Parhaat Osinko-Osakkeet 2023

Osinko-osakkeet tarjoavat hyvän mahdollisuuden kasvattaa varallisuutta passiivisesti. Osinkoa maksavat osakkeet maksavat osinkoa omistajilleen yhden tai useamman kerran vuoden aikana yrityksen tekemän tuloksen perusteella.

Tavallisesti osinko sijoittamista voidaan pitää melko turvallisena sijoituksen muotona, sillä osakkeiden kurssivaihtelut eivät vaikuta merkittävästi maksettavan osingon määrään. Suomessa Helsingin pörssissä on useita hyviä yhtiöitä, jotka ovat maksaneet tasaisesti osinkoa omistajilleen jo vuosikymennet.

Tässä kirjoituksessa perehdymme tarkemmin osinkosijoittamisesta ja olemme poimineet hyviä ”turvallisia” osingonmaksajia, joihin myös sinä voit sijoittaa.

Suosittelemme sijoittamaan osakkeisiin eToron kautta, alhaisten palkkioiden takia. Tämä kaupankäyntialusta ei myöskään peri välityspalkkioita osakekaupoista.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Kaupankäynti osakkeilla - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Mistä voi ostaa osinko osakkeita?

Osinko osakkeita voi mistä tahansa palvelusta, jossa pääsee tekemään kauppoja pörssiin. Kuten aikaisemmin mainitsimme, me suosittelemme eToroa.

Sinun pitää ensin avata tili palveluun ja vahvistaa se. Tämän jälkeen pääset käsiksi moderniin kaupankäyntialustaan, jossa on alhaiset palkkiot. Alustalla on myös mahdollisuus sijoittaa ulkomaisiin kohteisiin ja erilaisiin sijoitusinstrumentteihin, jotka soveltuvat myös kokeneemmillekin sijoittajille.

Voit vilkaista osinkokalenteristamme, mitkä osakkeet ovat tuottaneet hyvin viimeisen vuoden aikana ja sijoittaa näihin tai muihin valitsemiisi yhtiöihin.

Osakkeiden lisäksi myös ETF:t saattavat olla hyvä tapa tutustua osakesijoittamiseen. ETF:t ovat rahastoja, jotka voivat pitää sisällään osinkoa maksavia osakkeita. Osingoista saatavat tulot lisätään automaattisesti rahaston arvoon, jonka voi myydä koska tahansa.

Vinkkejä osinkosijoittamiseen:

 • Hajauta sijoituksesi hyvin
 • Älä laita koko sijoituspääomaa kerralla. Tee uusi sijoitus esimerkiksi puolenvuoden välein, jotta markkinaheilahteluiden vaikutus on pienempi.
 • Voit maksaa verot vasta tulevaisuudessa, mikäli sijoitat osinko-osakkeisiin rahastojen kautta.
 • Suomessa yritykset ovat maksaneet osinkoja keskimäärin 2 – 4 % kurssi arvostaan vuodessa.

Mitä tarkoittaa osingon irtoamispäivä?

Osingon irtoamispäivä on se päivämäärä, johon mennessä sinun pitää olla ostanut yrityksen osaketta, jotta olet oikeutettu tulevaan osinkoon. Irtoamispäivä on sovittu yrityksen yhtiökokouksessa.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit voit sijoittaa osinko-osakkeisiin.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Mitä osingonmaksu tarkoittaa?

Se, että yritys ylipäänsä maksaa osinkoa ei ole itsestään selvyys. Osinkoa maksaakseen yrityksen on yleensä tehtävä voittoa, josta osta siirretään osakkeen omistajille osingon muodossa ja osa investoidaan yrityksen liiketoimintaan uudestaan.

Sijoittajien lisäksi usein myös yhtiön päähenkilöt palkitaan suoriutumisestaan osingoilla. Näin voidaan palkita menestyneitä johtajia ja suorittajia.

Varsinaisen osingon suuruus päätetään vuosittaisessa yhtiökokouksessa ja toisaalta samassa kokouksessa voidaan päättää olla maksamatta osinkoa kokonaan. Sijoittajien näkökulmasta osingon maksaminen auttaa houkuttelemaan lisää ulkopuolista rahoitusta, koska se tekee sijoituksesta kannattavamman. Jos verrataan perinteistä kurssiarvoon perustuvaa sijoittamista passiiviseen osinkosijoittamiseen, on helppo huomata, kumpi on helpompaa. Osinkosijoittaminen ei vaadi jatkuvaa pörssikurssien ja uutisten selaamista, vaan sijoitusta voi pitää vuosia ja nauttia osinkotuloista.

Osinkosijoittamisella voi siis tienata rahaa sijoittamalla myös silloin, kun pörssit ovat laskusuhdanteessa.

Osingot ja verotus

Osingoista saatava tulo on pääomatuloa, joka verotetaan pääomatuloverolain mukaisesti. Pääomatuloista maksettava vero on 30 – 34 %.

Tyypillisesti 85 % osingoista lasketaan pääomatuloverotuksessa ja loput 15 % on verovapaata tuloa.

Verotus on kuitenkin mahdollista siirtää tulevaisuuteen sijoittamalla esimerkiksi rahastoihin, jolloin missään kohtaa osingoista saatu tulo ei muodostu verotettavaksi, vaan se sijoitetaan uudelleen. Tämä mahdollistaa pääoman tehokkaan kasvattamisen ilman, että joka vuosi tuloista viedään kolmasosa.

Rahastojen kohdalla verot lasketaan voitoista vastan sitten, kun rahasto myydään ja rahat siirtyvät omalle tilille.

Parhaat osinko-osakkeet 2022

Mitä tarkoittaa paras osinko-osake? Mielestämme se tarkoittaa turvallista sijoitusta, joka tuottaa hyvin pitkällä tähtäimellä ja säilyttää pääoma-arvonsa hyvin.

Suomessa osinkosijoittamisen mahdollisuudet ovat hyvät. Lisäksi Helsingin pörssistä löytyy useita erinomaisia sijoituskohteita, kuten: Sampo, Fortum, Kone ja niin edelleen.

TOP – 5 Kovimmat osingonmaksajat 2022:

 • Kone: 2,25 €
 • Elisa 1,95 €
 • Sampo: 1,7 €
 • Orion: 1,5 €
 • UPM: 1,3 €

Parhaat osakkeet eivät kuitenkaan löydy sattumalta, vaan niiden löytämiseksi on nähtävä vaivaa ja luettava uutisia ja tiedotteita. Me keräsimme puolestasi listauksen, jossa uusimmat osingot ja osingonmaksupäivät näkyvät kalenterimaisessa muodossa. Löydät linkin ylempää tekstistä.

eToron avulla voit myös etsiä ulkomaalaisia osingonmaksajia. Jotkin ulkomaiset osingonmaksajat tarjoavat uskomattoman korkeita osinkoja. Tämä johtuu siitä, että joissakin liiketoiminnoissa sijoittajia houkutellaan mukaan korkeilla tuotoilla. Jos haluat etsiä englanniksi tietoa aiheesta, käytä termiä Dividend Yield.

Aloita sijoitusportfolion kerääminen eTorolla ja ala downshiftaamaan tai keventämään työviikkoja.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Kaupankäynti osakkeilla - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.