Kamux osake 2023 – kannattaako sijoittaa käytettyihin autoihin?

Kamux on suomalainen yritys, joka harjoittaa autojen vähittäiskauppaa. Yritys on parantanut tunnettuuttaan viime vuosina erittäin runsaasti. Se toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Saksassa omistaen yhteensä noin 80 myymälää ja oman autoverkkokaupan.

Tässä artikkelissa perehdymme tarkemmin Kamuxin toimintaan ja historiaan sekä kerromme samalla, miten voit ostaa Kamuxin osaketta mahdollisimman alhaisilla kaupankäyntikuluilla.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Kamux osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Kamux osaketta helposti näiden ohjeiden avulla

Yleensä suosittelemme lukijoillemme ulkomaista kaupankäyntialustaa nimeltä eToro, joka tarjoaa laajan mahdollisuuden käydä kauppaa erilaisilla sijoitustuotteilla kaikissa maailman pörsseissä, lisäksi se mahdollistaa amerikkalaisten osakkeiden ostamisen kokonaan ilman välityspalkkioita.

Valitettavasti kuitenkaan juuri Kamuxia ei löydy tällä hetkellä eToron osakevalikoimasta, vaikka siellä suurin osa Helsingin pörssin osakkeista onkin.

Sen sijaan voit ostaa Kamuxin osaketta suoraan pohjoismaiselta Nordnet kaupankäyntialustalta, josta löytyy lähes kaikki pohjoismaisista osakkeista. Hinta kuitenkin on markkinoiden korkeimmasta päästä, sillä kaupankäynnin yhteydessä perittävät palkkiot ovat ainakin eToroon verrattuna melko korkeita.

Näin ostat Kamuxin kaltaisia osakkeita ilman välityspalkkioita

Kamux ei suinkaan ole sijoittajien ainoa vaihtoehtoa, mikäli haluaa autokauppabisnekseen mukaan. Käytettyjen autojen lisäksi tällä hetkellä trendaavat myös sähkö- ja hybridiautot. Voimmekin antaa sinulle neljä erinomaista vaihtoehtoista sijoitusta, joihin pääset mukaan maksamatta palkkioita.

  • Tesla: Tesla on johtava sähköautojen valmistaja, joka toimii alan pioneerina maailmanlaajuisesti.
  • BMW: kaikkien tuntema BMW on yksi vahvimmista automerkeistä sekä uusien, että käytettyjen autojen malleissa.
  • NIO: Kiinalaisten näkemys sähköautoilun tulevaisuudesta, joka kasvattaa osuuttaan Aasian markkinoilla.
  • Volvo: Vanha legendaarinen Volvo on pitänyt pintansa vuosikymmeniä kuluttajien mielissä vankkumattomana ja turvallisena autoteknologian yrityksenä.

Seuraavaksi näytämme kuvallisten ohjeiden avulla, miten luot tilin eToron alustalle. Kyseisellä alustalla ei tarvitse maksaa kaupankäyntipalkkioita kaikista osakkeista.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Kamuxin osakkeita.

  • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
  • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
  • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

  • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
  • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Kamuxin historia – miten toiminta sai alkunsa?

Kamux on saanut alkunsa vuonna 2003 nuoren poliisin, Juha Kalliokosken ideasta, joka harjoitti sivubisneksenä käytettyjen autojen myyntiä omalla kotipihallaan. Hän päätti hypätä kokonaisvaltaiseen seikkailuun, kun huomasi että autojen myynnistä saatavat voitot lähentelivät hänen kuukausipalkkaansa poliisina.

Yritys on siis perustettu käytännössä omalla kotipihalla. Jo alusta asti Kamux perusti koko liiketoimintansa käytettyjen autojen myymiselle, joka sen ajan Suomessa oli varsin uniikki konsepti, sillä sitä harrastivat pääsääntöisesti yksittäiset autonomistajat.

Nopeasti varaston täyttyessä Juha huomasi, ettei sitä kannata täyttää autoilla, joiden kestää mennä kaupaksi. Sen sijaan hän ymmärsi, että niin sanotut kansan autot myivät kuin häkä ja niitä ei kauaa varastossa tarvinnut säilyttää. Näin ollen yritys alkoi keskittyä enemmän kansan autoina pidettyihin automerkkeihin ja malleihin, joka alkoikin tuottaa tulosta melko nopeasti.

Tuon idean jälkeen Kamuxin liiketoiminta lähti nopeaan kasvuun ja se on jatkunut näihin päiviin asti. Monet pitävät yritystä paikkana, josta hakevat aina uuden, mutta käytetyn auton edullisesti ja turvallisesti.

Ennen pandemiaa Kamux pyöritti liiketoimintaansa pääsääntöisesti kivijalkamyymälöiden ja tehokkaan mainostuksen avulla, mutta muutokset kuluttajien käyttäytymisessä sekä rajoitukset yleisesti johtivat siihen, että strategiaa oli modernisoitava.

