Kone osake 2023 – Sijoituskatsaus

Kone Oyj on suomalainen yhtiö, joka valmistaa pääsääntöisesti hissejä, liukuportaita ja ovia. Edellä mainittujen tuotteiden lisäksi Yhtiö tarjoaa palveluita tuotteidensa nykyaikaistamiseen ja kunnossapitoa varten. Tuotevalikoimiin kuuluvat nykypäivänä myös liukukäytävät, joita voit löytää esimerkiksi kansainvälisiltä lentokentiltä, sekä automaattiovia ja valvonta- ja ohjausjärjestelmiä.

Kone Oyj on yksi alansa pioneereista ja edelläkävijöistä. Innovaatioidensa ansiosta Kone Oyj:n osakekurssit ovat erittäin vakaita ja niitä suositaan erityisesti rahastoissa. Vuonna 2018 Koneen liikevaihto oli n. 9 miljardia euroa ja yhtiö työllisti samanaikaisesti noin 57000 henkilöä.

Covid-19 pandemian kurittaessa maailmaa, Kone on onnistunut strategisten muutostensa ansiosta selviytymään Pandemia-ajasta hyvin, lukuun ottamatta maaliskuun lyhytaikaista pörssiromahdusta. Kone jatkaa tasaista nousuaan ja tämän hetken osakkeen arvo lähestyy all time high:ta eli toisin sanoen kaikkien aikojen korkeinta osakkeen markkinahintaa.

Maaliskuussa 2020 Osakekurssit ottivat takapakkia ja kurssi kävi alimmillaan 45.10 eurossa per osake. Tämä notkahdus tapahtui 13. Maaliskuuta. 2021. Yhtiö onnistui kuitenkin kääntämään osakekurssin suunnan takaisin ylös ja tällä hetkellä osakkeen hinta on jo 66.70 euroa.

Tämän artikkelin on tarkoitus tutustuttaa sinut Kone Oyj:n liiketoimintaan ja heidän kasvustrategiaansa. Artikkelia lukiessasi löydät ohjeet, kuinka voit itse ostaa Kone Oyj osaketta eToro palvelua hyödyntäen. Sijoittaminen eToro palvelun kautta käy helposti, nopeasti ja vaivattomasti. Yhdysvaltalaisia osakkeita ostaessasi sinulle ei tule yllätyskuluja, vaan kaupankäynti kulut ovat 0 %.

Moni suurempi sijoittaja suosii sijoittamista erityisesti valtio-omisteisiin osakkeisiin, sillä pääsääntöisesti valtionomisteisia yhtiöitä voidaan pitää tavallista turvallisempana sijoittamisen kohteena.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Kone osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Kone osake (KNEBV)

 • Kone Oyj:hin (KNEBV) sijoittaminen onnistuu Helsingin pörssissä. Kaupat ovat kuitenkin mahdollista alhaisen komission kaupankäyntialustoilla.

 • Me suosittelemme sijoittamaan eToron kautta. Komissiot osakkeissa ovat 0% ja tilin avaaminen onnistuu nopeasti.

 • eTorolta löytyy muut Helsingin pörssin osakkeet ja sijoitusinstrumentit, joissa on erittäin alhaiset komissiot, jos verrataan muihin kauppapaikkoihin.

 • Valitse osakkeiden lukumäärä ja sijoita.

 • Omistat nyt Kone osaketta. Tulet saamaan osinkoa yhtiön osinkopäätöksen mukaan, saatat olla oikeutettu vuosittaisiin osinkoihin. Sijoitukselle povataan merkittävää arvonnousua tulevaisuudessa.

Miten ostaa Kone osake?

Yrityksenä kone on kansainvälisesti hyvin tunnettu sen toimittaessa ja operoidessa ympäri maailmaa. Tästä syystä KNEBV on kansainvälisesti erittäin huomiota herättävä ja suosittu osake sijoittajien keskuudessa.

Koneen tasaiseen, mutta tulokselliseen nousuun on monia syitä. Kone Oyj:n nopeat strategiset muutokset kriisien puhjetessa ovat osoittautunut erinomaisiksi ja johtoportaassa tiedetään minkälaisia päätöksiä strategisten muutosten eteen, on tehtävä. Erityinen kunniamaininta Korona-pandemian aikana suoriutumisesta, siten että nyt ollaan jo hipomassa 70 euron / per osake rajaa.

eToro tarjoaa erittäin edullisen ja helpon tavan käydä kauppaa ja löydät Kone osaketta myös eTorolta.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Kone osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Kone osinko – maksaako suomalainen hissejä ja liukuportaita valmistava yhtiö osinkoa?

Katsaus aikaisempiin osinkotapahtumiin: Kone on ollut jo pitkään yksi parhaista osingonmaksajista, sillä osinkoa on jaettu tasaisesti aikaisempien vuosien aikana, kriisien ja erilaisten teollisuudenalan lakkojenkin aikana.

