Metso Outotec osake – Nuori ja hyvä sijoituskohde?

Metso Outotec Oyj on melko uusi suomalainen Helsingin pörssissä noteerattu yhtiö, joka sai alkunsa vuonna 2020 kun Outotec ja Metso Minerals yhdistyivät. Yrityksen toimialoihin kuuluu kaivos-, metalli-, ja kivenmurskateollisuus sekä metallin ja jätteenkierrätykseen kuuluvat laitteet, palvelut ja prosessitekniikka.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin yrityksen toimintaan sekä pohdimme, minkälaisia sijoitusmahdollisuuksia Metso Outotec tarjoaa. Kerromme myös, miten voit ostaa Metso Outotec osaketta helposti ja edullisesti netistä.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Metso Outotec osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Metso Outotec osake (MOCORP)

Osakkeiden ostaminen on hyvä tapa laittaa tilillä lojuva ylimääräinen pääoma tuottamaan. Mitä aikaisemmin aloitat sijoittamisen, sitä paremmin korkoa korolle vaikutus ehtii tulojasi nostamaan.

Osakesijoittaminen on yksi turvallisimmista ja helpoimmista tavoista kerryttää pääomaa tavallisen työssäkäynnin lisäksi, jonka takia me haluamme näyttää sinulle, miten voit ostaa Metso Outotec osaketta jopa kuusi kertaa pankkien tarjoamia sijoituspalveluita alhaisemmilla palkkioilla.

Suosittelemme sinua valitsemaan kansainvälisen eToron kaupankäyntialustan.

 • Siirry eToron sivuille ja avaa sijoitustili – tilin luominen kestää vain muutaman minuutin
 • Talleta rahaa avaamallesi sijoitustilille parhaaksi katsomallasi maksutavalla: tilisiirto, luottokortti, Paypal, Skrill jne. Maksutapoja on joka lähtöön, myös kryptovaluutat käyvät.
 • Rahojen siirryttyä tilillesi voit siirtyä ostamaan Metso Outotec osakkeen etsimällä sen hakukentästä tai Helsingin pörssi osakkeiden joukosta.
 • Tee sijoitus valitsemalla osakemäärä ja hinta, jonka jälkeen paina osta painiketta.
 • Nyt omistat Metso Outotec osaketta ja ansaitset vuosittain tuottoa osingoista ja yrityksen kurssin arvonnoususta.

Miten ostaa Metso Outotec osake – kuvalliset ohjeet

Oletko sijoittanut osakkeisiin aikaisemmin? Suurin osa lukijoistamme on sijoittanut osakkeisiin aikaisemmin oman kotipankkinsa tarjoaman sijoitusalustan perusteella, mutta se on kallista ja vie ylimääräistä aikaa, sillä osto- ja myyntitoimeksiannot eivät näy reaaliajassa.

Tästä syystä me suosittelemme sinulle eToroa. Palkkiot ovat vain osa siitä, mitä perinteisillä pankeilla ja kaikki toimeksiannot tapahtuvat täysin reaaliajassa. Eli ostamasi osakkeet näkyvät heti tililläsi, kun olet asettanut toimeksiannon. Tästä syystä eTorolla voi harjoittaa myös aktiivisempaa treidaamista.

Alapuolella on vielä kuvalliset ohjeet siitä, miten avaat tilin eTorolle ja saat ostettua Metso Outotecin osakkeita.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Metso Outotec osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Metso Outotec osinko – maksaako yritys osinkoja?

Metso Outotec on tasainen osingonmaksaja, sillä vuonna 2020 fuusioituneet yritykset tunnetaan molemmat varsin avokätisestä osingonmaksustaan. Samaa linjaa jatkaa myös Metso Outotec Oyj, jonka osinkohistorian ja tulevat osinkotuotot luettelemme alapuolella.

Osinkohistoria:

2020: 0,10 euroa per osake.

2021: 0,20 euroa per osake.

2022: ei tiedossa.

Yritys on siis hyvä osingonmaksaja noin 2,2 prosentin osakekohtaisella osinkotuotollaan. Osinkosijoittajia varten listaamme vuosittain käsin poimitut parhaat osinko-osakkeet.

