Crypto.com kokemuksia – Tiedä nämä 6 faktaa yrityksestä

Crypto.com on hiljattain huomattavaan suosioon noussut kryptovaluutoille tarkoitettu kaupankäyntialusta, jossa voit ostaa yli 70 erilaista kryptovaluuttaa. Palvelu tarjoaa niin sijoittajille, kuin kryptovaluuttoja myyville henkilöille mahdollisuuden käydä kauppaa keskenään.

Tässä artikkelissa tutustumme Crypto.comin historiaan ja sen taustoihin sekä palvelun käyttämiseen ja siihen liittyviin kokemuksiin. Katsotaan, minkälainen kaupankäyntialusta on kyseessä ja kannattaako sinun avata tili kyseiseen palveluun.

Erinomainen vaihtoehto

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa CFD-tuotteissa.

Käy kauppaa CFD-tuotteilla

eToro tarjoaa mahdollisuuden käydä kauppaa CFD-tuotteilla helposti ja vaivattomasti vain 50 euron talletuksella.

Mikä on Crypto.com?

Crypto.com on siis kryptovaluutta pörssiksi tai kauppapaikaksi tarkoitettu palvelu, jossa voi ostaa ja myydä virtuaalivaluuttaa. Tällä hetkellä kaupankäynnin kohteena voi olla yli 200 erilaista kryptovaluuttaa, jotka kerromme tarkemmin myöhemmin tässä artikkelissa.

Alun perin Crypto.com sai alkunsa Kiinan Hong Kongissa Gary Tain toimesta vuonna 2016, mutta palvelu avattiin käyttäjille kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2019. Ennen kuin palvelu otti käyttöönsä tuotemerkin Crypto.com se tunnettiin sijoittajien keskuudessa nimellä Monaco.

Jo alusta asti yritys on pyrkinyt toiminnallaan edistämään kryptovaluuttojen normalisoitumista ja parantamaan lohkoketjuteknologiaa kokonaisvaltaisesti. Samalla he toivovat pystyvänsä vastaamaan rahoitusalan kasvaviin saatavuus ja käytettävyys ongelmiin.

Oma CRO kryptovaluutta

Yrityksellä on oma kryptovaluuttansa, joka kulkee nimellä Crypto tai tuttavallisemmin CRO. Perinteisen kaupankäynnin lisäksi yritys tarjoaa myös muita kaupankäyntiä tukevia palveluita, kuten Syndicaten tai Superchargerin.

Onko Crypto.com turvallinen ja ketä sen omistavat?

Kiina on useiden lohkoketjuteknologiaan liittyvien projektien isäntämaa ja niin myös Crypto.comin tapauksessa. Tällä hetkellä yrityksen toimitusjohtaja on Kris Marszalek, joka tunnettaan useista muista teknologiaprojekteista. Hän toimiikin keulakuvana Crypto.comin myynnin edistämisessä ja PR-toiminnassa.

Muita mainitsemisen arvoisia nimiä ovat talousjohtaja Rafael Melo, Yrityksen strategia- ja kehitysvastaava Bobby Bao, Operatiivinen johtaja Eric Anzani, Tietoturva vastaava Jason Lau, teknologiajohtaja Matthew Chan sekä alkuperäinen Crypto.comin perustaja Gary Tai.

Yrityksen liiketoiminnasta on pyritty tekemään mahdollisimman läpinäkyvää, jonka osaltaan rakentaa luottamusta ja turvallisuudentunnetta palvelun käyttäjien keskuudessa.

Crypto.com suojaa käyttäjänsä vahvoilla kaksivaiheisilla todennuksilla, valkoisella lompakolla ja tietojenkalastelun torjunnalla. Voit itse parantaa tilisi turvallisuutta muuttamalla ”security” -osiossa olevia asetuksia. Näistä toiminnoista vastaa yrityksen tietoturvajohtaja Jason Lau.

Katsotaan seuraavaksi, miten kaupankäyntialusta toimii, mitä ominaisuuksia se tarjoaa ja mitä palvelun käyttäminen maksaa.

Miten Crypto.comin kaupankäyntialusta toimii?

Jokaisen sijoittajan ensimmäinen tärkeä päätös oikeiden sijoitusvalintojen lisäksi on valita hyvä kaupankäyntialusta, joka sopii omiin tarpeisiin. Kaupankäyntialustoissa kannattaa kiinnittää huomiota kustannuksiin, helppokäyttöisyyteen ja turvallisuuteen.

