Tekoälyyn sijoittaminen – onko tekoäly hyvä sijoituskohde?

Tekoäly on herättänyt maailmalla lähi vuosina todella paljon kiinnostusta sillä monet yritykset haalivat sitä yhä enemmän ja enemmän. Käytännössä tekoäly on tietokoneen osaamista ja sen kehittämistä suuremmalla mittakaavalla. 

Tekoälyllä voidaan syrjäyttää myös ihmisten töitä joka herättää paljon kysymyksiä bisnesmaailmassa, miksi palkata lisää ihmisiä jos tekoälyllä voi hoitaa saman työn. Samalla aihe herättää myös paljon kysymyksiä, juuri siksi että miten tulevaisuudessamme mahdollistetaan oikeiden ihmisten työt tekoälyn sijasta.

Tekoäly on edistynyt todella pitkälle sen jälkeen, kuin se nousi tietoomme vuonna 2010 ja nykypäivänä sitä voisi kutsua megatrendiksi.

Tässä artikkelissa perehdymme tekoälyyn sijoituskohteena ja tarkastelemme mitä kaikkia vaihtoehtoja sijoittajalla on, kuten esimerkiksi ETF-rahastot ja suorat osakkeet. Samalla pohdimme myös tekoälyyn sijoittamisen kannattavuutta ja tulevaisuudennäkymiä.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Sijoita tekoälyyn (ETF ja osakkeet)

eToron kautta voit sijoittaa tekoälyyn, joko rahastojen muodossa tai suorina osakepoimintoina.

Ulkomaisia osakkeita voi ostaa ilman palkkioita. Tilin avaaminen ja tallettaminen onnistuu muutamassa minuutissa.

Mitä tekoälyllä tarkemmin ottaen tarkoitetaan

Tekoäly perustuu ihmisten antamiin tietoihin ja kuviin tietokoneelle, jonka avulla se työskentelee ja toimii itsenäisesti parantaakseen tietoja joita sille on jo syötetty. Mitä enemmän tietoja tekoälylle syötetään niin sitä laajemmalta skaalalta se myös luo uutta tietoa tiettyyn pisteeseen asti. 

Me ihmiset käytämme päivittäin tekoälyä vaikka sitä ei tulekkaan ajatelleeksi, päätimme kerätä muutaman esimerkin jonka perusteella myös juuri sinä käytät tekoälyä päivittän.

Selaillessasi somea törmäät pakostakin nettimainoksiin ja niiden mainontaan, hakukoneisiin kuten esimerkiksi Google. Kaikille tuttuun YouTubeen josta löytyy videoita joka lähtöön. Amerikkalaisille tuttu Amazon. Jokaiselle varmasti enemmän tai vähemmän tuttu suoratoistopalvelu Netflix. 

Suurimmalla osalla ihmisistä on älypuhelimet joissa on toimintoja jota myös tekoäly hyödyntää, suosituimpana näistä ovat monille tutut Siri ja Alexa toiminnot. Jos ne eivät ole tuttuja sinulle niin avaan tietoa hieman enemmän:

Aktivoit Sirin/Alexan puhumalla siihen, esimerkiksi “Moi Siri” jonka jälkeen voit kysyä esimerkiksi säätä, matkaa pisteestä a paikkaan b tai vaikkapa asettaa ajastimen tietyksi ajaksi päälle.

Lähiaikoina suureen nousuun tullut ChatGPT on myös herättänyt paljon mielipiteitä ympäri maailmaa. ChatGPT on keinoälysovellus jonne voit syöttää kysymyksiä laidasta laitaan, vaikkapa pyytää treeniohjelmaa salille taikka saada apua kotiläksyjesi tekoon.

Monille sisällöntuottajille ChatGPT on tullut todella läheiseksi sillä se helpottaa heidän työtään huomattavasti.

Mitä haittoja ja hyötyjä tekoälyyn liittyy

Tekoäly on todella suuressa nousussa bisnesmaailmassa kuin jokapäiväisessä elämässämme, mutta se ei kuitenkaan aina ole ruusuilla tanssimista sillä myös tekoälyyn kuin muihinkin sijoituskohteisiin liittyy omat hyvät ja huonot puolensa.

Hyödyt:

  • Tekoälyä on todella helppo ja se on käyttäjäystävällinen
  • Mahdollistaa kokoaikaista tiedon hankkimista ja sen saannin parantamista

 

Haitat:

  • Tulevaisuudessa se voi syrjäyttää ihmisten työpaikkoja sillä se on tietyissä työtehtävissä parempi kuin normaali ihminen.
  • Esimerkiksi ChatGPT:lle syötetyt tiedot on sille opetettua ja se ei osaa itse hakea vastauksia mistään.
  • Pelätään myös että tekoäly nopeuttaa teknologista ja sosiaalista muutosta suurin määrin ja tällöin me ihmiset ei ehdittäisi sopeutua siihen.

