Orion osake 2023 – onko suomalainen lääketeollisuus hyvä sijoitus?

Orion Oyj on suomalainen Helsingin pörssissä noteerattu lääketeollisuusyhtiö, jolla on useita tuotantoon ja tutkimukseen erikoistuneita toimipisteitä ympäri Suomen. Tällä hetkellä yritys toimii Espoossa, Kuopiossa, Oulussa, hangossa, Salossa ja Turussa.

Viime aikoina lääketeollisuus on ollut mielenkiintoinen puheenaihe ja se näkyy myös sijoittajien peliliikkeissä. Monet sijoittajat syytävät rahaa nyt lääketeollisuuteen uskoen sen kasvavan vielä tulevaisuudessa.

Onko Orion osake ostamisen arvoinen? Otimme asiasta tarkemmin selvää perehtymällä yrityksen historiaan, ja taloustietoihin sekä yritimme ymmärtää syvällisemmin yrityksen liiketoimintaa. Kerromme samalla, miten voit ostaa Orionin osaketta ilman välityspalkkioita.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Orion osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Näin ostat Orionin osaketta (ORNBV) – ostajan opas

Nykyään kuka tahansa yksityishenkilö tai yritys voi tehdä itse omia sijoituksia kätevästi suoraan netissä. Pankit ovat vanhanaikaisia arvopaperivälittäjiä, jotka perivät kalliita palkkioita tilien ylläpitämisestä ja itse kaupankäynnistä.

Me kerromme sinulle, miten voit ostaa Orionin osaketta edullisesti, helposti ja turvallisesti suoraan netistä.

 • Aloita siirtymällä suosittelemamme kaupankäyntialustan eToron sivuille ja luo tili palveluun. eTorossa voit sijoittaa tuhansiin erilaisiin sijoitustuotteisiin ja satoihin osakkeisiin ilman välityspalkkioita. Voit myös seurata ammattimaisia sijoittajia ja heidän sijoituksiaan reaaliajassa tehden täysin samat kaupat itse.
 • Tilin luomisen jälkeen voit siirtyä tallettamaan rahaa sijoitustilillesi, jonka jälkeen voit aloittaa kaupankäynnin heti.
 • Saat ostettua Orionin osaketta etsimällä sen suoraan hakukentästä tai OMXH Helsingin yritysten joukosta. Tee sijoitus valitsemalla osakkeiden lukumäärä ja hinta ja paina osta-painiketta.

 

Alapuolella on vielä kuvalliset ohjeet, miten saat avattua tilin palveluun ja aloitettua kaupankäynnin nopeasti.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Orionin osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Orion osinko – maksaako lääkeyhtiöt hyvin osinkoja?

Orion tunnetaan vakavaraisuudestaan, sillä se on hyvin pystynyt pitämään yhtiön talouden vahvana samalla, kun se on maksanut osakkeen omistajilleen vuosittain kasvanutta palkkiota. Jo vuonna 2007 yritys oli yksi Helsingin pörssin vahvimmista osingonmaksajista 1 euron osakekohtaisella osingollaan.

Eli osinko sijoittajan näkökulmasta Orion on hyvä lisä omaan sijoitusportfolioon samalla se vahvistaa salkun hajautusta omalla uniikilla teollisuudenalallaan.

Osinkohistoria:

 • 2017: 1,35€ + lisäosinko 0,20€
 • 2018: 1,45€
 • 2019: 1,50€
 • 2020: 1,50€
 • 2021: 1,50€

 

Orionin osakkeiden osinkojen maksupäivä on ollut yleensä maaliskuun lopussa. Monet sijoittajat haluavat osinkotuottoja ympäri vuoden, jonka takia he sijoittavat myös ulkomaisiin yhtiöihin, jotka maksavat osinkoja toisinaan jopa joka neljännesvuosi.

Orionin historia – näin tarina sai alkunsa

Orion on harjoittanut toimintaansa Suomessa jo yli 100 vuoden ajan. Yritys perustettiin vuonna 1917, jolloin se aloitti toimintansa. Yrityksen toimenkuvaan kuuluu lääkkeiden kehittäminen, lääkkeiden testaaminen ja lääkeaineiden valmistaminen. Yhtiö toimittaa lääkkeisiin liittyviä testejä myös ulkomaille ja sen tärkein tuotekehitysyksikkö sijaitsee Turussa.