Tällä hetkellä Crypto.comin kaupankäyntialusta mahdollistaa kaupankäynnin yli 200 erilaisella kryptovaluutalla. Myös vähemmän tunnettuihin tai uudempiin kryptovaluuttoihin on mahdollista sijoittaa, sillä hiljattain myös trendaavat valuutat on otettu mukaan kaupankäynnin kohteeksi, kunhan ne läpäisevät ensin luotettavuus tarkistuksen.

Kryptovaluuttojen määrä palvelussa on kasvanut melko nopeasti palvelun kasvaneen kysynnän perusteella. Yhä useammat sijoittajat haluavat olla mukana palvelussa, sen tarjoamien palveluiden takia.

Talletuksen tekeminen omalle Crypto.com tilille voi tehdä luottokortilla, tilisiirrolla tai muulla rahansiirtotavalla, jolloin pääomaa siirtyy suoraan Crypto.comin ”lompakkoon”.

Näin luot tilin ja aloitat Crypto.com palvelun käyttämisen

Crypto.comin verkkosivut toimivat vain informaationa tai ohjeena varsinaiselle palvelulle, joka toimii sovelluksena. Eli, kun haluat käyttää Crypto.com palvelua sinun tulee ladata sovellus joko Apple Storesta tai Play kaupasta.

Sovelluksen lataamisen jälkeen pääset luomaan tilin palveluun tai vaihtoehtoisesti voit luoda profiilin myös tietokoneella osoitteessa Crypto.com/exchange.

Seuraa näytölle tulevia ohjeita – tilin luominen onnistuu muutamassa minuutissa, mutta sinun tulee vahvistaa sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi sinulle lähetettävillä vahvistuskoodeilla.

Jotta saat kaikki palvelun toiminnallisuudet käyttöön, sinun on toimitettava palveluun myös kuvallinen henkilöllisyystodistus ja kuva itsestäsi. Tämä kuuluu pörssien ja kauppapalveluiden pakolliseen (KYC, Know Your Customer) periaatteeseen, jonka tarkoitus on estää laitonta toimintaa ja rahanpesua.

Uudet asiakkaat voivat tarjouksen avulla käydä kauppaa ilman palvelumaksuja ensimmäisen kolmen kuukauden ajan ja 2 prosenttia talletusbonusta vaihtolompakkoonsa ensimmäisen kuukauden ajaksi tilin luomisesta.

Myös vanhemmat käyttäjät saavat välillä 50 prosentin alennuksen kaikista palvelumaksuista.

Käyttäjät voivat myös kutsua kaverinsa palveluun mukaan, jolloin he saavat 25 dollaria kun heidän kaverinsa luo tilin antamallasi kutsukoodilla.

Mitä ominaisuuksia kaupankäyntialusta ja sovellus tarjoavat?

Crypto.com tarjoaa useita työkaluja kaupankäynnin tueksi, jotka avaamme tässä osiossa:

Lompakko: Crypto.com tarjoaa kaikille käyttäjille mahdollisuuden säilöä ostamansa kryptovaluutat suoraan kauppapaikalle, jolloin erillisistä kryptovaluuttalompakkoa ei tarvita. Oma kryptovaluuttalompakko on kuitenkin huomattavasti turvallisempi, kuin kolmannen osapuolen omistama.

Sovellus: Pääsääntöisesti yrityksen palveluita käytetään mobiilisovelluksen kautta, joka on ladattavissa Applen tai Googlen tarjoaman sovelluskaupan kautta.

Pörssi: Crypto.comin pääpalvelu on kryptovaluutta pörssinä toimiminen. Yritys tarjoaa kauppapaikan kryptovaluuttoihin sijoittavien ja kryptovaluuttoja myyvien henkilöiden välille.

Indikaattorit ja kaaviot: pelkästään numeroihin ei ja tuntumana ei tarvitse luottaa, sillä yritys tarjoaa kauppaa käyville sijoittajille monipuolisia työkaluja, joiden avulla voi tehdä parempia sijoituspäätöksiä. Huomioi, että tarjottavat indikaattorit ovat kolmannen osapuolen eli TradingViewin tarjoamia.

