Sijoita Vehnään – Näin voit sijoittaa vehnään [opas]

Melkein joka kerta kun teet voileivän, syöt yhtä maailman yleisimmistä viljoista: vehnää. Investoimalla tähän kaikkialla esiintyvään ravintoaineeseen voin saada useita etuja –aina salkkusi monipuolistamisesta korkean tuoton ansaitsemiseen markkinoiden ollessa oikealla tasolla.

Vehnä on monipuolinen hyödyke, jota käytetään lähes kaikissa maissa ja se on suhteellisen pieniriskinen tapa päästä hankalille hyödykemarkkinoille. Olitpa kokenut sijoittaja tai aloittelija, joka haluaa haarautua uusille markkinoille – erilaisten vehnään sijoittamistapojen ymmärtäminen on paras tapa tehdä tietoisia päätöksiä tästä sijoituksesta.

Tässä oppaassa tarkastellaan vehnään sijoittamista, vehnään sijoittamisen etuja ja haittoja ja millä eri tavoin voit sijoittaa tähän hyödykkeeseen.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees. {etoroCFDrisk}% piensijoittajien CFD-sopimuksista menettää rahaa.

Sijoita vehnään helposti ja turvallisesti

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Yleiskatsaus vehnäsijoittamiseen

Vehnän kysyntä on vakaata, mikä johtuu sen roolista pääainesosana eri elintarvikkeissa, kuten leivässä, pastassa ja leivonnaisissa. Tämä johdonmukainen kysyntä auttaa luomaan luotettavat markkinat vehnälle vähentäen useiden muiden hyödykkeisiin liittyvää volatiliteettia

Toisaalta vehnän hintoihin vaikuttavat useat tekijät, kuten sää, globaali kysynnän ja tarjonnan dynamiikka sekä hallituksen politiikka. Nämä tekijät voivat luoda sijoittajille mahdollisuuksia hyötyä hintavaihteluista ja mahdollisesti tuottaa voittoa.

Lisäksi vehnään sijoittaminen voi monipuolistaa portfoliota. Hyödykkeiden, kuten vehnän sisällyttäminen perinteisten sijoitusten, kuten osakkeiden rinnalle voi auttaa hajauttamaan riskiä ja mahdollisesti parantamaan kokonaistuottoa erityisesti inflaation aikana.

Voinko sijoittaa vehnään?

Kuka tahansa voi aloittaa vehnään sijoittamisen muutamalla yksinkertaisella vaiheella. Kuitenkin, jotta asiat olisivat turvallisempia ja kätevämpiä, suosittelemme, että teet sen säännellyn kaupankäyntialustan, kuten eToron kautta.

Kuinka sijoittaa vehnään?

Kuten jo aikaisemmin totesimme, että kätevin tapa sijoittaa rahaa vehnään on käyttää luotettavaa välityspalvelua, kuten eToroa. eToro on Financial Conduct Authorityn (FCA) ja Financial Regulatory Authorityn (FINRA) sääntelemä alusta, jolla on yli 30 miljoonaa sijoittajaa maailmanlaajuisesti.

Vehnän sijoitusmenetelmät

Voit sijoittaa vehnän usealla eri tavalla, mukaan lukien futuurisopimukset, pörssilistatut rahastot (ETF) ja suorat sijoitukset. Jokaisessa menetelmässä on omat hyvät ja huono puolensa, jotka kannattaa huomioida ennen sijoituksien tekemistä.

Seuraavaksi näet yleisimmät vehnään sijoittamistavat:

Hyödykkeet

Vehnä on hyödyke ja yksi suosituimmista tavoita sijoittaa vehnään on futuurisopimukset. Joten kuinka voin sitten sijoittaa vehnäfutuureihin? Futuurisopimukset ovat sopimuksia, jossa ostat tai myyt tietyn määrän vehnää sovittuun hintaan tiettynä päivänä tulevaisuudessa. Kyseisten sopimuksien avulla voit spekuloida vehnän hinnan ilman, että otat sen omistukseen.

Ne voivat auttaa myös suojautumaan markkinoiden epävakaudelta, koska sopimukset vähentävät vehnähyödykkeiden hintavaihteluiden riskiä.

Vehnäfutuurisopimusten ostamiseen liittyy kuitenkin huomattava riski sen vipuvaikutuksen vuoksi, mikä tarkoittaa, että tappiosi voivat ylittää alkusijoituksesi, jos hinnat vaihtelevat odotuksia vastaan.

