Sijoita Öljyyn – Näin öljyyn sijoittaminen tapahtuu

Öljyyn sijoittaminen on treidaajille ja päiväkauppiaille jokapäiväistä puuhaa. Alun perin sen hintakäyttäytymistä oli melko helppo tulkita, mutta maapallon väkiluvun lisääntyminen ja fossiilisten polttoaineiden vähentyminen on muuttanut politiikkaa.

Yritykset, jotka toimivat teollisuudenaloilla, jossa öljy näyttelee merkittävää roolia ovat vuosi toisensa jälkeen alisuoriutuneet öljyn jatkuvan hinnanvaihtelut takia.

Öljystä hyvän sijoitustuotteen tekee sen, että voit hyötyä sekä kurssin laskusta, että noususta.

Tästä syystä öljyyn sijoittamista kannattaa harkita. Näiden ohjeiden avulla sijoitat öljyyn helposti.

Sijoita öljyyn muutamassa minuutissa

Nordnet on Suomen suosituin yksityissijoittajien kaupankäyntialusta. Sijoita öljyyn muutamassa minuutissa!

Sijoita öljyyn helposti – 5 vaihetta

 • Aloita valitsemalla sopiva kaupankäyntialusta, me suosittelemme eToroa, jonka välityspalkkiot ovat edullisimmasta päästä.
 • Luo tili ja rekisteröidy alustan käyttäjäksi.
 • Talleta rahaa tilillesi. Talletuksen maksuvaihtoehtoja on useita.
 • Etsi valitsemasi öljyn sijoitustuote (etf, rahasto, suora jne.) ja osta.
 • Omistat nyt öljyä ja hyödyt, kun öljyn hinta markkinoilla muuttuu.

Vinkkejä öljy sijoittamiseen

Öljyn suhteen on kolme asiaa, joiden kanssa on hyvä olla tarkkana. Pidä silmällä öljyn hintoja, tiedä eri öljysijoitusten erot, harkitse öljyä toimialana (osingot), tiedä koska kannattaa sijoittaa öljyyn.

Pidä silmällä öljyn hintoja

Öljy teollisuuden tärkeimpiä kysymyksiä on, mitä maksaa tynnyrillinen crude öljyä eli crude oil barreli. Kun crude öljyn hinta nousee, öljyn kurssit nousevat. Kun taas hinta tippuu, suurella todennäköisyydellä myös kaikki öljyyn liittyvät sijoitukset laskevat.

Tässä kohtaa on hyvä mainita, että globaali markkinatilanne vaikuttaa erityisen ankarasti etenkin öljyn hintaan. Tämä nähtiin vuoden 2020 pandemian aikana, kun öljyn hinta reagoi siihen nopeasti.

Öljyyn sijoittamisessa pätee sama nyrkkisääntö, kuin kaikessa muussakin sijoittamisessa. Kannattaa ostaa halvalla ja myydä kalliilla.

Öljysijoittamisessa kannattaa myös tiedostaa se, että kaikki öljy sijoitukset eivät toimi samalla tavalla. Öljysijoituksia voi olla erityyppisiä. On raakaöljyä, muovituottajia, rahastoja ja niin edelleen.

Tiedä eri öljysijoitusten erot

Öljyyn sijoittaminen ei aina tarkoita perinteistä tapaa ostaa suoraan öljyä raaka-aineena. Öljy on vain materiaali, josta moni aiheeseen liittyvä teollisuudenala nousee. Jos haluat sijoittaa raaka-aineen sijasta suoraan öljyä käyttäviin yhtiöihin, kannattaa lukaista seuraava osio huolella.

Öljyn ja kaasun tuottajat: nämä yhtiöt tuottavat kaasua ja öljyä, joita ne pumppaavat maaperästä. Tämä sijoitus on hyvin lähellä alkuperäistä raaka-ainetta.

Öljyä käsittelevät yritykset: tähän kuuluu myös öljyn kuljetus. Kuljetuksen hintaan ei merkittävästi vaikuta raakaöljyn hinta, vaan ne toimivat pitkäaikaisilla sopimuksilla.

Öljyn jalostajat: öljyä jalostavat yritykset tekevät raaka-aineista lopputuotteita. Esimerkiksi huoltoasemat ja muovintuottajat voidaan lukea tähän kategoriaan. Näihin yrityksiin yleensä vaikuttaa raakaöljyn hinta varsin voimakkaasi.

Öljy on paljon enemmän kuin pelkkä polttoaine. Siksi öljymarkkinoiden vahva ymmärrys luo selkeää kilpailuetua sijoitusmarkkinoilla. Öljylle tyypillisiä käyttökohteita ovat myös:

 • Lämmitys
 • Kosmetiikka ja voiteet
 • Muovit
 • Polttoaine
 • Asvaltti
 • Erilaiset vahat ja teollisuusvalmisteet

Miten sijoittaa öljyyn?

