Finnair osake 2023 – Sijoituskatsaus

Finnair on tuttu suomalainen lentoyhtiö, joka löytyy monien suomalaisten sijoittajien salkusta. Yhtiö on pitkään ollut varsin hyvä sijoitus, mutta viimeaikainen pandemia on hieman heikentänyt tulevaisuudennäkymiä.

Meillä on sinulle pieni vinkki liittyen turvallisiin sijoituskohteisiin. Monet sijoittajat suosivat sellaisia pörssiyhtiöitä, joissa valtiolla on suuria omistuksia, koska he uskovat sen takaavat turvallisen liiketoiminnan myös kriisiaikojen läpi.

Finnair on yksi maailman turvallisimmista lentoyhtiöistä, joka tunnetaan myös kansainvälisesti. Ennen pandemiaa yrityksen riesana ovat olleet erilaiset lakot ja työhön sekä palkkaukseen liittyvät kiistat.

Tämän artikkelin tarkoituksena on tutustuttaa sinut Finnairin liiketoimintaan ja strategiaan. Kerromme sinulle samalla, miten voit ostaa osaketta turvallisesti, helposti ja mahdollisimman alhaisilla palkkioilla.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Finnair osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Finnair osake (FIA1S)

 • Finnairiin sijoittaminen onnistuu Helsingin pörssissä. Kaupat ovat kuitenkin mahdollista alhaisen komission kaupankäyntialustoilla.
 • Me suosittelemme sijoittamaan eToron kautta. Komissiot osakkeissa ovat 0% ja tilin avaaminen onnistuu nopeasti.
 • eTorolta löytyy muut Helsingin pörssin osakkeet ja sijoitusinstrumentit, joissa on erittäin alhaiset komissiot, jos verrataan muihin kauppapaikkoihin.
 • Valitse osakkeiden lukumäärä ja sijoita.
 • Nyt omistat Finnair osaketta ja saat vuosittain osinkoa, sekä toivottavasti merkittävää arvonnousua sijoituksellesi.

Miten ostaa Finnair osake?

Finnair on vuosi toisensa jälkeen yksi suomen ostetuimmista ja omistetuimmista osakkeista.

Arvonsa Finnair on onnistunut säilyttämään erinomaisesti myös erilaisten kriisienkin keskellä. Lisäksi yritys on ollut hyvä osinkojen maksaja, jos vallitsevaa pandemia tilannetta ei oteta huomioon, jolloin yhtiökokous päätti jättää osingot maksamatta.

eToro tarjoaa erittäin edullisen ja helpon tavan käydä kauppaa Helsingin pörssin osakkeilla, mutta valitettavasti Finnair osake ei löydy vielä eTorolta.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Finnair osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Finnair osinko – maksaako lastinkäsittely yritys hyvin osinkoja?

Aikaisempaan palataksemme: Finnair on pitkään ollut varsin tasainen osingonmaksaja myös erinäisten lakkojen ja kriisien keskellä.

Vallitseva pandemia on kuitenkin rokottanut myös Finnairin tasetta, joka näkyy suoraan päätöksessä olla maksamatta osinkoja.

Ennen kuin päätät sijoittaa Finnairiin, kannattaa myös vilkaista muita osakkeita. Finnairin kasvuprosentti on ollut viimeisten viiden vuoden aikana heikko.

Osinkohistoria:

 • 2017: 0,10€
 • 2018: 0,30€
 • 2019: 0,274€
 • 2020: 0,00€
 • 2021: 0,00€ 

Finnair osake – katsaus historiaan

Finnair on ehkä yksi Suomen ikonisimmista yrityksistä. Kyseessä on valtio-omisteinen maan suurin lentoyhtiö. Valtio omistaa Finnairin osakkeista enemmistön, 55 prosenttia.

Finnair on kansainvälisen Oneworld-lentoyhteisön jäsen ja vastaa suomalaisten tekemästä kotimaisesta ja ulkomaisesta lentoliikenteestä.

