Osta Osakkeita 2023 – Osakevinkit 3 Parasta + Opas

Osta osakkeita tänään ja ala nauttimaan ylimääräisistä pääomatuloista. Useat tavalliset työssäkäyvät ihmiset ovat onnistuneet kerryttämään varallisuuttaan, jopa niinkin paljon, että voidaan puhua rikastumisesta.

Todellisuudessa osakesijoittamista pidetään vaikeana ja kalliina harrastuksena, mutta oikeasti sijoittaminen on yhtä helppoa kuin mikä tahansa verkkokauppaostosten tekeminen.

Tässä artikkelissa kerromme, miten sinä voit ostaa osakkeita helposti. Muutamien käytännön vinkkien avulla pääset alkuun ja tiedät mistä sijoittaminen kannattaa aloittaa. Bonuksena annamme kolme parasta vinkkiä sopivan sijoituskohteen löytämiseksi.

Monta osaketta yhdellä sijoituksella - palkkiot 0€

Sijoittamalla Nordnetin indeksirahastoihin voit ostaa monia osakkeita salkkuusi ilman kuluja! Tutustu ja luo tili jo tänään.

Osakesijoittamisen aloittaminen onnistuu näin:

 • Valitse sopiva kaupankäyntialusta, joka on edullinen ja helppokäyttöinen. Me suosittelemme eToroa, jossa kaupankäynnistä ei peritä palkkioita.
 • Talleta tai siirrä rahaa tililtäsi eTorolle. Minimitalletus on tällä hetkellä vain 200 euroa.
 • Etsi sopivia sijoituskohteita. (voit hyödyntää antamiamme vinkkejä)
 • Valitse osakkeiden kappalemäärä, hinta ja paina osta
 • Nyt omistat ostamaasi osaketta ja saat todennäköisesti vuosittain osinkotuottoja sekä hyödyt kurssiennoususta.
 

Lue myös opas osinko-osakkeisiin sijoittamisesta

Osta osakkeita ilman pankkia – helppo opas

Osakkeiden ostaminen on helppoa, vaikka perinteiset pankit antavat muuta ymmärtää. Tämän ohjeen avulla pääset nopeasti ostamaan omia osakkeita alhaisilla palkkioilla.

Aloitetaan.

Kun kaupankäyntialusta on valittu ja tili luotu, on osakkeiden ostaminen yhtä helppoa, kuin minkä tahansa verkkokaupan käyttäminen. Sitä ennen kuitenkin on rekisteröidyttävä palveluun.

Kuten aikaisemmin mainitsimme, on sijoittaminen aloitettava sopivan kaupankäyntialustan valitsemisella. Tässä oppaassa valitsemme parhaimmaksi todetun eToron kaupankäyntialustan.

Ennen kuin mennään itse ohjeeseen, kysyt varmasti itseltäsi, miksi valita yksityinen kaupankäyntialusta perinteisen pankin sijaan?

Syy on selvä, vanhanaikaiset pankit ovat kankeita, vaikeakäyttöisiä ja niiden kustannukset tekevät kaupankäynnistä täysin kannattamatonta.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä osakkeita.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Miten tienata rahaa osakkeilla?

Osakkeiden ostaminen, myyminen tai omistaminen ovat parhaita tapoja tehdä rahaa tavallisen työn ohella. Pitkässä juoksussa osakesijoittaminen on tasaisesti kerryttänyt sijoittajille varallisuutta, sillä historiassa osakkeet ovat tuottaneet vuosittain 2 – 8 prosenttia riippuen sijoituskohteista.

Sen lisäksi, että osakesijoittamisella voi ansaita rahaa, on se myös yksi mielenkiintoisimmista harrastuksista, josta on oikeasti hyötyä. On hyvä muistaa, mikäli ajoit sijoittaa osakkeisiin aktiivisesti, on sinun hyvä seurata uutisia ja pörssitiedotteita päivittäin.

Nimittäin osakekurssit elävät omaa elämäänsä ja muuttuvat joka sekunti. Tästä syystä osakesijoittaminen on monille myös pieni adrenaliini piikki arjen keskellä. Se on myös parempi tapa riskeerata rahaa, kuin tavalliset pelikoneet, joissa talo jää aina voitolle.

Parhaimman tuoton sijoitukselle saa pitkäjänteisellä sijoitusstrategialla, joka on selkeä. Hajauta toimialakohtaisesti ristiin, joten kun toinen toimi ala laskee, toinen nousee. Hajauta myös ajallisesti, älä sijoita koko pääomaa yhdellä kertaa, jos satutkin sijoittamaan laskukauteen.

Pitkäjänteisen sijoitusstrategian lisäksi voit sijoittaa myös buumeihin ja niin sanottuihin hypeihin, jossa tiettyjä osakkeita hehkutetaan. Tämä hehkutus saa mukaansa suuret massat sijoittajia, jotka yhdessä onnistuvat heilauttelemaan pörssikursseja, kuten Gamestopin osakkeen kanssa nähtiin.

Jos etsit nopeita voittoja, on syytä seurata trendejä. Etenkin teknologia ja energiayhtiöt tuntuvat kasvavan kovalla vauhdilla, joka ylittää perinteisten osakkeiden kasvupotentiaalit.

Ostamalla osakkeita voi siis ansaita kahdella tapaa

Sijoittaja saa tuottoa osakkeilleen kahdella eri tavalla, jotka ovat:

 1. Hyötyminen kurssinoususta, joka johtaa ostohinnan ja myyntihinnan välisen erotuksen tuomaan tuottoon.
 2. Osinkotuottoja, joita osinko-osakkeet maksavat vuosittain. Osinkoa voidaan maksaa kerran, kaksi tai jopa neljä kertaa vuodessa.
 

