Osta Ethereum

Ethereum on Bitcoinin lisäksi yksi maailman tunnetuimmista kryptovaluutoista, johon uskominen heijastuu sen arvossa. Vaikka alunperin Ethereumia ei ole tarkoitettu viralliseksi valuutaksi, on se saavuttanut vakiintuneen aseman kryptovaluutoista kiinnostuneiden sijoittajien keskuudessa.

Hauska fakta: Alunperin Ethereum oli tarkoitettu lohkoketjuteknologiaa hyödyntäväksi alustaksi.

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa CFD-tuotteissa.

Käy kauppaa CFD-tuotteilla

eToro tarjoaa mahdollisuuden käydä kauppaa CFD-tuotteilla helposti ja vaivattomasti vain 50 euron talletuksella.

Mikä on Ethereum?

Ethereum on Vitalik Buterin kehittämä lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä alusta, joka julkaistiin vuonna 2015 alunperin nimellä Ethereum Classic. Monet niin kutsutut alt-coinit eli toissijaiset kryptovaluutat on rakennettu Ethereumin pohjalta.

Järjestelmän hienous on siinä, että sen käyttämä lohkoketjuteknologia on täysin avointa. Kuka tahansa voi tarkistaa ketjussa tapahtuneet muutokset siten, että kenenkään yksittäisen toimijan henkilöllisyys ei paljastu.

Ethereum on tunnettu sen järjestelmästä Ethereum Virtual Machine, joka on koko Ethereum verkon takana. Kuka tahansa voi rakentaa minkälaisen ohjelman tahansa riippumatta ohjelmointikielestä. Ainoa ongelma järjestelmien luomisessa Ethereumin pohjalta on sen raskas muistin ja suorittimen käyttö.

Alusta on kuitenkin jäänyt Ethereum (ETH) virtuaalivaluutan alle, sillä sen osakekurssin räjähdysmäinen kasvu kertoo miten paljon ihmiset uskovat kryptovaluuttojen vaikuttavan tulevaisuudessa.

Miten Ethereumia voi ostaa?

Ethereumin ostaminen tapahtuu samalla tavalla kuin minkä tahansa muun osakkeen tai kryptovaluutan ostaminen. Ensin sinun on löydettävä sopiva välittäjä, joka tarjoaa kattavan valikoiman kryptovaluuttoja.

Me suosittelemme vahvasti käyttämään eToroa, jonka valikoimasta löytyy yli 100 erilaista kryptokolikkoa ja niiden johdannaista. Välityspalkkiot ovat markkinoiden edullisimpia.

Ethereumin tulevaisuus ja arvo

Kuten monet maailmalla johtavassa asemassa olevat henkilöt ovat sanoneet, kryptot ovat tulevaisuutta jota emme voi sivuutta. Ne jotka ymmärtävät valjastaa sen suunnattoman potentiaalin riittävän aikaisin saavat ennennäkemäntönä hyötyä.

Ethereum on saanut myös monet sijoittajat kiinnostumaan kasvattaen sen kurssin reilusti yli 1000 kertaiseksi siitä, mitä se alun perin oli.

Ethereumin uniikkia teknologiaa tullaan varmasti hyödyntämään tulevaisuuden sovelluksissa ja maksutapana. Esimerkiksi Paypal on ottamassa käyttöön kryptovaluutat maksutapana, jossa oli lueteltu mukaan muunmuassa Bitcoin ja Ethereum muiden tunnettujen virtuaalivaluuttojen lisäksi.

Ethereum verotus

Kryptovaluuttoja verotetaan täysin samalla tavalla kuin mitä tahansa muutakin tuottoa. Esimerkiksi käydessä kauppaa kryptovaluutoilla on voitoista maksettava pääomatulovero ja luovutustappiot on vähennettävissä verotuksessa seuraavista pääomatuloista.

Tulot pitää ilmoittaa viimeistään silloin kun edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus palautetaan.

Lisää ohjeita Ethereumin ja muiden kryptovaluuttojen verotuksesta löytyy Verohallinnon sivuilta.

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa CFD-tuotteissa.

Käy kauppaa CFD-tuotteilla

eToro tarjoaa mahdollisuuden käydä kauppaa CFD-tuotteilla helposti ja vaivattomasti vain 50 euron talletuksella.