Elisa osake 2023 – Puhelinoperaattorit hyvä sijoitus?

Osakesijoittamisen yhteydessä kuulee aina puhuttavan parhaista osakesijoituksista. Näiden joukkoon mahtuu yllättävän usein Elisan tai jonkin muun operaattorin osakkeet.

Tässä kirjoituksessa me tutustumme tarkemmin Elisan osakkeeseen, itse toimialaan ja osakkeen arvon muodostukseen. Samalla pyrimme tulkitsemaan Elisan tulevaisuuden näkymiä sijoittajien näkökulmasta.

Tiedon lisäksi tämä kirjoitus toimii myös oppaana. Kerromme sinulle, miten voit ostaa suomalaisia osakkeita, mukaan lukien Elisaa perinteisiä pankkeja ja kaupankäyntialustoja alhaisemmilla palkkioilla.

Elisa Oyj on suuri puhelinoperaattori Suomessa, joka toimii televiestinnän, ICT- ja verkkopalveluiden sekä muiden mobiilipalveluiden kentällä. Merkittävimpiä ilpailijoita Elisalla on vain muutamia, kuten Telia ja Dna.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Elisa osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Elisa osake (ELISA)

Elisan osakkeita voi ostaa pankkien tarjoamien sijoituskäyttöliittymien tai perinteisten kaupankäyntialustojen avulla, mutta kustannukset ovat usein korkeita ja toimeksiannot hitaita.

Me suosittelemme käyttämään eToroa, seuraamalla alapuolella olevia ohjeita.

 • Luo tili eTorolle, jossa voit ostaa amerikkalaisia osakkeita 0 % välityspalkkioilla.
 • Tilin avaaminen onnistuu minuuteissa, jos tarvitset apua. Alempana artikkelissa on tarkemmat ohjeet tilin luomiseen.
 • Talleta rahaa avaamallesi tilille.
 • Etsi Elisan osake, valitse määrä ja hinta, jolla haluat osakkeita ostaa.
 

Elisa on suosittu sijoituskohde Suomessa, sillä se on vakavarainen, jonka kurssikehitys on tasaista. Lisäksi se maksaa vuosittain osinkoa osakkeen omistajilleen.

Miten ostaa Elisa osake?

Elisa on vahva yritys puhelinoperaattoreiden kesken, joka pystyy tarjoamaan sijoittajille merkittävää tuottoa niin lyhyellä, kuin pitkälläkin aikavälillä.

Huomasitko muuten Elisan osakekurssien olevan merkittävässä nousussa, kun pandemia iski vuonna 2020? Tämä oli vahvaa seurasta sille, että yritykset ymmärsivät yhä paremmin, miten tärkeää roolia digitaalisuus näyttelee.

Jokaisen modernin yrityksen on pysyttävä mukana teknologian kehityksessä ja ilman operaattoreita tai internet palvelun tarjoajia, se olisi mahdotonta.

Toinen huomioitava seikka on se, että Elisa on erittäin vahva osingonmaksaja. He maksavat osinkoina noin 96 prosenttia vertailukelpoisesta nettotuloksesta vuosittain, joka tekee siitä yhden parhaista suomalaisista osinko-osakkeista.

Elisaan on helppoa ja turvallista sijoittaa eToro kaupankäyntialustan avulla. Tämä kaupankäyntialusta tarjoaa pohjoismaiden edullisimmat kaupankäyntipalkkiot ja sen lisäksi voit ostaa myös amerikkalaisia osakkeita kokonaan ilman välityspalkkioita.

Alapuolella on kuvalliset ohjeet tilin luomiseksi. Ei haittaa, vaikka olisit entuudestaan käyttänyt muita kaupankäyntialustoja, sillä tilin luominen on maksutonta.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Elisa osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Elisa osinko – maksavatko operaattorit hyvin osinkoja?

Palataksemme aikaisempaan mainintaamme. Elisa maksaa osakkeenomistajilleen vuosittain osinkoa 96 prosenttia vertailukelpoisesta nettotuloksesta.

Viime vuonna noin 180 000 osakkeenomistajallaan osinkoa maksettiin 1,85 euroa per osake, osakkeen hinnan ollessa noin 50 euroa.

Suosio osinko-osakkeena näkyy myös sijoittajissa, sillä Elisan suuria omistajia ovat kansalliset instituutiot, Ilmarinen ja Helsingin Kaupunginvaltuusto.

Elisa on siis erinomainen sijoitus sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä, sillä osakkeet tarjoavat potentiaalista kurssinousua, joka johtaa myyntivoittoihin. Samalla tarjoten myös tasaista osinkoa pääomalle.

Osinkohistoria:

 • 2017: 1,50 €
 • 2018: 1,65 €
 • 2019: 1,75 €
 • 2020: 1,85 €
 • 2021: 1,95 €

Elisa osake – juuret yli sadan vuoden takana (historia)

Elisa Oyj:n on perustettu jo vuonna 1882, lennätinmekaanikko Daniel Wadén toimesta. Tuolloin se toimi nimellä Helsingin puhelinyhdistys (HPY), jonka ensimmäinen puhelinlinja oli Kaivopuiston ravintolasta Oopperakellariin.