Vehnä ETF

Toinen vaihtoehto sijoittaa viljoihin on ostaa osakkeita vehnään liittyvistä ETF:istä. Nämä ETF-rahastot ovat osakkeiden, joukkovelkakirjojen tai hyödykkeiden kokoelmia, jotka seuraavat taustalla olevaa indeksiä. Useimmat vehnään liittyvät ETF:t seuraavat hyödykkeen hintaa, mikä mahdollistaa altistumisen vehnämarkkinoille, ilman, että sinun tarvitsee käydä kauppaa yksittäisillä osakkeilla tai futuurisopimuksilla.

Vehnäosakkeet

Vehnällä voidaan käydä kauppaa myös pörssissä. Voit ostaa osakkeita yhtiöistä, jotka tuottavat vehnätuotteita tai omistavat maatalousmaata, jossa vehnää viljellään. Vaihtoehtoisesti voit myös sijoittaa ETF:ään, joka seuraa vehnän hintaa. Ennen kuin sitoudut laittamasta rahaa vehnäsijoituksiin, harkitse riskejä ja ymmärrä kuinka ulkoiset tekijät kuten sää tai hallituksen politiikka voivat vaikuttaa hintoihin.

Yksittäisiin osakkeisiin sijoittaminen on toinen suosittu tapa hyötyä vehnämarkkinoista. Sinun on ostettava vehnää tuottavan, jalostavat tai kauppaavan yrityksen osakkeita. Näillä yrityksillä on yleensä toimintaa maailmanlaajuisesti.

Ennen kuin teet päätöksiä, harkitse mihin tahansa osakesijoitukseen liittyviä riskejä. Tähän sisältyy yksittäisten yritysten taloudellisten tietojen tutkiminen, niiden tuotantotason ja markkinaosuuksien tutkiminen, maatalouskäytäntöjen tai johtamisstrategioiden muutosten seuraaminen ja ymmärrys siitä, kuinka ulkoiset tekijät voivat vaikuttaa yrityksen voittoihin tai tappioihin ajan myötä.

Vehnäosakkeisiin sijoittaminen ostamalla yksittäisiä osakkeita voi olla riskialttiimpaa kuin sijoittaminen vehnähyödykkeisiin tai ETF-rahastoihin, koska monet tekijät voivat vaikuttaa osakkeiden hintoihin, varsinkin kun kasvuolosuhteet ovat niin epävakaat. Yrityksen johto, markkinatilanne ja talousuutiset voivat vaikuttaa myös yksittäisen vehnäosakkeen menestymiseen.

Vehnään sijoittamisen vaiheet

Vehnään sijoittaminen voi olla loistava tapa hyötyä markkinoiden liikkeistä ja monipuolistaa salkkuasi. Tässä on joitain vaiheita, jotka sinun tulee tehdä investoidaksesi vehnään.

Vaihe 1. Tutki markkinoita

Tutki markkinoita ja hanki hyvä käsitys siitä, mikä ohjaa hintoja. Tutustu kaupankäynnin kohteena oleviin vehnätyyppeihin ja katso niiden nykyiset hinnat käyttämällä vehnän hintakaaviota. Selvitä, miten kysyntä ja tarjonta vaikuttavat niihin ja eri tuotantoon vaikuttavia tekijöitä. Pysy ajan tasalla maailmanlaajuisista sääolosuhteista, ajankohtaisista tapahtumista ja maatalouteen vaikuttavista hallituksen politiikoista, joilla kaikilla voi olla suuri vaikutus vehnän hintoihin.

Vaihe 2. Päätä, millä tavalla haluat sijoittaa

Kun olet tutkinut markkinoita, päätä miten haluat sijoittaa: osakkeisiin, futuurisopimuksiin vai ETF:iin. Jokaisella vaihtoehdolla on omat hyvät ja huonot puolensa, joten valintasi punnitseminen auttaa sinua päättämään, mikä reitti sopii sinulle parhaiten.

Vaihe 3. Avaa tili

Avaa tili välittäjälle, joka tarjoaa palveluita valitsemaasi sijoitukseen. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään eToroa. Kyseisen välittäjän tulisi tarjota erilaisia sijoitustapoja, kuten osakkeet, futuurisopimukset tai ETF:t. eToro on hyvämaineinen välittäjä, joka on yksi markkinoiden kilpailukykyisimpi maksuja tarjoava taho. eToro on vastannut useiden sijoittajien tarpeisiin. Kerromme vielä tulevassa osiossa tarkemmin, kuinka voit tehdä sijoituksia eTorolla.