Öljyyn voi sijoittaa monella eri tapaa, joista muutaman mainitsimmekin artikkelin alussa. On sinällään hauska sijoittaa öljyyn velkakirjojen avulla, kun et oikeastaan koskaan itse tule näkemään omistamaasi öljytynnyriä.

Seuraa alapuolella olevia kuvallisia ohjeita luodaksesi tili ja aloittaaksesi kaupankäynti öljyllä.

Tässä osiossa esittelemme mitä kaikkia öljytuotteita voi valita sijoituskohteesi. Esimerkit on poimittu eToron -sijoituspalvelusta, joka tarjoaa laajimman valikoiman erilaisia sijoitustuotteita halvimmilla hinnoilla.

Nämä kolme esimerkkiä ovat:

CFD eli johdannaistuotteet: Öljyyn voi sijoittaa johdannaistuotteiden avulla, joiden hinta määräytyy futuurien arvon mukaisesti. Eli CFD-tuotteissa voidaan spekuloida, nouseeko vai laskeeko öljyn hinta. Monesti CFD-tuotteille on ominaista myös vipukerroin, joka tarjoaa sijoitetulle pääomalle kertoimen.

Tämä kerroin voi toimia joko vivuttaen voittojasi suuremmaksi, mutta se toimii myös päinvastaiseen suuntaan.

ETF-rahastot: Voit sijoittaa öljyyn myös rahastojen avulla. Rahastot ovat sijoituskokonaisuuksia, jotka koostuvat useista eri osakkeista, indekseistä, futuureista tai muista sijoituskohteista. Esimerkiksi öljyyn liittyvät ETF-rahastot saattavat koostua öljyn eri tuotannon vaiheissa toimivista yrityksistä.

ETF-rahastoille ominaista on, että niistä saatuja tuloja ei veroteta ennen kuin myyt rahaston. Tämä johtuu siitä, että rahastosta saadut tuotot sijoitetaan suoraan rahaston tavoitteiden mukaisesti uusiin kohteisiin.

Osakkeet: öljyyn on mahdollista sijoittaa myös epäsuorasti sijoittamalla öljyalalla toimiviin yrityksiin. Raaka-öljyn arvo vaikuttaa moniin alalla toimiviin yrityksiin, toisiin enemmän toisiin vähemmän. Jotkut yritykset saattavat jopa hyötyä öljyn hinnan laskusta, kun tuotantokustannukset laskevat.

Parhaat kaupankäyntialustat

Treidaaminen.fi suosittelee
5/5

Rahastot ilman osto- ja myyntipalkkioita

Usein kysyttyä öljyyn sijoittamisesta

Kannattaako öljyyn sijoittaa?

Öljy on aina ollut hyvä sijoitus niille, jotka vähänkään tuntevat miten öljymarkkinat toimivat. Nykyään myös aloittelijoiden on helppo päästä mukaan, kun erilaisia sijoitustuotteita öljyyn liittyen on niin monenlaisia.

Miten sijoitan öljyyn?

Lyhykäisyydessään voit sijoittaa öljyyn eToron kauppapaikalla. Ohjeet tilin avaamiseen ja sijoituksen tekemiseen löytyy suoraan yläpuolella olevasta oppaasta.

Kannattaako raaka-aineisiin sijoittaa?

Raaka-aineet toimivat useiden yritysten polttoaineena. Öljy voi parhaimmillaan olla yksi parhaimmista sijoituksista, mutta sinun kannattaa ensin perehtyä siihen, millä tavalla haluat lähestyä öljysijoittamista.

Onko öljyyn sijoittaminen turvallista?

Mikään sijoittaminen ei ole täysin turvallista, sijoittamisessa on aina riski menettää pääomaa. Voit kuitenkin kokeilla pienellä pääomalla ostaa öljyyn liittyviä johdannaisia ja saada näin merkittäviä tuottoja markkinahinnan muuttuessa.

Voit johdannaistuotteiden avulla hyötyä sekä laskusta, että noususta.

Missä öljyyn voi sijoittaa alhaisimmilla palkkioilla?

Suomalaiset voivat sijoittaa öljyyn joko perinteisten pankkien tarjoamien palveluiden avulla (kallista), Nordnetin avulla (kallista) tai eToron avulla (edullista).

Saat kuitenkin itse valita mieleisesi kaupankäyntialustan. Jos arvostat helppokäyttöisyyttä ja edullisia kaupankäyntikustannuksia, valitset meidän suosittelemamme palvelun.