Apple osake 2023 – Miksi sijoittaa Appleen?

Apple on yksi maailman ylivoimaisesti tunnetuimmista teknologiayhtiöistä, joka on kasvanut nopeasti yhdeksi maailman suurimmista yhtiöistä. Vaikka yhtiö perustettiin jo 1980-luvulla, Nokian kulta aikaan, ajoittuu varsinainen huippumenestys vasta vuoteen 2010, joka näkyy kansainvälisesti vieläkin.

Yritys loi yhden aikansa suosituimmista teknologiabrändeistä, Applen. Suosio näkyy maailman joka kolkassa tuotteiden kysynnässä, vaikka hinnat ovat melko korkeita verrattuna muihin teknologialaitevalmistajiin.

Helppokäyttöinen aivan uudenlainen IOS käyttöjärjestelmä, upea ja moderni design ja uskomaton suorituskyky tekevät tuotteista uskomattoman haluttuja.

Tässä artikkelissa käymme tarkemmin läpi Applen toimintaa yhtiönä. Tutustumme muun muassa historiaan ja osakekursseihin sekä yrityksen tulevaisuuden näkymiin.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Apple osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Apple osake (AAPL)

Jos et vielä ole varmistunut siitä, että Applea kannattaa omistaa. Suosittelemme lukemaan artikkelin loppuun asti. Jos olet valmis, seuraa alapuolella olevia ohjeita.

 • Luo tili eTorolle, jossa voit ostaa amerikkalaisia osakkeita 0 % välityspalkkioilla.
 • Tilin avaaminen onnistuu minuuteissa, jos tarvitset apua. Alempana on tarkemmat ohjeet.
 • Talleta rahaa avaamallesi tilille haluamasi summa.
 • Osta Apple osaketta.

Nyt olet Applen osakkeenomistaja ja voit toimia teknologian kehityksen puolesta. Lisäksi saat nauttia vuosittain osakkeiden arvonnoususta ja tasaisista osingoista neljännesvuosittain.

Miten ostaa Apple osake?

Apple jatkaa edelleen vahvasti yhtenä mobiililaitteiden markkinajohtajista. Vuonna 2020 yhtiön osakekurssi kävi kaikkien aikojen korkeimmassa pisteessä, jolloin se oli 143,16 dollaria. Teknisen analyysin näkö kulmasta tämä kurssinousu tarjosi hyvän pohjan rakentaa vahvempaa kasvua, sillä yrityksen kurssi onkin pysytellyt yli 130 dollarin yläpuolella.

Erinomainen suoritus verrattuna markkinatilanteeseen, sillä alkuvuodesta 2020 Apple kurssit notkahtivat, kun ihmiset vetivät sijoituksiaan pois markkinoilta vallitsevan pandemia tilanteen takia. Sillä alkuperäinen helmikuussa 2020 saavutettu all-time-high kirittiinkin takaisin jo saman vuoden kesäkuussa.

Sijoittajat, jotka ostivat Applea notkahduksen aikana, saivat alle vuodossa tuottoa tavalliselle osakesijoitukselle peräti 250 prosenttia (57,02 -> 143,16). Riskinotto toisinaan siis kannattaa, myös maailmankuulu sijoittaja Warren Buffet on sanonut ”ole peloissaan, kun muut ovat ahneita ja ole ahne, kun muut ovat peloissaan” suoraan käännettynä.

Pääset mukaan Applen omistajaksi sijoittamalla osakkeisiin. Me suosittelemme tekemään sijoitukset eToro kaupankäyntialustalla, jossa amerikkalaisten osakkeiden kaupankäyntipalkkiot ovat 0 euroa.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Apple osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Apple osinko – maksaako teknologiayhtiöt hyvin osinkoja?

Apple on niin sanottu FAANG yhtiö, joka kuvastaa suuria moderneja teknologiajättejä kuten Facebook, Apple, Amazon, Netflix ja Google (Alphabet).

Yritys on hyvin tunnettu osingonmaksupolitiikastaan, sillä jakamat osingot ovat kasvaneet lähes 10 prosentin vauhtia vuosittain. Poikkeuksina tietysti ”mustat joutsenet” markkinatilanteessa.

Tavallisesti Apple jakaa noin 21,5 % osakkeen omistajille omista tuloistaan.

Kuten aikaisemmin mainitsimme, pelkästään osake on tuottanut noin 250 prosenttia maaliskuusta 2020 tammikuuhun 2021.

Eli sen lisäksi, että Apple on hyvä pitkäntähtäimen teknologiasijoitus, tarjoaa se myös hyvä pohjan laadukkaalle sijoitusportfoliolle osingonmaksujen muodossa.

Osinkohistoria:

2017: 2,46 dollaria

2018: 2,82 dollaria

2019: 3,04 dollaria

2020: 2,615 dollaria (osake split, neljään osaan)

2021: 0,645 dollaria, tällä hetkellä. Todennäköisesti noin 1 dollaria.