Osakevoittojen verotus

Sijoittajan on myös hyvä muistaa, että osakkeita ja osinkoja verotetaan pääomatulonmukaisesti 1000 euroa vuodessa ylittävältä osuudelta.

Harrastelija voi siis ansaita osakekaupoillaan 1000 euroa vuodessa täysin verottomasti, mutta kaikki voitot tämän jälkeen on pääomatuloveron alaista tuloa.

Pääomatulovero Suomessa on 30 – 34 prosenttia, riippuen tuloista.

Verotuksessa saa vähentää pääoman hankkimista varten käytetyt kulut, kuten välityspalkkiot. Myös luovutustappiot eli hävityt rahat on mahdollista vähentää pääomatuloverotuksessa.

Mitä osakkeita kannattaa ostaa? (osakevinkit)

Sijoittaminen antaa vapaat kädet toimia omana salkunhoitajana, joka tarkoittaa, että saat itse sijoittajana valita oman portfoliosi ja ne osakkeet mistä se koostuu.

Suosittelemme hajauttamaan mahdollisimman tehokkaasti.

Osakesijoittajilla voi myös olla vaihtoehtoisia strategioita, joita he noudattavat. Monet sijoittavat tiettyyn toimi alaan, toiset osinko-osakkeisiin ja kolmannet jahtaavat korkeita tuottoja osakejohdannaisilla, joissa on vipuvaikutusta.

Vipuvaikutus tarkoittaa monimutkaisten sijoitustuotteiden sisäänrakennettua kerrointa, joka nostaa sekä riskiä, että tuotto potentiaalia.

Emme toimi sijoitusneuvojana, emmekä anna varsinaisia sijoitusneuvoja. Voimme ainoastaan todeta, että tällä hetkellä hyviä suomalaisia osakesijoituksia vuonna 2021 ovat:

 1. Fortum
 2. Neste
 3. Kone
 

Näillä kolmella osakkeella olemme käyneet kuluvan vuoden aikana merkittävästi kauppaa. Myös Kojamo ja UPM mahtuvat listaan, jos tilaa olisi vielä neljännelle ja viidennelle.

Löydät sivuiltamme myös kattavat tiedot monista osakkeista. Samalla voit lukea yritysten historiasta ja meidän näkemyksiämme ja pohdintaa tulevasta.

Mitä osakesijoittaminen maksaa?

Osakesijoittamisen kulut perustuvat täysin välittäjän perimiin palkkioihin. Teimme selvityksen Suomessa eniten käytetyistä kaupankäyntialustoista ja vertasimme niiden hinnastoja keskenään.

Palkkiot:

 • eToro: amerikkalaiset osakkeet 0 euroa, suomalaiset osakkeet 0 euroa + (vain 0,09% spread), nostomaksu 5 dollaria, passiivisuusmaksu 10 dollaria / kk.
 • Plus500: amerikkalaiset osakkeet spread (riippuu tuotteesta), suomalaiset osakkeet spread (riippuu tuotteesta), nostomaksu 0 dollaria, passiivisuusmaksu 10 dollaria / kk
 • Nordnet: amerikkalaiset osakkeet 9 euroa, 100 euroon asti, suomalaiset osakkeet 0,06% spread + 3-9 euroa, nostomaksu 0 dollaria, passiivisuusmaksu 2,50 euroa / kk.
 

Testin lopputuloksena eToro on kaikkein edullisin kaupankäyntialusta, Plus500 perii vain prosentuaalisia välityspalkkioita ja Nordnet sopii vain aktiiviselle kaupankävijälle.

Parhaat kaupankäyntialustat

Treidaaminen.fi suosittelee
5/5

Rahastot ilman osto- ja myyntipalkkioita

Usein kysyttyä osakesijoittamisesta:

Mikä on osake?

Osake on kauppakirja, joka oikeuttaa sinut omistamaan osan yritystä sen arvoon perustuvalla hinnalla. Osakkeen hinta määräytyy sen mukaan, mikä on yrityksen markkina-arvo ja montako osaketta sijoittajille on jaettu.

Mistä osakkeita kannattaa ostaa?

Me suosittelemme osakkeiden ostamisessa käyttämään eToro nimistä kaupankäyntialustaa, jossa on halvimmat palkkiot, mitä sijoitusalustoihin tulee. Kymmenen kertaa edullisempi verrattuna tavallisiin pankkeihin.

Saako osakkeiden myynnistä rahat heti tilille?

Saat rahat heti tilillesi, jos käytät kaupankäyntialustana eToroa. Jos puolestaan käytät perinteistä pankkia, joudut vallisesti odottamaan, että meklari tekee toimeksiannon ja jonka jälkeen vasta rahat siirretään tilillesi 2 – 3 arkipäivän kuluessa.

Miten osakkeilla voi tienata?

Oppaassamme kävimme läpi kaksi tapaa, joilla tavallisilla osakkeilla voi tienata. Joko vuosittaisina tulokseen perustuvina yrityksen osinkotuottoina tai osakkeen arvonnousulla.

Mikä on välityspalkkio – mikä on osakkeiden hinnasto?

Välityspalkkio on kaupankäyntialustan tai välittäjän perimä palkkio jokaisesta toteutuneesta kaupasta. Jokaisella kaupankäyntialustalla on omat hinnastonsa. Jos haluat mahdollisimman alhaiset palkkiot kaupankäynnille ja sitä kautta paremman tuoton sijoitukselle, kannattaa valita eToro.