Nykyään suuri osa yrityksen myynneistä tuleekin nettikaupasta, johon on panostettu erityisen paljon. Kuvat ovat laadukkaita ja myynti-ilmoituksen tuntuvat lukiessaan samalta, kuin juttelisi suoraan myyjän kanssa.

Sijoittajien näkökulmasta Kamux on erinomainen sijoitus verrattuna tavallisiin autokauppoihin, joissa tuottomarginaalit jäävät varsin pieniksi. Uusien autojen kohdalla myynnistä saatavat voitot ovat hyvin pieniä verrattuna käytettyjen autojen myymisestä saatuihin tuottoihin. Sama ilmiö pätee esimerkiksi käytetyissä puhelimissa, joissa liiketoiminta perustuu samaan ideaan – käytetystä saa enemmän voittoa.

Suomessa Kamux Oyj on saavuttanut lähes markkinajohtajan aseman autokaupoissa ja etenkin käytettyjen autojen myymisessä. Siksi yritys onkin lähtenyt tavoittelemaan uusia aluevaltauksia ulkomailta, kuten Ruotsista ja Saksasta. Samalla ne toimivat hyvinä tukikohtina uusien käytettyjen autojen löytämiselle, sillä ne ovat tunnetusti autokansan maita.

Kamux osinko – maksaako käytettyjä autoja myyvä liike hyvin osinkoja?

Kamux on varsin tunnettu osinkojen maksaja jo viimeisten vuosien aikana. Joka vuosi osinko on kasvanut sekä osakekurssi on noussut.

Viimeisen kahden vuoden ajan yrityksen kasvuprosentti on ollut vain kaksi prosenttia, mutta jos katsotaan kasvua neljän vuoden tähtäimellä, se on ollut vuositasolla lähes 19 prosenttia.

Yritys alkoi maksamaan sijoittajilleen osinkoa suurimman kasvubuumin aikaan vuonna 2018, jolloin ensimmäinen osakkeista saatava osinko oli 0,12 euroa per osake.

Osinkohistoria:

2018: 0,12€

2019: 0,16€

2020: 0,23€

2021: 0,24€

Analyytikot uskovat Kamuxin osakkeen nousevan 14 euroon lähitulevaisuudessa, kun se on tällä hetkellä 11,50 eurossa.

Yritys pyrkii jatkuvasti kehittämään palveluitaan entistä asiakasystävällisemmiksi. Tästä hyviä esimerkkejä ovat autojen verkkokauppa ja kotiinkuljetus.

Kannattaako Kamux osaketta ostaa?

Autot ovat asia, jota ihmiset tarvitsevat joka päivä, ainakin toistaiseksi. Autojen hinnat ovat kuitenkin olleet jatkuvassa nousussa myös kansanautojen kohdalla sekä autoilun hinta on kohonnut joka vuosi kasvaneiden polttoainekustannusten takia.

Polttoaineiden verotus alkaa olla jo lähes kestämättömällä pohjalla, sillä palkat eivät nouse samaa vauhtia, kun autoilun hinta nousee.

Onneksi rinnalle on tullut myös käytettyjä hybridi sekä sähköautoja, jotka vastaavat suoraan tähän ongelmaan. Toistaiseksi kuitenkin käytettyjen autojen myynti on ollut erittäin vilkasta ja varastot eivät täytä, kun kuluttajat ostavat itselleen ”kansanautoja”.

Kamuxin markkinaherruudesta kertoo se, että kun seisot liikennevaloissa ja vieressäsi on 3 tai 6 uusi autoa. Näistä kolmen rekisterikilvissä on merkintä auton tulleen suoraan Kamuxilta. Etenkin nuoremmat autoilijat ovat suosineet Kamuxia jo pitkään, sillä se tarjoaa turvallisia, luotettavia ja edullisia käyttö autoja kaikille.

Kamux ilmoitti vuonna 2021 siirtyneensä uuteen strategiakauteen, jossa painotetaan enemmän kasvua. He ovat nähneet kasvun kiihdyttämisen ja vaikean toimintaympäristön laskeneen kasvua, kasvua on hidastanut myös siirtyminen uuteen ERP-järjestelmään, johtoryhmän vaihtuvuus sekä uusien myymäläavausten tuomat riskit.

Sijoittajana saat itse päättää, haluatko sijoittaa autoteollisuuteen ja jos haluat, niin onko Kamux oikea valinta. Maailmalta löytyy myös muita erinomaisia sijoituskohteita kyseiselle toimialalle aina rahastojen, osakkeiden ja johdannaisten muodossa. Nämä ja monta muuta löydät ilman kuluja suoraan eToron kaupankäyntialustalta.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Kamux osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.