Globaali Covid-19 pandemia aiheutti harmaita hiuksia hetkeksi yhtiön johtoportaalle yhtiön osakekurssille. Kone onnistui kuitenkin nostamaan osakkeen arvoa huikeat reilu 20 euroa pandemian keskellä. Pandemia on vaikuttanut positiivisesti yhtiön osingonmaksuihin.

Ennen sijoittamista Kone Oyj:hin, katso myös muita suosittuja osakkeita hajauttaaksesi sijoituksiasi. Koneen kasvuprosentti on osoittautunut viimeisen viiden vuoden aikana erittäin positiiviseksi ja vahvaksi sijoituksen kohteeksi.

Osinkohistoria:

 • 2017: 1,55 €
 • 2018: 1,65 €
 • 2019: 1,65 €
 • 2020: -€
 • 2021: 2,25 €

Kone osake – Historiaa

Koneen edeltäjänä voidaan pitää vuonna 1905 perustettua Koneliike Tarmoa, jonka liiketoimintaan kuului käytettyjen koneiden ostamista myymistä ja korjaamista. Koneliike Tarmo ostettiin Ab Gottfr. Strömberg Oy toimesta vuonna 1910 ja siitä muodostettiin ajallaan osakeyhtiö Kone Oy.

Alkujaan Koneella ei ollut mitään tekemistä hissien kanssa, mutta myöhemmin tarkoituksena oli alkaa harjoittaa Graham Brotherin valmistamia hissien maahantuontia. Yhteistyö Graham Brothersin kanssa päättyi päämiehen irtisanottua lisenssisopimuksen vuonna 1918, jonka jälkeen Kone päätti aloittaa oman hissien valmistamisen ja tuotannon.

Vuonna 1924 johtajan saappaisiin astui Harald Herlin ostettuaan Kone Oy:n. Kone Oy on ollut Herlinien suvun omistuksessa siitä lähtien. Harald itse toimi Kone Oy:n puheenjohtajana vuodet 1924–1941, jonka jälkeen Heikki H. Herlin otti roolin vuoteen 1987 saakka. Tämän jälkeen puheenjohtajana on toiminut Pekka Herlin, joka toimi puheenjohtajana vuodet 1987–2003. Nykyinen Puheenjohtaja Antti Herlin on toiminut yhtiön puheenjohtajana vuodesta 2003 lähtien ja suorittaa virkaansa vielä tänäkin päivänä.

Yhtiön alkuaikoina merkittävin yhteistyökumppani oli Stockmannin Helsingin tavaratalo. Helsingin Stockmann tilasi yhtiöltä liukuportaita ja hissejä asennettavaksi tavarataloonsa.

Sodan jälkeisenä aikana Kone Oy toimitti hissejä, liukuportaita ja nostureita sotakorvausmateriaaleina sen aikaiseen Neuvostoliittoon.

1950-luvulla kone toi täysin uudenlaista tekniikkaa markkinoilla, nimittäin hisseihin oli kehitetty automaattiovia ja alettiin valmistaa hydraulisia ja ryhmäohjain hissejä. Koneen ensimmäinen ulkomainen tytäryhtiö perustettiin Ruotsiin vuonna 1957.

Koneen B-osakkeet listattiin pörssiin vuonna 1967, jolloin Kone aloitti aktiivisen ja aggressiivisen yrityskauppoihin perustuvan kansainvälistymisen. Koneen asema markkinoilla vahvistui, kun johtoryhmä päätti ostaa jopa konetta itseään suurempia yrityksiä.

Tuoreimpina uutisina vuonna 2018, Antti Herlin kävi neuvotteluja ThyssenKruppin ja Koneen hissitoimintojen yhdistämisestä, joka olisi tehnyt Koneesta maailman suurimman hissiyhtiön. Tammikuussa 2020 Kone kertoi julkisesti tehneensä ostotarjouksen ThyssenKruppin hissiliiketoiminnasta. ThyssenKrupp ilmoitti kuitenkin helmikuussa 2020 hylänneensä koneen tekemän ostotarjouksen, mutta ilmoitti kuitenkin jatkavansa neuvotteluita kahden pääomasijoittajan kanssa.

Kannattaako Kone osaketta ostaa?

Koneen osakkeet ovat suomalaisten sijoittajien kestosuosikki monestakin syystä. Ensinnäkin kyky selvitä vaikeistakin globaaleista kriiseistä, on erinomainen, joka nähtiin 2020 – 2021 pandemian aikana.

Sen lisäksi yritys on vakavarainen ja tasainen osingonmaksaja. Osingon määrä on ollut nousujohteinen viimeisen viiden vuoden ajan ja vahvan strategian myötä todennäköisesti sama trendi tulee jatkumaan.

Osakkeen suosio ei liity pelkästään suomalaisuuteen, sillä Kone on kansainvälisellä tasolla yksi maailman suurimmista hissi- ja nostokonevalmistajista.

Eli tiivistettynä, yritys on vahva vakavarainen osingonmaksaja, jolla on hyvät lähtökohdat kasvattaa osakkeidensa arvoa.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Kone osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.