Parhaat ETF-rahastot 2022

parhaat etf-rahastot 2022
Yksi suosituimmista sijoituskohteista suomalaisten sijoittajien keskuudessa on edelleen pörssinoteeratut ETF-rahastot. ETF-sijoittaminen on passiiviselle sijoittajalle hyvä tapa päästä käsiksi aktiivisempiin sijoitusportfolioihin. Me listasimme TOP-10 parasta ETF-rahastoa vuodelle 2022.

5/5

ETF-rahastot alhaisilla palkkioilla

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Parhaat ETF-rahastot 2022 – TOP 10

Alapuolella olevasta listasta löydät parhaat ETF-rahastot, joiden tuotto on ollut aivan omaa luokkaansa viimeisen vuoden aikana. Jos et ole vielä ostanut näitä niin pistä ainakin seurantalistalle.

  1. iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS ETF USD (Acc)+ 80,59%
  2. iShares S&P 500 Energy Sector UCITS ETF USD (Acc)+ 70,29%
  3. SPDR S&P U.S. Energy Select Sector UCITS ETF (Acc)+67,89%
  4. Xtrackers MSCI USA Energy UCITS ETF 1D+61,77%
  5. iShares MSCI Saudi Arabia Capped UCITS ETF USD (Acc)+55,83%
  6. Xtrackers MSCI World Energy UCITS ETF 1C+55,71%
  7. Lyxor MSCI World Energy TR UCITS ETF – Acc (EUR)+54,88%
  8. Xtrackers MSCI GCC Select Swap UCITS ETF 1C+53,97%
  9. Lyxor Commodities Refinitiv/CoreCommodity CRB TR UCITS+53,87%
  10. iShares MSCI Saudi Arabia Capped UCITS ETF USD (Dist)+72,55%

Viime vuoden listauksessa nähtiin huomattavan paljon blockchain teknologiaan liittyviä ETF-rahastoja, kun taas tänä vuonna energiasektori näyttäisi nostavan päätään.

Myös S&P sidotut indeksit näyttävät olevan suosittuja. Viime vuonna parhaimmat ETF-rahastot kerryttivät sijoittajien salkkuja hieman enemmän mitä tänä vuonna tähän asti. Vuotta on kuitenkin paljon jäljellä, joka saattaa muuttaa alustavaa listausta huomattavasti.

Päivitämme listausta sitä mukaan, kun merkittäviä nousijoita tulee. Uskomme, että loppuvuoden listauksessa saatetaan nähdä entistä enemmän myös öljyn ja muiden hyödykkeiden ETF-rahastoja.

Listassa ilmoitetuista tuotoista on hyvä poistaa 0,35% – 0,86% jotka ovat tyypilliset hallinnointipalkkiot rahastoille, ellet tee sijoituksiasi eToron kautta, jossa monista rahastoista ei peritä palkkioita.

Poimintoja: ovatko Blockchain ja Crypto ETF:t kadonneet kokonaan listoilta? Nähtäväksi jää mitä tulevan pitää, sillä ainakin tällä hetkellä kryptovaluutat ovat pitäneet hieman hiljaiseloa.

Energiateollisuus edelleen edustettuna

ETF-rahastojen kärkipaikkoja ovat pitäneet jo monta vuotta peräkkäin energiateollisuuteen sijoittavat rahastot. Tämäkään vuosi ei näyttäisi olevan poikkeus, sillä lähes puolet TOP-10 listauksesta edustaa energiasektoria.

USA-listattuihin rahastoihin eivät suomalaiset sijoittajat pääse käsiksi erilaisten säädösten takia. Siksi listassamme on vain Eurooppa-listattuja rahastoja.

Selvityksen vuoden 2022 eniten tuottaneista ETF-rahastoista teki Treidaaminen.fi 24.1.2022 Nordnet markkinapaikalla.

5/5

ETF-rahastot alhaisilla palkkioilla

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Sponsoroitu
FI_Free_stocks