Teknologiaan sijoittaminen – onko teknologia hyvä sijoituskohde?

Teknologia on meidän ihmisten luoma asia tai esine jolla pystytään helpottamaan paljon erilaisia asioita, kaikkein tärkeimmäksi nousee kuitenkin jokapäiväinen eläminen. Muita hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi matkustaminen ja kommunikointi maailmanlaajuisesti.

Teknologia on kehittynyt merkittävästi viimeisien vuosikymmenten aikana, sillä siihen on perehdytty entistä enemmän ja halu parantaa tiettyjä osa-alueita on herättänyt myös sijoittajien kiinnostuksen. Kun teknologiaa alettiin ensimmäisiä kertoja suorittaa esimerkiksi tv lähetysten myötä oli se aluksi vain mustavalkoista kuvaa ilman ääntä verrattuna nyky hetkeen niin ero on massiivinen.

Termi teknologia itsessään herättää varmasti erilaisia mielipiteitä sillä se on todella laaja käsite, jotkut voivat pitää sitä hyvinkin yksinkertaisena kun taas toiset voivat nähdä aiheen erittäin monimuotoisena.

Artikkelissamme perehdytään teknologiaan sijoituskohteena ja tarkastellaan mitä kaikkia vaihtoehtoja sijoittajalla on, esimerkiksi ETF-rahastot ja suorat osakkeet. Samalla pohdimme myös teknologiaan sijoittamisen kannattavuutta ja tulevaisuudennäkymiä.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Sijoita teknologiaan (ETF ja osakkeet)

eToron kautta voit sijoittaa teknologiaan, joko rahastojen muodossa tai suorina osakepoimintoina.

Ulkomaisia osakkeita voi ostaa ilman palkkioita. Tilin avaaminen ja tallettaminen onnistuu muutamassa minuutissa.

Mitä kaikkea teknologialla tarkoitetaan?

Mainitsimme aiemmin että teknologia terminä herättää varmasti paljon erilaisia mielipiteitä sen olleen niin laaja käsite. Joten päätimme avata sitä kokonaisuudessaan hieman enemmän. Itsessään termi teknologia tarkoittaa kehitystä. 

Teknologian mielipiteet voisi jakaa kahteen kategoriaan: yksinkertainen ja monimuotoinen.

Ihmiset jotka ovat yksinkertaisen teknologian kannalla voivat ajatella, että teknologia olisi vain esimerkiksi elektroniset laitteet kuten tietokoneet, matkapuhelimet. Teknologian tarvikkeiden on tarkoitettu “helpottamaan” monia asioita. 

Ihminen jolla on monimuotoinen ajattelumaailma teknologian kannalta voi esimerkiksi ajatella että teknologia ei ole vain elektroniset laitteet. Ihminen joka ajattelee teknologiaa syvemmin niin voi pitää esimerkiksi pöytää taikka kirjaa teknologiana.

Teknologia on mukana elämissämme joka päivä jopa myös huomaamattamme, sitä on joka paikassa koko ajan.

Teknologian hyödyt ja haitat

Teknologia on huimassa nousussa bisnesmaailmassa kuin myös jokapäiväisessä elämässämme. Myös siihen kuten muihinkin sijoituskohteisiin liittyy omat hyvät ja huonot puolensa

Hyödyt:

 • Viestinnän parantuminen (Ihmiset pystyvät kommunikoimaan mistä vain ja jaksaa esimerkiksi tietoa taikka kuvia välittömästi)
 • Tietojen saatavuus (Ihmisillä on nykyään mahdollista päästä melkeinpä rajattomaan tiedonhakuun tekniikan ansiosta)
 • Tieteen kehitys (Esimerkiksi uusien koneiden valmistaminen on edesauttanut paljon mm. lääketiedettä.
 • Tuottavuus on lisääntynyt

Haitat:

 • Mahdollinen eristäytyminen ihmisistä (Sosiaaliset verkot ja suoratoistopalvelut voivat johtaa yksinäisyyteen)
 • Yksityisyyden menettäminen (Käyttäjätietojen kerääminen ja niiden jako yrityksille)
 • Mahdollisia työpaikkojen menetyksiä

Onko teknologiaan sijoittaminen kannattavaa?

Teknologiaan sijoittaminen voi olla erittäin kannattavaa etenkin pitkällä tähtäimellä, kun otetaan huomioon vallitseva trendi joka kehittyy lisää koko ajan. Sijoittaessasi teknologiaan esimerkiksi ETF-rahastojen kautta voit minimalisoida sijoituksen riskit.

Monet teknologiaan suorasti tai epäsuorasti liittyvät yritykset ovat kasvaneet merkittävästi, mutta tällaisten yritysten löytäminen voi olla monelle sijoittajalle hankalaa.

