Tesla osake 2023 – onko Tesla hyvä sijoitus?

Tesla on tällä hetkellä yksi maailman seuratuimmista sijoituskohteista. Yksi suosion pääsyistä on sen omistajan Elon Muskin tunnettuus ja vaikutusvalta maailmalla. Tesla yrityksenä on ajoneuvoja valmistava yritys, joka tunnetaan parhaiten mallimerkistään Tesla.

Hyvää kuvaa yrityksen kasvuvauhdista antavat sen myyntiluvut: jo vuonna 2019 yritys myi jopa 120 000 ajoneuvoa enemmän kuin sitä edeltävän vuonna eli peräti 50 prosenttia.

Maininnan arvoista on vielä se, että vuonna 2020 Teslan Model 3 plug-in hybridi oli maailman eniten myydyin sähköauto.

Sijoittajille Tesla tarjoaa erinomaisen tilaisuuden päästä mukaan tulevaisuuden teknologiaan. Sähköautot ovat tätä päivää. Yhdysvalloissa Teslan osuus kaikista akkukäyttöisistä autoista on yli 80 prosenttia!

Tässä artikkelissa käsittelemme Teslaa yhtiönä, sen liiketoimintaa ja tulevaisuudennäkymiä sekä pohdimme hieman Teslan tulevaisuutta sijoituskohteena.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Tesla osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Tesla osake (TSLA)

 • Aloita valitsemalla itsellesi parhaiten sopiva kaupankäyntialusta. Voimme suositella eToroa, jossa voit käydä kauppaa 0 % komissioilla.
 • Aloita luomalla tili eTorolle. Tilin avaaminen onnistuu minuuteissa.
 • Siirrä sijoitussummasi avaamallesi tilille haluamallasi maksutavalla.
 • Etsi osaketarjonnasta Tesla, valitse osakemäärä sekä hinta ja paina osta.
 • Olet nyt Teslan osakkeiden omistaja.

eToron käyttö pohjoismaisten sijoitusalustojen korvikkeena on lisääntynyt ennätysmäisten alhaisten palkkioiden myötä.

Miten ostaa Tesla osake?

Tesla on yksi suosituimmista sijoituskohteista vuonna 2021. Teslan nousu yhdeksi maailman tunnetuimmaksi yhtiöistä on tapahtunut varsin nopeasti, joka kuvastaa sen suunnatonta potentiaalia sijoituskohteena.

Puuhamies Elon Musk itse tunnetaan ”suuruudenhulluista” avaruusprojekteistaan, joka kuvastaa hyvin hänen kykyään ottaa riskejä ja tehdä toisinaan jopa taloudellisesti erittäin merkittäviä tekoja.

Tesla yrityksenä on myös vaurastunut kryptovaluutoilla käydyistä kaupoista, sillä hiljattain se myi voitokseen Bitcoineja siten, että voittoa kertyi yli 100 miljoonaa dollaria.

Teslaa on mahdollista ostaa alhaisilla palkkioilla eToron kauppapaikalta. Avaa ensin tili, talleta sijoituspääomaa ja osta osakkeita.

eToro on yksi harvoista osakevälittäjistä, joka perii osakekaupoistaan 0% komission.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Tesla osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Tesla osinko – maksaako lastinkäsittely yritys hyvin osinkoja?

Tesla sopii sijoituskohteena paremmin pitkäntähtäimen arvo sijoittamiseen, jossa tavoitteena on saada myyntivoittoa nousseesta kurssista.

Varsinaista osinkoa Tesla ei ole koskaan jakanut, sillä suuri osa voitoista on käytetty yrityksen laajentamiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen.

Mielestämme Tesla on yksi mielenkiintoisimmista sijoituskohteista potentiaalisilla tulevaisuudennäkymillä. Todennäköistä on, että kasvu tulee jatkumaan entisestään, ehkä jopa entistä nopeammin.

Osinkohistoria:

 • Tesla ei ole koskaan jakanut osinkoa omistajilleen.