Vaihe 4. Tarkkaile sijoituksiasi

Lopuksi, kun olet luonut tilin ja sijoittanut vehnään haluamallasi tavalla, seuraa sijoituksiasi säännöllisesti. Seuraa hintamuutoksia ja kaikkia alaan liittyviä uutisia tai kehitystä, jotta voit tehdä tietoisia päätöksiä.

Näin voit sijoittaa vehnään eTorolla

Voit sijoittaa vehnään eTorolla ja se sisältää vain 5 vaihetta:

 • Rekisteröidy eToroon ja vahvista tilisi.
 • Päätä, kuinka palhon rahaa haluat siirtää eToro-tilillesi.
 • Yhdistä luottokorttisi tai muut maksutavat eToro- tiliisi ja siirrä haluamasi summa.
 • Valitse hyödykkeet, etsi ja valitse vehnä avattavasta valikosta ja lopuksi laita summa, jonka haluat käyttää vehnäsijoituksiin.
 

Tässä vielä kuvalliset ohjeet eToron rekisteröitymiseen:

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, ostaa ja myydä vehnään liittyviä sijoitustuotteita.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Vehnäinvestointeihin vaikuttavat tekijät

Tärkeimpiä vehnähyödykkeisiin vaikuttavia tekijöitä ovat globaalit tuotantotasot ja sääolosuhteet, kuten kuivuus, liika kosteus tai kylmyys. Muut muuttujat voivat vaihdella hallituksen politiikasta geopoliittisiin tapahtumiin, kuten kauppakiistaan tai jopa sotiin. Öljyn hinta vaikuttaa kuljetuskustannuksiin ja lannoitteiden saatavuuteen, joilla on taas vaikutusta vehnäfutuurien kysyntä- ja tarjontadynamiikkaan maailmanlaajuisesti.

Näiden ulkoisten tekijöiden lisäksi, jos mietit kuinka käydä kauppaa vehnällä, sinun tulee kiinnittää huomiota myös vehnään liittyviin talousuutisiin: myllyt, maanviljelijät, viejät jne., mukaan lukien vehnätuotteiden myyntiluvut, fuusiot ja yritysostot sekä muutokset johdossa tai yrityksen strategioissa.

Toinen huomioon otettava sisäinen tekijä on markkinatunnelma. Jos alan tulevaisuuden suhteen vallitsee yleinen optimismi, se voi vaikuttaa positiivisesti futuuriviljan hintoihin. Toisaalta markkinoiden pessimismi voi johtaa hintojen laskuun. Muutokset korkotasoissa, inflaatiossa ja valuutta-arvoissa voivat vaikuttaa suoraan vehnän hintoihin.

Pysy ajan tasalla kaikista maatalousalan teknologisista edistysaskeleista, jotka voivat vaikuttaa vehnäviljelyn tuotantoon ja tehokkuuteen, ja pidä silmällä valuuttakursseja, sillä vaihtelut voivat vaikuttaa vehnän hintaan. Esimerkiksi jos Yhdysvaltain dollarin arvo nousee suhteessa muihin valuuttoihin, ulkomaisille ostajille voi tulla kalliimmaksi yhdysvaltalaisen vehnän viennin ostaminen, mikä laskee kysyntää ja hintoja.

Vehnään sijoittamisen edut ja haitat

Vehnään sijoittaminen voi olla kannattavaa, mutta kuten mikä tahansa muukin omaisuus, siihen liittyy riskejä.

Tässä joitain vehnään sijoittamisen etuja ja haittoja:

Vehnäsijoittaminen plussat 

 • Suoja inflaatiota vastaan: Kun muiden omaisuuserien kustannukset nousevat, myös vehnän hinnat yleensä nousevat, jolloin voit saada takaisin tappiosi, jos muut sijoituksesi eivät toimi odotetulla tavalla.
 • Vakaus: Vehnä on yksi maailman eniten vaihdetuista hyödykkeistä, ja se on historiallisesti ollut melko vakaa epävarmoina aikoina. Tästä syystä siihen sijoittamiseen saattaa liittyä pienempi riski kuin muihin varoihin.
 • Sääntely: Koska kyseessä on fyysinen hyödyke, monissa maissa on käytössä toimenpiteitä kysynnän ja tarjonnan epätasapainon estämiseksi, mikä voi vähentää hintavaleluita ajan myötä.
 • Kysyntä: Koska käytämme vehnää monissa tuotteissa aina leivästä oluisiin, sille on aina kysyntää taloudellisista tai poliittisista olosuhteista riippumatta.
 