Aikanaan yrityksellä oli käytössä vain 56 puhelinnumeroa, mutta muutaman vuoden kuluessa puheluiden kokonaismäärä ylitti jo miljoonan rajapyykin.

1920-luvulla perustettiin puhelinlaitosten liitto ja vuonna 1929 kaikki Helsingin keskukset olivat automatisoitu, joka teki siitä ensimmäisen kaupungin koko maailmassa, jossa oli käytössä automatisoidut puhelinkeskukset.

Vuosien 1930 ja 1950 aikana Helsingin Puhelinyhdistys osti useita pieniä puhelinlaitoksia ja laajensi näin liiketoimintaansa.

1990-luvulla matkapuhelinten voittokulun aikana merkittävimpiä kilpailijoita alalla olivat Radiolinja ja Telecom Finland (nykyinen Sonera ja Telia).

Neljä vuotta myöhemmin Helsingin Puhelinyhdistyksen liiketoiminta yhtiöitettiin ja nimestä tuli Helsingin Puhelin Oy, Helsingin puhelinyhdistyksen pysyessä yhtiön omistajana.

Vuonna 1997 yritys listautui Helsingin pörssiin ja nimeksi tuli Helsingin Puhelin OYJ, vuonna 2000 Helsingin Puhelin Oyj nimi muutettiin Elisa Communications Oyj:ksi todennäköisesti globalisaation seurauksena.

Vuonna 2001 Elisa erosi 1996 perustetusta Finnet liitosta, jolloin se osti muut osakkaat pois Datatieltä ja Radiolinjasta, sopimuksen mukaisesti se myös luopui Finnet Oy nimestä.

Samana vuonna kilpailuvirasto tuomitsi Elisan määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä, syynä kaksoishinnoittelu, kohtuuton hinnoittelu, syrjivä hinnoittelu sekä markkinoille pääsyn vaikeuttaminen. Rangaistuksena 4,2 miljoonan euron seuraamusmaksu.

Vielä vuonna 2001 Kolumbus (Finnet-yhtiöiden tavaramerkki) liiketoiminta yhtiöitettiin Elisa-konsernin tytäryhtiöksi, joka toimi nimellä Kolumbus Oy. Kolumbus Oy lopetti toimintansa omalla nimellä vuonna 2009 ja toiminnot siirrettiin Elisalle.

Vuonna 2003 Elisa Communications Oyj nimi muutettiin lyhyemmäksi Elisa Oyj:ksi, jonka nimen alla se tänäkin päivänä toimii.

Elisa on kautta historian ostanut pienempiä tekijöitä pois markkinoilta, kuten esimerkiksi Saunalahti operaattorin, josta tuli myöhemmin Elisa Saunalahti.

Nykyään Elisa on yksi suurimpia suomalaisia teleoperaattoreita, joka tarjoaa puhelinliittymien lisäksi kattavia datapalveluita ja muita internetiin sekä palveluiden käyttöön liittyviä tuotteita.

Yritys toimii jatkuvasti alan pioneerina, sillä esimerkiksi vuonna 2018 Elisa aloitti ensimmäisenä maailmassa kaupallisen 5G verkon rakentamisen Tampereella ja Tallinnassa.

Kannattaako Elisan osaketta ostaa?

Elisa on yksi historian parhaista sijoituskohteista mitä osakesijoittamiseen tulee. Vakavarainen yritys, jonka kurssit pysyvät tasaisessa nousussa, jos vuoden 2020 pientä dippiä lokakuussa ei oteta huomioon.

Takana kuitenkin oli vaikea vuosi, josta huolimatta yritys osakkeet kiipesivät uusiin ennätyslukemiin.

Meidän osakesalkustamme löytyy Elisaa, myös sinun kannattaa ostaa yrityksen osakkeita, jos haluat passiivisen sijoituskohteen, jonka tuotto potentiaaliin voi luottaa.

Analyytikot ovat pitäneet Elisan osakkeita kalliina verrattuna siitä saatavaan tuottoon, mutta pandemia osoitti, miten vahva osake Elisa oikeasti on.

Merkittävin tapahtuma vuonna 2020 pörssissä Elisan kannalta oli yli 10 prosentin nousu, kun koko muu Helsingin pörssi laski yli 20 prosenttia.

Kiinnitä huomiota näihin asioihin:

 • Vahva teleoperaattori, jolla pitkä historia Suomessa alan pioneerina. Nykyään myös globaalia markkinavoimaa.
 • 5G verkon edelläkävijä koko maailmassa.
 • Vahva osake, joka maksaa reilusti osinkoa.
 • Yksittäisen osakkeen hinta on melko korkea.
 • Merkittävimpiä kilpailijoita vain muutama samalla toimialalla.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Elisa osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.