Tesla osake – Mistä kaikki alkoi (historia)

Olet varmasti kuullut Teslasta aikaisemmin, sillä Suomessakin on monta Teslan ajoneuvon omistajaa.

Vaikka Elon Musk tunnetaan Teslasta ei hän silti ole alkuperäinen perustaja. Yhtiön perustivat alun perin Martin Eberhard ja Marc Tarpenning vuonna 2003, joka otti nimen yritykselle tunnetun keksijän ja sähköinsinöörin Nikola Teslan mukaan. Vuonna 2009 käydyn oikeustaistelun jälkeen Elon Muskia on voitu kutsua Teslan viralliseksi perustajaksi.

Nopeasti yhtiön perustamisen jälkeen kuvioihin tulivat tunnetut henkilöt  Ian Wright, Elon Musk ja J.B. Straubel, mutta näistä nopeiten tunnetuksi tuli Elon Musk, jonka aikaisempi mediahuomio yhtenä PayPalin perustajista oli noteerattu.

Alusta asti Elon Muskin tapa tuoda Teslaa esiin oli tarttua yrityksen nimissä mittaviin ja trendaaviin aiheisiin sosiaalisessa mediassa. Teslan trendi suosiota on parantanut sen ympäristöystävällinen näkökulma lähestyä asioita – perhe sähköautot ja muut kestävät ratkaisut.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Kaliforniassa Palo Altossa ja sen tarjoamat palvelut ja tuotteet ovat sähköautot, akkuihin ja energiaan liittyvät palvelut, aurinkopaneelit ja muut aurinkoenergia ratkaisut.

Musk itse on ajanut ideaa kohtuuhintaisista massamarkkinoille tarkoitetuista sähköajoneuvoista, joka erosi merkittävästi perustajien omasta visiosta, jossa tarkoituksena oli luoda urheiluauto, joka oli suunnattu varakkaille asiakkaille.

Elon Musk on noteerattu ja palkittu useilla eri kunniamaininnoilla kuten:

 • 2006 Global Green tuotesuunnittelupalkinto (Tesla Roadsterista)
 • 2007 Index Design palkinto (Tesla Roadster)

Teslan menestystarina on uskomaton. On jännää nähdä, miten nopeasti yritys on todellakin kasvanut niin merkittäväksi vaikuttajaksi. Vuonna 2020 Tesla oli amerikan arvokkain autonvalmistaja 86 miljardin markkina-arvolla. Lisäksi kun Tesla lisättiin S&P 500 osakemarkkinaindeksiin se nousi välittömästi listan kuudenneksi suurimmaksi yritykseksi – tällaista ei ole koskaan aikaisemmin nähty.

Lisäksi Elon Musk pystyy itse liikuttelemaan kryptomarkkinoita vain Twiittien perusteella, kuten nähtiin Bitcoinien kanssa.

Kannattaako Teslan osaketta ostaa?

Tesla on erinomainen sijoituskohde, jolla on valtavasti potentiaalia. Teslan valtava markkina-arvo ja suunnaton kasvupotentiaali tekee tästä yrityksestä yhden seurantalistamme ykkösistä.

Jos sinua kiinnostaa tulevaisuuden teknologia ja uskot vahvasti sähköpohjaisiin ratkaisuihin, on Tesla ehdoton hankita osakesalkun täytteeksi.

Kiinnitä huomiota näihin:

 • Amerikan suurin ajoneuvovalmista markkina-arvollaan.
 • Kasvanut erittäin nopeasti yhdeksi maailman suurimmista.
 • Erittäin vaikutusvaltainen omistaja Elon Musk.
 • 2019 – 2020 neljä erittäin kannattavaa vuosineljännestä peräjälkeen.
 

Voimme ehdottomasti suositella Teslaa sijoituskohteena niin pitkäntähtäimen kuin lyhyentähtäimen salkkuihin. Etenkin suomaaliset sijoittavat ovat innostuneet tästä yrityksestä. Pääset ostamaan Teslan osaketta 0% komissiolla, kun käyt kauppasi eTorolla.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Tesla osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.