Crypto.comin hinnasto ja palvelun käyttömaksut

Crypto.comin palveluhinnasto on varsin selkeä. Varojen tallettaminen ja vaihto sovelluksessa on ilmaista, eikä siitä peritä lainkaan palkkioita. Vastaavasti, jos siirrät varoja Crypto.comin omaan DeFi lompakkoon tai erilliseen osoitteeseen joudut maksamaan sovelluksen ilmoittaman hinnan.

Tavallisesti hinnoittelu määritellään rahansiirtomäärän mukaan, kuten muissakin vastaavissa pörsseissä. Mitä enemmän kauppaa käyt sitä alhaisemmat ovat kaupankäynnin palkkiot. Tarkista ajankohtaiset hinnat suoraan sovelluksesta, kun olet luonut käyttäjätilin ja kirjautunut sisään.

Monet asiakkaat ovat kehuneet palvelun tarjonneen melko edullista kaupankäyntiä, vaikka se ei aivan kärkilistoille pääsekään.

Kokemuksia Crypto.com kaupankäyntialustasta

Asiakkailla on runsaasti kokemuksia Crypto.com palvelun käyttämisestä. He ovat erityisen tyytyväisiä selkeään hinnoitteluun ja laajaan kryptovaluutta tarjontaan. Erityistä kiitos saa yrityksen tarjoama mobiilisovellus, jonka helppokäyttöisyyteen on panostettu merkittävästi.

Varojen siirtäminen, nostaminen ja fiat-rahan tallettaminen on tehty todella helpoksi ja nopeaksi toiminnoksi. Maksutapoja on useita, joiden joukosta voi valita mieleisimmän.

Myös käyttämisen edistämiseen keskittyneet kannustinjärjestelmät, jossa asiakkaille tarjontaa alennettuja hinnastoja on saanut paljon kiitosta. Uusien asiakkaiden on helppo tutustua palveluun, kun palvelussa ei ole ylimääräisiä maksuja.

Meidän kokemuksemme Crypto.comista ovat positiiviset. Tilin avaaminen ja vahvistaminen onnistuu muutamassa minuutissa, jonka jälkeen kaupankäynnin voi aloittaa heti. Itse kaupankäynti on luontevaa ja päätöksenteon tueksi on tarjoilla riittävästi informaatiota ja graafeja.

Ainoa miinus, jonka löydämme, on se, että asiakaspalvelu on välillä vaikeasti tavoitettavissa tai ruuhkautunut, vaikka se on toiminnassa vuorokauden ympäri 24h. Tämän takia vastausta saa etsiä tuki- ja ohjekeskuksen kautta ikuisuuden, jos sellaista edes löytyy. Yleensä on pakko lähettää sähköpostia asiakaspalveluun ja odottaa vastausta pahimmillaan jopa vuorokausia.

Crypto.com Visa Card – kryptovaluutta visakortti

Kaikkein mielenkiintoisin palvelu, jonka yritys tarjoaa, on visakortti, jota voi käyttää kaikissa arkisissa puuhissa samalla tavalla, kuin mitä tahansa muuta maksukorttia.

Mutta, merkillistä on, että voit ansaita tavallisista ruokaostoksista 8 prosenttia rahaa takaisin riippuen korttisi tasosta. Näin ollen Crypto.comin tarjoama maksukortti pesee mennen tullen kaikki muut maksukortin tarjoajat.

Kyseinen pankkikortti on kuitenkin ladattava, eli sinne on itse talletettava rahaa. Rahojen tallettaminen kortille onnistuu kuitenkin helposti ja vaivattomasti sovelluksen avulla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Crypto.com tarjoaa varsin futuristisia palveluita, jotka ovat lähempänä kuluttajaa tai kuluttajan puolella kuin koskaan aikaisemmin. Voit sijoittaa ja myydä kryptovaluuttaa mielesi mukaan kotisohvalta mobiililaitteella. Tallettaa rahaa ja ansaita talletusbonuksia, kutsua kaverisi mukaan ja ansaita palkkioita sekä käyttää uniikkia Crypto.com visakorttia, jolla maksaessasi saat ”cashbackkia” eli rahaa takaisin ostoksistasi.

Vaikka kaupankäyntialustana palvelu ei ehkä ole kaikkein paras ja edullisin, mutta kokemuksien puolesta voimme sanoa, että tälle palvelulle kannattaa antaa mahdollisuus.