Onko tekoälyyn sijoittaminen kannattavaa?

Kysymys joka herättää varmasti paljon kysymyksiä monelle.

Tekoälyyn sijoittaminen voi olla hyvinkin kannattava sijoituskohde pitkällä tähtäimellä, kun otamme huomioon sen suuren nousun ja sen kehitys paranee ajan myötä ja sitä käytettäessä. 

Monet tekoälyyn suorasti tai epäsuorasti liittyvät yritykset ovat kasvaneet huomattavasti, mutta kyseisten yritysten löytäminen voi olla monille sijoittajille vaikeaa.

Seuraavaan osioon olemmekin poimineet muutamat hyvät sijoituskohteet tekoälyyn liittyen.

Poimintoja hyvistä tekoälyosakkeista

Käytimme tovin aikaa selvittääksemme hyviä ja tunnetuimpia tekoälyosakkeita jotka ovat varmasti monille sijoittajille jo entuudestaan tuttuja ja turvallisia kohteita joihin on hyvä sijoittaa. 

Tämän innoittamana päätimme koota itse listan hyvistä osakepoiminnoista tekoälyyn liittyen.

Tässä muutama vinkki 

Apple

Microsoft Corporation

Google

Amazon

Facebook

Tesla

Vaikka annammekin tällä sivustolla suuntaa-antavia tietopläjäyksiä, muistutamme, että jokaisen sijoittajan pitää itsenäisesti ottaa selvää sijoituksistaan joita hän aikoo tehdä. Sijoituskohteiden taustat on hyvä selvittää, vaikka itse sijoittaminen onkin helppoa ja onnistuu eTorolla esimerkiksi muutamassa minuutissa.

Tästä tulikin mieleen, että eTorolla voit seurata myös ammattisijoittajien tekemiä kauppoja ja asettaa oman tilisi tekemään samat perässä. Tämä on uniikki ominaisuus eTorolla, jota kutsutaan nimellä “Copytrading”. Sen avulla voit itse tehdä samat kaupat kuin ammattisijoittajatkin tekevät, eikä sen ominaisuuden käyttäminen maksa sinulle mitään.

Näiden suorien osakepoimintojen lisäksi voit sijoittaa myös rahastoihin, jotka sijoittavat rahat eteenpäin energiatuotannon sektorille. Tällä tavalla sinun ei aktiivisesti tarvitse seurata sijoituksiasi koko ajan. ETF-rahastoissa on myös verohyötyjä, sillä et maksa tuotoista veroja ennen kuin päätät myydä rahastosi.

Näin sijoitat tekoälyyn - ohjeet

Tekoälyyn sijoittaminen on yhtä helppoa kuin sijoittaminen mihin tahansa muuhun kohteeseen.

Voimme antaa lämpimän suosituksen eToron kaupankäyntialustalle, joka on erinomainen niin mobiililaitteilla kuin tietokoneellakin. Voit tallettaa rahaa ja tehdä kaupat vain muutamalla klikkauksella.

Suosittelemme vain sellaisia kaupankäyntialustoja, jotka ovat säänneltyjä ja reguloituja useiden luotettavien tahojen toimesta ja eToro on juuri tällainen palvelu.

Näin pääset alkuun:

  1. Aloita luomalla tili eToro alustalle alapuolella olevien ohjeiden mukaisesti.
  2. Kun olet avannut tilin voit siirtyä tekemään talletuksen (minimissään 50 euroa).
  3. Tarvittaessa sinun tulee vielä vahvistaa tilisi, esimerkiksi lähettämällä kuva ajokortistasi tai passistasi (rahanpesuun liittyvä laki KYC)
  4. Talletettuasi rahat ja vahvistettuasi käyttäjän olet valmis käymään kauppaa tuhansilla osakkeilla ja rahastoilla, joita löydät eTorolta.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit sijoittaa tekoälyyn, joko ETF-rahastojen tai osakkeiden muodossa.

  • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
  • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
  • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

  • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
  • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Sijoita tekoälyyn(ETF ja osakkeet)

eToron kautta voit sijoittaa tekoälyyn joko rahastojen muodossa tai suorina osakepoimintoina.

Ulkomaisia osakkeita voi ostaa ilman palkkioita. Tilin avaaminen ja tallettaminen onnistuu muutamassa minuutissa.