Yritys sai alkunsa vuonna 1923 konsuli Bruno Lucanderin toimesta, joka pyöritti silloista Aeronaut-lentoyhtiön liiketoimintaa Suomessa. Finnairin alkuperäinen nimi oli Aero Oy, joka pitkään toimi Finnairin rinnalla operoimassa Turun ja Helsingin väliä.

Bruno Lucander teki sopimuksen lentokoneiden toimituksesta, huollosta ja teknisestä tuesta Junkers Flugzeugwerke AG:n kanssa. Junkers sai sopimuksen yhteydessä 50 prosentin omistuksen syntyneestä lentoyhtiöstä. Vuosi oli 1923 ja paikka Helsinki.

Reilun vuosikymmenen jälkeen perustamisesta koitti vaikeat ajat, kun Finnair joutui luovuttamaan valtiolle puolet lentokoneista ja laitteista talvisodan aikana 1939.

Sotavuosien aikana Finnairin koneet lähettivät sotalapsia Suomesta Ruotsiin turvaan, joista moni jäi asumaan sinne pysyvästi.

Suomen valtio näki potentiaalin Finnairin kaltaisessa lentoliikenne yhtiössä ja osti siitä leijonan osan vuonna 1946. Vuoden kuluttua valtion hankinnoista nimi muutettiin Finnairiksi, joka se tänäkin päivänä on.

Todellista kasvua Finnair saavutti 1980-luvulla, kun lentomatkustaminen alkoi yleistyä ja yhtiö avasi uusia reittilentoja 1981 ja 1983 esimerkiksi Helsingistä Yhdysvaltojen Seattleen ja Los Angelesiin sekä ilman välilaskua Japaniin.

Tuohon aikaan etenkin itään suuntaavia lentoja oli hankala järjestää, sillä lentoja Neuvostoliiton ilmatilaan pyrittiin välttämään.

Kunniamaininta vielä Finnairille siitä, että se oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka lensi suoraan Euroopasta Kiinaan.

Finnairilla on aina ollut selkeä strategia, vuonna 2003 se osti ruotsalaisen FlyNordicin (halpalentoyhtiö) ja 2007 myi sen kaikkien tuntemalle Norwegianille. Samalla Finnair hankki noin 5 prosenttia Norwegianin osakkeista päätyen kolmanneksi suurimmaksi omistajaksi Norwegianissa.

Vuoteen 2017 asti Finnairin liiketoiminta oli vakaata, lähes rikkoutumatonta. Yli 12 miljoonaa matkustajaa lensi ympäri maailman Finnairin koneilla.

Liiketoimintaa tukee sen, joka vuotinen julistus yhdeksi maailman turvallisimmaksi lentoyhtiöksi. Viimeisin tunnustus on JACDEC lentoturvallisuusvirastolta vuonna 2018.

Historiasta vielä mielenkiintoinen fakta, että vaikka lentomatkustaminen on turvallista: myös Finnairin kone on ollut lento onnettomuudessa vuonna 1963 joka vaati 22 henkeä.

Kannattaako Finnair osaketta ostaa?

Pakko meidän on valtion omistamaa yhtiötä suositella, vaikka tulevaisuuden näkymät eivät viime aikoina ole olleet kovin positiivisia.

Toivotaan, että pandemian loppumisen myötä Finnair pääsee ”uuteen nousuun” ja liiketoiminta onnistutaan palauttamaan normaalille tasolle.

Me uskommekin näin tapahtuvan, vastuullisen politiikan myötä. Emme kuitenkaan voi sanoa varmaksi, milloin matkailuala palutuu ennalleen, sillä asiasta on useita spekulaatioita.

Jotkut ovat sanoneet, että alan palautuminen tavalliseksi voi viedä jopa useita vuosia, ellei vuosikymmenen.

Kiinnitä huomiota näihin:

 • Tasainen osingonmaksaja ennen pandemiaa.
 • Valtio omistaa 55 prosenttia osakkeista.
 • Vahva strategia ja osaava hallitus.
 • Yksi maailman vanhimmista lentoyhtiöistä.
 • Tunnistettu ja turvalliseksi tunnustettu ympäri maailman.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Finnair osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.