Tecnotree osake 2023 – Sijoittajan näkökulmia yrityksen toiminnasta

Tecnotree on kansainvälinen teleoperaattoreiden palvelemiseen keskittynyt IT- ja pilvipohjaisten ratkaisujen toimittaja, joka tarjoaa asiakkailleen (teleoperaattoreille) työkaluja tuotteiden, asiakkaiden, laskutuksen sekä muiden tarvittavien prosessien osa-alueiden tehokkaampaan hallintaan.

Yritys auttaa siis teleoperaattoreita modernisoimaan ja digitalisoimaan vanhanaikaisia liiketoimintamalleja, joka heijastuu myös asiakkaille parempana käyttökokemuksena.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Tecnotree yrityksen toimintaan ja siihen miksi se voisi olla sijoittajille hyvä valinta osakesalkkuun. Kerromme myös, miten voit ostaa Tecnotree osaketta edullisesti ja helposti.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Tecnotree osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Tecnotree osake (TEM1V)

  • Aloita valitsemalla sijoitustarpeisiisi sopiva kaupankäyntialusta, jossa on edulliset kaupankäyntipalkkiot. Suosittelemme käyttämään eToroa, jossa voit seurata huippusijoittajia ja samalla käydä kauppaa jopa 0 € kaupankäyntipalkkioilla.
  • Luo tili eTorolle ja talleta rahaa avaamallesi tilille millä tahansa maksuvaihtoehdolla. Maksuvaihtoehtoja on useita aina tilisiirrosta, luottokorttiin, Paypaliin ja Skrilliin.
  • Kun olet siirtänyt sijoitussumman tilillesi, etsi sivustolta Tecnotree osake. Valitse osakkeiden lukumäärä tai sijoitettava summa sekä ostohinta ja paina osta-painiketta.
  • Nyt omistat Tecnotree osaketta.
 

Seuraavaksi käymme läpi, mitä hyötyä Tecnotreen omistamisesta on. Voiko siihen sijoittamalla tehdä muhkeita tuottoja vai ansaita tasaista tuloa vuosittain. Se selviää kohta.

Miksi ostaa Tecnotree osake?

Tecnotree on erinomainen sijoitus siinä mielessä, että se on listattu Helsingin Pörssiin, mutta samalla se on kansainvälinen teknologiatoimittaja, joka palvelee suuria teleoperaattoreita, jotka tarjoavat palveluitaan ympärimaailman.

Kuten kaikki meistä tietää, teleoperaattorit ovat tänä päivänä suuressa huudossa internetin voittokulun myötä. Ihmiset käyttävät verkkoa joka päivä, parhaimmillaan jopa useita tunteja vuorokaudessa.

Se mihin huomiomme kiinnittyy ensimmäisenä, kun tarkastelemme Tecnotreen kursseja ja osakehintaa. Yritys on kasvanut huimasti vuoden 2020 jälkeen. Nimittäin vuosi 2020 yrityksen osakkeen hinta oli vain 0,17 euroa, kun se on nyt 1,45 euroa. Kasvua on kertynyt vuodessa siis lähes kymmenkertainen määrä.

Uskomme, että kasvuun on vaikuttanut teknologian kehityksen vauhdittuminen pandemian myötä, joka ajoi monet yritykset ja henkilöt yhä syvemmälle digitaalisuuden pauloihin – tähän suuntaan maailma on enenevissä määrin siirtymässä.

Loppuvuodesta 2021 yrityksen markkina-arvo oli yli 530 miljoonaa euroa.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Tecnotree osaketta.

  • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
  • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
  • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

  • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
  • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Tecnotree osinko – onko Tecnotree hyvä osingonmaksaja?

Tecnotree ei historiassaan ole tunnettu osingonmaksajana, vaan sijoittajat ovat enemmänkin mukana arvonnousumielessä. Silti tutkiessamme yrityksen pitkää historiaa huomasimme 2000 luvun puolelta yrityksen maksaneen osinkoja 7 senttiä per osake vuonna 2008 ja 2009.

Tuolloin oli ehkä tarkoituksena elvyttää teknologia-alaa ja herättää sijoittajien mielenkiinto uudestaan, kun tuntui siltä, että tuohon aikaan poljettiin paikoillaan.

Nähtäväksi jää tuleeko yritys maksamaan tulevaisuudessa osinkoa, sillä tuleva kasvu saattaa edellyttää lisäinvestointeja, joiden toteuttamiseen tarvitaan lisää sijoittajia.

Tecnotree osake historia ja kasvu

Tecnotree tunnettiin alun perin nimellä Tecnomen. Yritys sai alkunsa vuonna 1978, jolloin yksi perustajajäsenistä oli Tamglass. Myöhemmin Oy Kyro Ab osti yrityksen vuonna 1985.

Jo vuonna 1990 Tecnomen alkoi valmistaa tuotteitaan ja kehittämään palveluitaan Irlannissa. Tuolloin se tarjosi digitaalisia ratkaisuja, mutta ne koskivat lähinnä henkilöjärjestelmiä, tietoliikennettä sekä teollisuusautomatiikkaa ja tiedonkeruujärjestelmiä.

Jo yrityksen alkuaikoina liiketoiminta painottui vahvasti ulkomaille, sillä viennin osuu koko yrityksen tuolloisesta noin 50 miljoonan markan liikevaihdosta oli kaksi kolmasosaa. Suurin osa viennistä keskittyi Sveitsiin, Japaniin, Taiwaniin, Ruotsiin, Saksaan ja Itävaltaan.