Orion listattiin Helsingin pörssiin toukokuussa 1995, jonne se listautui kahdella eri osakkeella joista toisella on enemmän äänivaltaa (A- ja B-sarjan osakkeilla).

Yhtiön pääpainopisteinä ovat keskushermoston häiriöt, onkologia ja hengityselinsairaudet, jotka näyttelevät merkittävää roolia yrityksen lääketutkimuksissa. Ihmisten lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu myös eläinlääketiede.

Asiakkaat koostuvat pääsääntöisesti terveydenhuollosta, kuten erikoislääkäreistä, eläinlääkäreistä, apteekeista, sairaaloista ja laboratorioista sekä eläinten terveyttä hoitavista laitoksista.

Ihmiset tarvitsevat aina lääkkeitä, terveys ei ole itsestäänselvyys, joka näkyy lääkkeiden kysynnässä. Suuret ikäpolvet ovat siinä iässä, että lääkkeiden kysyntä on ennätyksellisen korkea. Samalla maailmaa ja suomea kurittavat globaalit kriisit, jotka entuudestaan nostavat erilaisten tuotteiden kysyntää ennakoimattomasti.

Voidaankin sanoa, että Orion on markkinajohtaja mitä lääketeollisuuteen tulee Suomessa. Samalla yritys on pyrkinyt myös laajentamaan liiketoimintaansa muille terveyden ja hyvinvoinnin osa-alueille, joista Hehku niminen myymäläketju on hyvä esimerkki.

Orion myös tukee kotimaista lääketiedettä jakamalla vuosittain apurahoja tutkimussäätiönsä kautta. Apurahoja saavat tutkijat, jotka tekevät tärkeää työtä lääketieteen, eläinlääketieteen, farmasian ja hyvinvointiin liittyvien asioiden kanssa. Vuoteen 2021 mennessä apurahoja on jaettu jo yli miljoonan euron edestä.

Kannattaako Orion osaketta ostaa – onko se hyvä sijoitus?

Kuten aikaisemmin mainitsimme, ihmiset tarvitsevat lääkkeitä. Terveys ei ole itsestäänselvyys ja siitä on pidettävä kiinni viimeiseen asti. Orion tarjoaa sijoittajille erinomaisen mahdollisuuden tukea suomalaista lääketiedettä ja sen arvokasta tutkimustyötä.

Orion tarjoaa sijoittajille kahta eri osaketta A- ja B-sarjan osaketta, joista A-sarja oikeuttaa suurempaan äänivaltaan, mutta muutoin tuotto on sama. Suurin osa sijoittajista ostaa B-sarjan osaketta, sillä pääoma ei tule todennäköisesti koskaan olemaan niin suuri, että yksittäistä äänivaltaa voi yrityksessä saada.

Lääketiede on etenkin nyt, kun erilaisten testit ja lääkkeet ovat kovassa huudossa kuluneen pandemian takia. Monet sijoittajat ovatkin ymmärtäneet lääketieteen tärkeyden ja haluavat tukea sitä – ja mikä parempi tapa tukea yritystä, kun se, että myös sinä saat oman palkkion, kun yhtiö suoriutuu hyvin.

Mielestämme Orion on tällä hetkellä erinomainen sijoitus ihmisten keskittyessä yhä enemmän terveyteen ja hyvinvointiin. Samalla maailman tilanne näyttää siltä, että lääketieteelle on tilaa kasvaa. Ja mitä Orioniin tulee se kasvattaa liiketoimintaansa jatkuvasti, jopa uusien hankkeiden avulla, kuten esimerkiksi Hehku.

Orionin osake on vakavarainen sijoitus, joka pystyy säilyttämään arvonsa hyvin ja samalla maksamaan osakkeenomistajille vuosittain merkittävää osinkoa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2020 yli miljardi euroa ja se työllisti yli 3 300 työntekijää.

Orionin B osake löytyy eTorolta edullisella hinnalla. Voit käyttää apunasi kaupankäyntialustan tarjoamia työkaluja tehdäksesi parempia päätöksiä investoinnin suhteen. Löydät myös sijoittajien antamat analyysit ja signaalit kyseisestä yhtiöstä sijoituksena.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Orion osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.