Valmet Osake – onko sellu ja paperiteollisuus hyvä sijoitus?

Valmet Oyj on suomalainen johtava sellu-, paperi ja energiateollisuuden suuryritys, joka työllistää noin 14 000 työntekijää yli 30 maassa. Edellä mainittujen toimialojen yrityksille se toimittaa teknologiaa, automaatiota ja muita tuotantoa tukevia palveluita.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Valmet Oyj:n toimintaan, sen historiaan ja tulevaisuuden kasvumahdollisuuksiin. Kerromme sinulle myös, miten voit ostaa Valmet Oyj:n osaketta edullisesti.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Valmet osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Valmet Osake (VALMT)

Osakkeiden ostaminen on tavallisen pulliaisien paras mahdollisuus kasvattaa omaa talouttaan ja kerryttää varallisuutta tavallisen palkkatyön lisäksi. Vanha sanontakin on, että työtä tekemällä ei rikastu, mutta jos sijoitat työstä saamaasi ylimääräistä pääomaa, saatat vahingossa rikastuakin.

Valmetin osakkeiden ostaminen on helppoa ja vaivatonta. Ennen sijoitusten tekemistä, jokaisen sijoittajan kannattaa selvittää paras kaupankäyntialusta, sillä tavallisten pankkien sijoituspalvelut ovat niin kalliita, että ne usein tekevät sijoittamisesta kannattamatonta jopa pitkällä aikavälillä.

Me suosittelemme käyttämään kansainvälistä eToro kaupankäyntialustaa, jonka kautta sijoitusten tekeminen on helppoa ja turvallista. Voit sijoittaa suomalaisten osakkeiden lisäksi myös amerikkalaisiin osakkeisiin jopa ilman palkkioita.

 1. Ostaaksesi Valmetin osaketta sinun tulee luoda tili eTorolle tästä.
 2. Tilin luomisen jälkeen talleta rahaa sijoitustilillesi ja etsi Valmetin osake. Löydettyäsi osakkeen tee toimeksianto osakkeiden ostamisesta joko rahamääräisenä tai osakemääräisenä ja paina osta.
 3. Nyt omistat Valmet Oyj osaketta ja voit ansaita tuottoja kurssinoususta tai vaihtoehtoisesti joidenkin osakkeiden kohdalla myös vuosittaisista osingoista.

Valmet osake hinta / kurssi

Artikkelin kirjoittamisen hetkellä Valmet Oyj (VALMT) kurssi on 34,02 euroa. Se tarkoittaa, että kasvua tähän asti on kertynyt viime vuodesta noin 30 prosenttia. Parhaimmillaan osake kävi vuoden alussa 38,41 eurossa, joka on korkeampi kuin kertaakaan vuonna 2021.

Jos tarkastellaan osakkeen hintaa pitkällä tähtäimellä, voidaan todeta, että tuottoa pääomalle on kertynyt vuotuisten osinkotuottojen lisäksi 135,50 prosenttia myös osakkeiden kurssinoususta.

Ennen kuin siirrymme tarkastelemaan Valmetin historiaa ja sen maksamia osinkotuottoja, katsotaan vielä kuvallisten ohjeiden avulla, miten sijoituksen tekeminen tapahtuu.

Miten ostaa Valmet osake – kuvalliset ohjeet

Näytämme vielä kuvallisten ohjeiden avulla, miten luot tilin eToro palveluun ja pystyt aloittamaan kaupankäynnin heti alhaisilla palkkioilla.

Sijoittamista on pidetty haastavana lajina ja osittain jopa kalliina, koska perinteiset pankit laskuttavat korkeita kaupankäyntipalkkioita. Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin, kun teet kauppasi eTorolla.

Tässä vielä kuvalliset ohjeet, joiden avulla saat avattua sijoitustilin vaivattomasti.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Valmetin osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Valmet osinko – maksaako yritys hyvin osinkoja?

Valmet Oyj on tunnettu vakaana osingonmaksajana. Osinkopalkkioiden suuruudet ovat olleet yleensä hieman reilu kahden prosentin luokkaa, joka on hyvä lisä jokaisen sijoittajan portfolioon.

Valmetista sijoituksena tekee hyvän sen vakavaraisuus, eli sen osakekurssi ei ole liian volatiili. Samalla se maksaa sijoittajilleen osinkotuottoja vuosittain. Viimeisin maksettu osinko oli 0,90 euroa per osake vuonna 2021.

Osinkohistoria:

 • 2017: 0,42 euroa per osake.
 • 2018: 0,55 euroa per osake.
 • 2019: 0,65 euroa per osake.
 • 2020: 0,80 euroa per osake.
 • 2021: 0,90 euroa per osake.
 • 2022: ei tiedossa vielä.
 

Kuten osinkohistoriasta nähdään, yritys on maksanut kasvavia osinkoja sen mukaisesti, miten yritys on taloudellisesti suoriutunut tilikaudesta. Odotusten mukaan osinko saattaa tänä vuonna ylittää yhden euron rajapyykin.

Valmetin historia – näin yritys on kehittynyt

Valmet on yksi suomalaisten tunnetuimpia aikaansaannoksia yritysmaailmassa. Kyseessä on kaikkien tuntema suuryritys, joka kuuluu Suomen suurimpien yritysten joukkoon. Tällä hetkellä se työllistää 14 000 työntekijää yli 30 maassa.

Valmet Oyj keskittyy erityisesti tarjoamaan teknologia ja automaatioratkaisuja sellu-, energia- ja paperiteollisuuteen. Viime aikoina yritys on keskittänyt resurssejaan yhä ympäristöystävällisempiin ratkaisuihin, joilla se pyrkii parantamaan biojalostuksen ekologisuutta.