Yksi merkittävimmistä saavutuksista oli vuonna 1993, kun Tecnomenin henkilöhaku-, puheposti- ja tiedonkeruujärjestelmiä käytti miljoonat ihmiset ympäri maailman. Pelkästään yksin Taiwanissa yrityksen luomaa henkilöhakujärjestelmää käytti 1,3 miljoonaa taiwanilaista. 90-luvun uusin tuote oli jätteen keräilyä ja lajittelua tehostava logistiikkajärjestelmä, joka nosti yrityksen liikevaihdon 75 miljoonaan markkaan. Työntekijöitä yrityksellä oli tuolloin 72 henkilöä.

Alkuvuodesta 1997 Kyro Oy ilmoitti aikomuksestaan listautua Helsingin pörssiin, kolmella eri liiketoiminnan osa-alueella: turvalasikoneet (Tamglass), henkilöhakujärjestelmät (Tecnomen) ja energia-ala (Kyro Power).

Vuoteen 1999 mennessä Tecnomenin liiketoimina oli laajentunut merkittävästi ja yhtiö oli avannut konttoreita ympäri maailman: Malesiaan, Thaimaiseen, Hongkongiin, Kiinaan ja Taiwaniin.

Tecnomenin osakeanti järjestettiin kesäkuussa 2020. sanomattakin selvää kaikki yritykset osakeannit (instituutio, yleisö, henkilöstöanti) ylimerkittiin.

Yrityksen merkittävä suunnanvaihdos tapahtui maaliskuussa 2001

Maaliskuussa 2001 Kyro Oyj Abp jakautui Kryo Oyj Abp:ksi ja Tecnomen Holding Oyj:ksi. Saman vuoden joulukuussa Tecnomen Oyj fuusioitui Tecnomen Holding Oyj:hin, joka muutti samalla nimensä Tecnomen Oyj:ksi.

Viisi vuotta myöhemmin vuonna 2006 Tecnomenin pääliiketoiminnan suunta oli keskittynyt lähes yksinomaan palvelemaan teleoperaattoreita.

nykyinen nimi tulee vuonna 2009 tehdyn liiketoiminakaupan myötä, jossa Lifetree Convergence muutti nimen ensin Tecnomen Lifetreeksi ja myöhemmin Tecnotreeksi.

Kesäkuussa 2020 Tecnotree kuului Talouselämän mukaan osaketuottonsa perusteella korona-ajan parhaisiin yhtiöihin Helsingin pörssissä ja tämä pitää täysin paikkansa, kun tarkastellaan kurssikehitystä.

Kannattaako Tecnotree osaketta ostaa?

Mielestämme lähes kaikki teknologiaosakkeet ovat erinomaisia sijoituksia pitkällä tähtäimellä. Kun nämä teknologiakehitystä tekevät yhtiöt panostavat resurssinsa luodakseen uutta tai entistä tehokkaampia järjestelmiä voidaan saada aikaan lähes paradigmallisia muutoksia koko digitaalisuuden kehityksessä.

Jo viimeisen 20 vuoden ajan digitaalisuutta luovat yhtiöt ovat olleet kovassa huudossa ja monista näistä yrityksistä on tullut maailman johtavia yhtiöitä tai suuryrityksiä, jotka palveleva asiakkaitaan globaalisti aivan kuten Tecnotree.

Lisäksi viimeaikaiset pandemiat ja markkinatilanteet ovat aiheuttaneet sen, että ihmiset ja yritykset ovat ymmärtäneet yhä paremmin sen, miten tärkeää toimivat digitaaliset ratkaisut ovat. Monet elintärkeät toiminnot valtioilla ja kunnilla sekä yksityisellä sektorilla on sidottu digitaalisiin malleihin, joka edellyttää, että ne toimivat tehokkaasti ja varmasti vuorokauden jokaisena tuntina.

Samaan aikaan, kun näistä on tullut välttämättömyyksiä, voidaan todeta, että yritykset ja yhtiöt, jotka ovat mukana luomassa tätä teknologiaa kuuluvat kasvualttiisiin yrityksiin, joiden arvo voi yhdessä yössä kasvaa uskomattomia määriä.

Jos pidät itse sijoittamisesta yrityksiin, joissa on kasvupotentiaalia, mutta ei välttämättä osingonmaksupotentiaalia – voimme suositella Tecnotree osaketta.

Myös sijoitusanalyysiyhtiö Inderes on antanut ostosuosituksen Tecnotreen osakkeille ja yritystä seuraakin palvelussa 7360 sijoittajaa. Lähitulevaisuuden tavoitehinnaksi analyysiyhtiö on asettanut 1,70 euroa, joka tarkoittaisi vielä 17 prosentin tuottoa sijoitetutulle pääomalle.

Muutoinkin yritys on ollut kuuma puheenaihe jo marraskuussa 2021 sen jälkeen, kun yrityksen talousjohtaja Priyesh Ranjan piti puheen sijoittajapäivillä.

Tecnotreen lisäksi eTorosta on saatavilla myös muita erinomaisia vastaavanlaisia yrityksiä, jotka toimivat samoilla liiketoiminnan osa-alueilla. Voit sijoittaa esimerkiksi yhdysvaltalaisten teknologiayhtiöiden osakkeisiin ilman palkkioita.

Osakkeiden lisäksi voit sijoittaa myös teknologiayrityksiin erikoistuneisiin ETF-rahastoihin tai indekseihin, jotka seuraavat näiden yhtiöiden kehitystä.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Tecnotree osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.