja treidaus-kassa erillään toisitaan. Nosta aina osa tuotoista talteen, jotta et käy kauppaa koko pääomalla.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit käydä kauppaa valuutoilla minimi-palkkioilla.

  • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
  • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
  • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

  • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
  • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Pakollinen tieto: eToro on monipuolinen kaupankäyntialusta, joka tarjoaa mahdollisuuden investoida osakkeisiin, kryptoihin ja CFD-tuotteisiin. CFD-tuotteet ovat monimutkaisia instrumentteja ja niiden kaupankäynnissä on korkea riski menettää rahaa korkean vivun takia. 67% piensijoittajista menettää rahaa käymällä kauppaa CFD-tuotteilla eTorolla. Harkitse ymmärrätkö miten CFD tuotteet toimivat ja onko sinulla varaa ottaa riski menettää rahaa.

Valuuttakauppa verotus

Valuuttakauppaa verotetaan samalla tavalla kuin mitä tahansa pääomatuottoa. Voit vähentää valuuttakaupasta aiheutuneet tappiot luovutusvoittojen periaatteella seuraavista tuotoistasi aina 500 euroon asti.