Yrityksen juuret yltävät aina 1700 luvulle asti, jolloin Suomen linnan vieressä Viaporissa toimi pieni allastelakka, jonka valtio osti myöhemmin 1900-luvulla. Samalla myös muut saman yrityksen yhtiöt, kuten Karlstads Mekaniska werkstad ja Beloit Corporation siirtyivät siis valtion omistukseen.

Todellinen historian tarina Valmetin kohdalla alkaa toisen maailmansodan jälkeisestä ajasta vuonna 1946, jolloin Suomen valtio joutui maksamaan sotakorvauksia. Tuohon aikaan Suomen valtio yhdisti kaikki metallitehtaat ja asetehtaat auttamaan sotakorvausten maksamisessa, jolloin niiden nimeksi annettiin Valtion Metallitehtaat, VMT eli ValMet.

Jo alusta alkaen yrityksellä on ollut runsaasti työntekijöitä. Vuonna 1946 niitä oli yli 6000, tarkalleen ottaen 6200. Viisi vuotta myöhemmin, yritys muutettiin osakeyhtiöksi ja sen nimeksi tuli Valmet Oy, jolloin liiketoimintaa laajennettiin valmistamaan myös muita teollisuuden työkaluja ja tarvikkeita, kuten paperikoneita, moottoreita, trukkeja ja paljon muuta.

Paperikoneiden valmistaminen aloitettiin vanhoissa asetehtaissa, kuten Rautpohjan tykkitehtaalla 1950-luvun alkupuolella ja ensimmäiset koneet toimitettiin käyttöön otettavaksi jo 1953.

1960-luvun puolessa välissä Valmet oli jo noussut kansainvälisestikin merkittäväksi paperikoneiden valmistajaksi, joka toimitti koneita nyt useisiin maihin ja työllisti lähes 10 000 työntekijää.

Kymmenen-kaksikymmentä vuotta myöhemmin Valmetin toiminta oli kasvanut merkittävästi ja toimitti myös lentokoneita, laivoja, kivääreitä, vetureita ja traktoreita, mutta vaihtoi myöhemmin tuotantonsa lähes kokonaan paperikoneisiin ja niiden käytössä tarvittavaan teknologiaan. Parhaimmillaan yritys työllisti yli 18 000 työntekijää 1980-luvulla, kun paperiteollisuus oli kukoistuksessaan.

Hauska fakta: Metso Oy sai alkunsa Valmetin yhdistyessä Rauma Oy:n kanssa, jolloin paperikoneista tuli yksi Metson tärkeimmistä liiketoiminnoista.

Valmet, jona se nykyisin tunnetaan, syntyi 2013, kun yhtiökokouksessa päätettiin jakaa Metso Oyj kahdeksi erilliseksi pörssiyhtiöksi, Valmetiksi ja Metsoksi, joista metso tunnetaan nykyään Metso Outotecinä, kun se fuusioitui Outotecin kanssa.

Valmet siirtyi vastaamaan Metson massa, paperi ja voimatuotantoon liittyvistä liiketoiminnoista ja myöhemmin mukaan tulivat loputkin Metson liiketoiminnat alaan liittyen, kuten automaatio, maanrakennus ja kaivostoiminta.

Merkittävä käännekohta Valmetilla hiljattain tapahtui vuonna 2015, kun se osti Metsolta prosessiautomaatiojärjestelmiä ja palveluita tarjoavan yksikön 340 miljoonalla eurolla, sillä Valmetin näkemyksen mukaan noin 80 prosenttia aikaisemmista asiakkaista kuului tähän kategoriaan, jolloin he pystyivät tarjoamaan entistä parempia kokonaisuuksia asiakkailleen.

Valmetin historia on siis mielenkiintoinen ja hyvin sidoksissa Suomalaisuuteen. Mutta miltä paperiteollisuus tai siihen liittyvät toiminnot näyttävät tänä päivänä, ovatko tulevaisuuden näkymät lupaavia? Katsotaan seuraavaksi hieman tarkemmin, kannattaako sinun harkita Valmetin osakkeiden ostamista.

Kannattaako Valmetin osakkeita ostaa?

Valmet on vakavarainen ja suuri suomalainen yritys, jonka liiketoiminnot yltävät yli 30 maahan. Vaikka maailma on kovaa vauhtia digitalisoitumassa, uskomme että paperille sekä sellulle ja niihin liittyville tuotteille on aina tarvetta.

Samaa viestii myös yrityksen kurssi, joka on jo pitkään ollut nousujohteinen, vaikka muutamia korjausliikkeitäkin on nähty. Kurssi on kuitenkin nopeasti toipunut entiselleen, eikä osingonmaksuista ole tingitty.

Monet perinteiset Helsingin pörssin sijoittajat kertovatkin Valmetin kuuluneen jo pitkään heidän osinkoportfolioonsa, muiden suomalaisten suuryritysten lisäksi.

Kerrattakoon vielä, että viimeisen viiden vuoden aikana Valmetin kurssi on noussut yli 130 prosenttiyksikköä ja se on maksanut kasvavaa osinkoa nopealla silmäyksellä jo vuosikymmenen. Me uskomme kasvun jatkuvan vielä ainakin seuraavan vuosikymmenen.

Jos olet valmis tekemään sijoituksen Valmet Oyj:n, suosittelemme hankkimaan osakkeet eToron avulla, jonka kaupankäyntipalkkiot ovat lähes 10 kertaa pienemmät kuin omalla kotipankillasi. Lisäksi pankkien toimeksiannot kestävät, eikä sijoituksia voi tehdä saman päivän aikana.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Valmet osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.