Metso Outotec historia

Metso Outotecin historia ei yltää vain muutaman vuoden taakse, jonka takia käymme läpi molempien yhtiöiden erillistä historiaa lyhyesti.

Outotecin historian alku palaa 1940-luvun Suomeen, jossa valtion kupariyhtiö Outokummusta saatiin idea valmistaa kuparia ilman ulkopuolista energiaa. Tämä johti liekkisulatusmenetelmän keksimiseen, jonka seurauksena perustettiin uusi teknologiayksikkö joka alun perin tunnettiin nimellä Outokumpu

Metso puolestaan syntyi vuoden 1999 aikana, kun Valmet ja Rauma yhdistyivät, mutta vasta yli 10 vuotta myöhemmin, vuonna 2013 Metso jakautui kahdeksi pörssiyritykseksi (Valmet Oyj ja Metso Oyj).

Mikä johti Outotecin ja Metso Mineralsin yhdistymiseen?

Heinäkuussa 2019 sijoittajille annettiin tiedotus, jonka mukaan Outotec yhdistyy Metso Mineralsin kanssa muodostaen uuden yrityksen Metso Outotecin. Eli Metso Oyj jaettiin kahteen osaan, joista suurempi oli edellä mainittu Metso Minerals. Jäljelle Metsoon kuitenkin jäi vanha venttiililiiketoimintaa harjoittava Metso Flow Control, jonka nimeksi tuli Neles.

Yhdistymisen tavoitteena oli luoda sellainen yhtiö, joka tarjoaa huippuosaamisen prosessiteknologiaa, laitteita ja palveluita mineraali-, metalli- ja kivenmurskateollisuuteen. Outotecin hallituksen puheenjohtajan mielestä nämä kaksi yritystä täydensivät toisiaan poikkeuksellisen tehokkaasti, koska niillä ei ollut päällekkäisiä toimintoja vaan ne olivat arvoketjussa peräkkäin.

Lisäksi näiden kahden yrityksen asiakkaat olivat eri puolilta maailmaa eli asiakassuhteiden kanssa ei myöskään ollut ristiriitoja. Nyt jäljelle jäi entistä tehokkaampi kokonaisuus, joka pystyy palvelemaan entistä paremmin ja pidemmälle.

Kannattaako Metso Outotec osaketta ostaa?

Sijoittaminen on aina spekulaatioita, mutta uutisten, tiedotteiden ja muiden informaatiokanavien välityksellä voi löytää välillä todellisia helmiä. Me uskomme Metso Outotecin pystyvän parantamaan tulostansa entisestään, sillä yritys on vielä varsin nuori ja vaatii hieman aikaa sopeutuakseen uusiin strategioihin.

Yritys on ollut toiminnassa vasta reilu vuoden nykyisellään, joka ei ole riittävän pitkä aika tehdä parempia tulkintoja. Muun muassa Inderes antoi osakkeiden tavoitehinnaksi fuusion jälkeen 10 euroa, jonka yritys rikkoi ongelmitta.

Tälläkin hetkellä yrityksen kurssi on 10,34 euroa ja se työllistää yli 15 000 henkilöä yli 50 maassa. Sen pääliiketoiminnan alueisiin kuuluvat seuraavat osa-alueet:

 • Kivenmurskaus
 • Mineraalit
 • Metallit
 • Kierrätys
 • Palvelut
 • kulutusosat
 

On myös hyvä huomioida, että suurin osa yrityksen liikevaihdosta tulee palveluista ja tarkemmin ottaen kaivosteollisuudesta, jonka osuus liikevaihdosta on yli 60 prosenttia.

Osingonmaksun ja kurssin tasaisuuden perusteella voidaan olettaa, että yritys on vakavarainen ja pystyy hyvin säilyttämään arvonsa myös pitkälle tulevaisuuteen. Tästä syystä Metso Outotecin osakkeet ovat erinomainen lisä kenen tahansa sijoitusportfolioon.

Myös suomalaiset sijoitusinstituutiot luottavat Metso Outoteciin, sillä suurimpien omistajien joukossa ovat Solidium, työeläkevakuutusyhtiö Varma, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja työeläkevakuutusyhtiö Elo, Valtion eläkerahasto ja OP-suomi.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Metso Outotec osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.