Osta Ethereum

Ethereum on Bitcoinin lisäksi yksi maailman tunnetuimmista kryptovaluutoista, johon uskominen heijastuu sen arvossa. Vaikka alunperin Ethereumia ei ole tarkoitettu viralliseksi valuutaksi, on se saavuttanut vakiintuneen aseman kryptovaluutoista kiinnostuneiden sijoittajien keskuudessa.

Hauska fakta: Alunperin Ethereum oli tarkoitettu lohkoketjuteknologiaa hyödyntäväksi alustaksi.

Kryptovaluuttoihin sijoittamista ei säännellä suurimmassa osassa EU-maita. Sijoita vain se minkä olet valmis menettämään.

Osta helposti ja turvallisesti kryptovaluuttaa

Kryptovaluuttojen ostaminen voi olla helpompaa kuin luuletkaan. eToro sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekkin kryptokonkareille. Valikoimasta löytyy uskomaton määrä erilaisia kolikoita. Et tarvitse erillistä Bitcoin-lompakkoa ja ostopalkkiot ovat vain 0,75 prosenttia.

Mikä on Ethereum?

Ethereum on Vitalik Buterin kehittämä lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä alusta, joka julkaistiin vuonna 2015 alunperin nimellä Ethereum Classic. Monet niin kutsutut alt-coinit eli toissijaiset kryptovaluutat on rakennettu Ethereumin pohjalta.

Järjestelmän hienous on siinä, että sen käyttämä lohkoketjuteknologia on täysin avointa. Kuka tahansa voi tarkistaa ketjussa tapahtuneet muutokset siten, että kenenkään yksittäisen toimijan henkilöllisyys ei paljastu.

Ethereum on tunnettu sen järjestelmästä Ethereum Virtual Machine, joka on koko Ethereum verkon takana. Kuka tahansa voi rakentaa minkälaisen ohjelman tahansa riippumatta ohjelmointikielestä. Ainoa ongelma järjestelmien luomisessa Ethereumin pohjalta on sen raskas muistin ja suorittimen käyttö.

Alusta on kuitenkin jäänyt Ethereum (ETH) virtuaalivaluutan alle, sillä sen osakekurssin räjähdysmäinen kasvu kertoo miten paljon ihmiset uskovat kryptovaluuttojen vaikuttavan tulevaisuudessa.

Miten Ethereumia voi ostaa?

Ethereumin ostaminen tapahtuu samalla tavalla kuin minkä tahansa muun osakkeen tai kryptovaluutan ostaminen. Ensin sinun on löydettävä sopiva välittäjä, joka tarjoaa kattavan valikoiman kryptovaluuttoja.

Me suosittelemme vahvasti käyttämään eToroa, jonka valikoimasta löytyy yli 100 erilaista kryptokolikkoa ja niiden johdannaista. Välityspalkkiot ovat markkinoiden edullisimpia.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Ethereumia.

  • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
  • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
  • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

  • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
  • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Ethereumin tulevaisuus ja arvo

Kuten monet maailmalla johtavassa asemassa olevat henkilöt ovat sanoneet, kryptot ovat tulevaisuutta jota emme voi sivuutta. Ne jotka ymmärtävät valjastaa sen suunnattoman potentiaalin riittävän aikaisin saavat ennennäkemäntönä hyötyä.

Ethereum on saanut myös monet sijoittajat kiinnostumaan kasvattaen sen kurssin reilusti yli 1000 kertaiseksi siitä, mitä se alun perin oli.

Ethereumin uniikkia teknologiaa tullaan varmasti hyödyntämään tulevaisuuden sovelluksissa ja maksutapana. Esimerkiksi Paypal on ottamassa käyttöön kryptovaluutat maksutapana, jossa oli lueteltu mukaan muunmuassa Bitcoin ja Ethereum muiden tunnettujen virtuaalivaluuttojen lisäksi.

Ethereum verotus

Kryptovaluuttoja verotetaan täysin samalla tavalla kuin mitä tahansa muutakin tuottoa. Esimerkiksi käydessä kauppaa kryptovaluutoilla on voitoista maksettava pääomatulovero ja luovutustappiot on vähennettävissä verotuksessa seuraavista pääomatuloista.

Tulot pitää ilmoittaa viimeistään silloin kun edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus palautetaan.

Lisää ohjeita Ethereumin ja muiden kryptovaluuttojen verotuksesta löytyy Verohallinnon sivuilta.

Kryptovaluuttoihin sijoittamista ei säännellä suurimmassa osassa EU-maita. Sijoita vain se minkä olet valmis menettämään.

Osta helposti ja turvallisesti kryptovaluuttaa

Kryptovaluuttojen ostaminen voi olla helpompaa kuin luuletkaan. eToro sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekkin kryptokonkareille. Valikoimasta löytyy uskomaton määrä erilaisia kolikoita. Et tarvitse erillistä Bitcoin-lompakkoa ja ostopalkkiot ovat vain 0,75 prosenttia.