Seuraavaan osioon olemmekin poimineet muutamia hyviä sijoituskohteita teknologiaan. Näistä rahastot ovat “laiskoille” sijoittajille ja suorat osakepoiminnat aktiivisille kaupankävijöille.

Poimintoja hyvistä teknologiaosakkeista

Käytimme tovin aikaa selvittääksemme hyviä ja tunnetuimpia teknologiaosakkeita, jotka ovat varmasti monille sijoittajille jo entuudestaan tuttuja ja turvallisia kohteita joihin on hyvä sijoittaa. 

Tämän innoittamana päätimme koota itse listan hyvistä osakepoiminnoista teknologiaan liittyen.

Tässä muutama vinkki (viimeisen 12kk tuotto, korkein ensin):

Nvidia – kasvu 308,22%

Meta Platforms A – kasvu 154,24%

Shopify – kasvu 105,23%

Adobe – kasvu 95,57%

Advanced Micro Devices – kasvu 88,06%

Microsoft – kasvu 46,69%

Vaikka annammekin tällä sivustolla suuntaa-antavia tietopläjäyksiä, muistutamme, että jokaisen sijoittajan pitää itsenäisesti ottaa selvää sijoituksistaan joita hän aikoo tehdä. Sijoituskohteiden taustat on hyvä selvittää, vaikka itse sijoittaminen onkin helppoa ja onnistuu eTorolla esimerkiksi muutamassa minuutissa.

Tästä tulikin mieleen, että eTorolla voit seurata myös ammattisijoittajien tekemiä kauppoja ja asettaa oman tilisi tekemään samat perässä. Tämä on uniikki ominaisuus eTorolla, jota kutsutaan nimellä “Copytrading”. Sen avulla voit itse tehdä samat kaupat kuin ammattisijoittajatkin tekevät, eikä sen ominaisuuden käyttäminen maksa sinulle mitään.

Näiden suorien osakepoimintojen lisäksi voit sijoittaa myös rahastoihin, jotka sijoittavat rahat eteenpäin energiatuotannon sektorille. Tällä tavalla sinun ei aktiivisesti tarvitse seurata sijoituksiasi koko ajan. ETF-rahastoissa on myös verohyötyjä, sillä et maksa tuotoista veroja ennen kuin päätät myydä rahastosi.

Teknologian tulevaisuudennäkymät

Teknologian tulevaisuus herättää varmasti paljon kysymyksiä maailmalla.

On mahdollista että tulevaisuudessa näemme suuria haasteita mutta myös loputtomia mahdollisuuksia jotka voivat muuttaa tyyliä jolla elämme, työskentelemme ja kommunikoimme. 

On myös todettu että teknologian ja tekoälyn kehitys voisi johtaa parempaan ja oikeudenmukaisempaan tulevaisuuteen. Erittäin tärkeää on myös että koulutus ja yhteiskunta mukautuvat ja valmistautuvat tulevaisuuden tuomaan mahdollisiin “haasteisiin”, tällöin voimme käyttää ja maximoida teknologian tuomat mahdollisuudet parhaimmalla tavalla.

Näin sijoitat teknologiaan - ohjeet

Teknologiaan sijoittaminen on yhtä helppoa kuin sijoittaminen mihin tahansa muuhun kohteeseen.

Voimme antaa lämpimän suosituksen eToron kaupankäyntialustalle, joka on erinomainen niin mobiililaitteilla kuin tietokoneellakin. Voit tallettaa rahaa ja tehdä kaupat vain muutamalla klikkauksella.

Suosittelemme vain sellaisia kaupankäyntialustoja, jotka ovat säänneltyjä ja reguloituja useiden luotettavien tahojen toimesta ja eToro on juuri tällainen palvelu.

Näin pääset alkuun:

 1. Aloita luomalla tili eToro alustalle alapuolella olevien ohjeiden mukaisesti.
 2. Kun olet avannut tilin voit siirtyä tekemään talletuksen (minimissään 50 euroa).
 3. Tarvittaessa sinun tulee vielä vahvistaa tilisi, esimerkiksi lähettämällä kuva ajokortistasi tai passistasi (rahanpesuun liittyvä laki KYC)
 4. Talletettuasi rahat ja vahvistettuasi käyttäjän olet valmis käymään kauppaa tuhansilla osakkeilla ja rahastoilla, joita löydät eTorolta.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit sijoittaa teknologiaan, joko ETF-rahastojen tai osakkeiden muodossa.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Sijoita teknologiaan (ETF ja osakkeet)

eToron kautta voit sijoittaa teknologiaan, joko rahastojen muodossa tai suorina osakepoimintoina.

Ulkomaisia osakkeita voi ostaa ilman palkkioita. Tilin avaaminen ja tallettaminen onnistuu muutamassa minuutissa.