Vehnäsijoittamisen miinukset 

Kuten kaikki omaisuusluokat, myös vehnähyödykkeiden ostamiseen liittyy riskejä:

 • Volatiliteetti: Vaikka vehnä voi tarjota tehokkaan suojan inflaatiota vastaan, se voi myös olla alttiina sääolosuhteiden, kuten kuivuuden tai kylmyyden aiheuttamille suurille vaihteluille. Koska sen tuotanto riippuu suuresti maatalouskäytännöistä tai viljelijöiden ja yritysten teknologisesta kehityksestä, hinnat heijastavat todennäköisesti näitä muutoksia. Hallituksen politiikka tai geopoliittiset jännitteet voivat myös vaikuttaa hintoihin, mikä tekee vehnästä arvaamattomampaa kuin muut omaisuusluokat.
 • Valuuttakurssit: Kun käyt fyysistä hyödykekauppaa kansainvälisillä markkinoilla, sinun on otettava huomioon maiden väliset valuuttakurssit. Jos Yhdysvaltain dollari nousee suhteessa toiseen valuuttaan, ulkomaiset ostajat eivät ehkä ole valmiita maksamaan yhtä paljon Yhdysvaltain viennistä, jolloin tapahtuu hintojen lasku.

Vinkkejä vehnään sijoittamiseen

Viljafutuuriin sijoittamisen selvittäminen voi olla loistava tapa monipuolistaa salkkuasi ja tarjota tasaista tuottoa. On kuitenkin useita asioita, jotka sinun tulee tietää ennen sijoituksien tekemistä. Tässä muutamia vinkkejä vehnään sijoittamiseen:

Valmistaudu perusteellisesti 

Tutki vehnän maailmanlaajuista tuotantotasoa ja muita geopoliittisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa kysyntään tai hintoihin eri markkinoilla, mukaan lukien hallituksen politiikka, valuuttakurssit, sääennusteet jne. Tutustu nykyisin vehnän futuurihintoihin, jotta saat käsityksen suuntauksista.

Strategian kehittäminen 

Tämä tarkoittaa, että päätetään, investoidaanko vehnään lyhyen aikavälin hyödyn vai pitkän aikavälin vakauden saamiseksi. Haluatko keskittyä yhdelle tietylle markkina-alueelle vai hajauttaa sijoituksesi eri alueille?

Seuraa uutisia 

Kiinnitä huomiota sisäisiin talousuutisiin, jotka liittyvät maatalouskäytäntöihin, viljelijöiden tekemiin teknologisiin edistysaskeliin, mukaan lukien yritysten johtamisstrategioiden muutoksiin ja yleiseen markkinatunnelmaan, jotka voivat vaikuttaa kysynnän ja tarjonnan dynamiikkaan.

Monipuolista salkkusi 

Vehnään sijoittamisen tulisi olla vain osa hajautettua salkkua. Jaa sijoituksesi eri omaisuusluokkiin, toimialoille ja maantieteellisille alueille pienentääksesi kokonaisriskiä ja maksimoidaksesi mahdollisen tuoton.  

Hallitse riskejä 

Vehnään sijoittaminen voi olla riskialtista, joten ota käyttöön vankka riskienhallintastrategia. Tämä tarkoittaa varautumista mahdollisiin tappioihin ja rajojen asettamista sille, kuinka paljon olet valmis sijoittamaan vehnään. Yksi tapa hallita riskejä on käyttää stop-loss-toimeksiantoa, jotka myyvät automaattisesti positiosi, jos se saavuttaa tietyn hintapisteen.

Sijoita vehnään – UKK

Voinko sijoittaa vehnään?

Kyllä, kuka tahansa voi uskaltaa sijoittaa vehnään säänneltyjen hyödykekaupan alustojen, kuten eToron kautta.

Onko vehnään sijoittaminen turvallista?

Kuten kaikkeen sijoittamiseen, myös vehnään sijoittamiseen liittyy tiettyjä riskejä. Siitä huolimatta, koska se on niin monien käyttämä maataloushyödyke, voi se tuottaa suurta voittoa sijoittajille.

Onko vehnä hyvä sijoitus?

Vehnä nähdään yleensä hyvänä sijoitusvaihtoehtona, mutta se sisältää erilaisia riskejä, kuten kaikki muutkin hyödykkeet.

Käy kauppaa vehnällä näillä alustoilla

5/5

Amerikkalaiset osakkeet 0 € komissioilla

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees. {etoroCFDrisk}% piensijoittajien CFD-sopimuksista menettää rahaa.