Apple osake – Kaikki alkoi autotallista (historia)

Apple Inc perustettiin Yhdysvaltojen Cupertinossa, Kalifornian osavaltiossa vuonna 1976 yhdessä Steve Jobsin ja Steve Wozniakin sekä Ronald Waynen kanssa. Jos et ole nähnyt Steve Jobsista kertovaa elokuvaa, suosittelemme katsomaan sen, mikäli aihe kiinnostaa.

Perustajista etenkin Steve Jobs tunnetiin maailmanlaajuisesti ja hänen mielipiteitään arvostettiin suunnattomasti.

Edelleen Jobsin näkemykset Applen muotoilusta ja käyttämästään teknologiasta näkyvät Applen tuotteissa. Hän halusi, ettei designissa näy mitään ylimääräistä tai viimeistelemätöntä, jonka ansiosta kaikki Apple tuotteet näyttävät moderneilta ja pelkistetyiltä.

Hauska fakta: Apple aloitti tietokoneiden tuotannon Steve Jobsin autotallissa yhdessä ystäviensä kanssa ja kehitti jo tuolloin ensimmäisen version tunnetusta käyttöjärjestelmästään IOS. Ensimmäiset valmistuneet tietokoneet nimettiin seuraavasti: Apple 1, Apple 2 ja Apple 3 sekä Apple Lisa.

Toinen fakta: yhtiön nimi keksittiin Jobsin toimesta, kun hän vieraili omenafarmilla. Tietokoneiden nimet sen sijaan muutettiin myöhemmin Macintosheiksi, joista tulevatkin nykyisen Applen tietokoneiden nimet Macbook tai Imac.

Muistat varmaan itsekin 2010-luvun Applen kultajuoksun, kun niin kutsutut iPodit alkoivat näkyä lähes jokaisella. Muihin markkinoilla olleisiin vastaaviin tuotteisiin verrattuna Apple on yliveto, sillä siihen sai myös pelejä ja sovelluksia sekä mahdollisuuden selata verkkoa. Lisäksi Apple omisti iTunesin, joka oli tuolloin yksi suosituimmista musiikki alustoista.

Alun perin iPodit lanseerattiin jo vuonna 2001, mutta lopullisen läpimurron ne tekivät vasta myöhemmin.

iPhonet, lopullinen läpimurto

Teknologian kultajuna sai jatkoa, kun Apple kehitti ensimmäiset iPhonet, joista tuli maailmanlaajuinen ilmiö heti. Apple muotoilu oli vertaansa vailla ja muistutti jo yli kymmenen vuotta sitten erittäin modernista teknologiasta.

Nykyään Applen puhelimet ovat myydyimpiä puhelinmalleja, sillä esimerkiksi ensimmäisellä neljänneksellä vuonna 2020 myytiin Apple iPhone 11 -malleja yli 19,5 miljoonaa kappaletta. Puhelinten lisäksi myös osa tuloista muodostuu Applen oman sovellusverkkokaupan Apple Storen kautta.

Apple pyrkii jatkuvasti kasvattamaan asemaansa teknologiajättinä, sillä se lanseeraa uusien puhelinten, kannettavien tietokoneiden, iPadien, kuulokkeiden ja älykellojen lisäksi myös palveluita, kuten esimerkiksi palvelu Apple Education.

Uskomme, että Applen kasvu tulee jatkumaan jopa merkittävämmin kuin aikaisemmin. Lisää tästä seuraavassa osiossa.

Kannattaako Apple osaketta ostaa?

Mielestämme Apple on ehdoton sijoitus, mikäli uskot ja haluat tukea teknologian kehittymistä. Moderni teknologiatalo, joka maksaa sijoittajille osinkoja. Sen lisäksi yrityksen osakkeilla on valtava kasvupotentiaali, jota ei edes voi verrata perinteisiin toimialoihin.

Tulevaisuudessa yhä suurempi osa teknologialaitteista tulee varmasti olemaan Applen valmistamia. Lisäksi julkisyhteisöiden ja valtioiden Apple hankinnat tulevat kasvamaan jatkuvasti.

Myös yrityksen maksama osinko on kasvanut vuosittain tasaiseen tahtiin. Me suosittelemme sijoittamaan Appleen ja muihin teknologiayhtiöihin, sillä ne ovat varsin vakavaraisia yrityksiä, joilla on valtava potentiaali.

Jos olet kiinnostunut Applen kaltaisista teknologiajäteistä, kannattaa myös vilkaista peliteknologian yrityksiä.

Kun kuvaillaan teknologiayritysten potentiaalia, on Apple erinomainen esimerkki. Yritys oli alun perin niin sanottu ”penniosake”, joka maksoi vain senttejä. Nyt se on yksi maailman tunnetuimmista teknologiavalmistajista, joka tunnetaan maailman kaikissa kolkissa.

Kiinnitä huomiota näihin asioihin:

 • Ylivoimainen teknologiajätti, lanseeraa jatkuvasti uusia palveluita ja tuotteita, joista jokainen voi olla uusi läpimurto.
 • Apple hankinnat yleistyneet myös valtioiden tasolla.
 • Vakavarainen osingonmaksaja, jolla vahva kurssinnousu potentiaali.
 • Tunnistettu brändi kaikkialla maailmassa
 • Rinnalle noussut myös käytettyjen Apple tuotteiden maailma.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Apple osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.