Nordea osake 2023 – Turvallinen sijoitus?

Nordea on suuri rahoitusyhtiö jopa koko Pohjoismaiden mittakaavassa. Euroopassa yritys kuuluu kymmenen suurimman finanssiyrityksen joukkoon. Vaikka Nordea tuntuukin hyvin suomalaiselta yritykseltä, työllistää se yli 29000 työntekijää yli 19 eri maassa.

Nordea mielletään varsin suomalaiseksi yhtiöksi, koska sen liiketoiminnasta suuri osa rajoittuu juuri Suomen ja muiden pohjoismaiden kuten Ruotsin ja Tanskan alueelle.

Pankkipalveluita yhtiö on tarjonnut kaikille asiakkaille jo pitkään. Etenkin henkilöasiakkaat ovat lähellä Nordean sydäntä ja niitä onkin kertynyt jo 9,3 miljoonaa.

Vaikka Nordea tarjoaa runsaasti palveluita myös yrityksille ja yrittäjille, näyttelee silti suurinta roolia liikevaihdollisesti yksityishenkilöt.

Jos Nordean liiketoiminta kiinnostaa sinua ja uskot yrityksen olevan erinomainen sijoituskohde pitkälle tulevaisuuteen, me suosittelemme, että sijoitat kyseisen yrityksen osakkeisiin. Nordea on pörssinoteerattu yhtiö, johon voi sijoittaa esimerkiksi Helsingin- tai Tukholman pörssissä.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Nordea osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Nordea osake (NDA-FI)

 • Nordeaan voi sijoittaa monessa eri pörssissä, sillä liiketoimintaa on monissa maissa.
 • Pääset alkuun valitsemalla sijoitusalustaksi esimerkiksi komissiovapaan eToron, jossa tilin avaaminen onnistuu minuuteissa.
 • Talleta haluamasi sijoituspääoma ja osta Nordean osaketta.
 • Valitse osakkeiden lukumäärä ja sijoita.
 • Onnittelut! Olet nyt Nordean osakkeen omistaja ja saat vuosittain osinkoa ja toivottavasti arvonnousua pääomallesi.

 

eToro tarjoaa mahdollisuuden myös käydä kauppaa warranteilla, optioilla ja muilla johdannaisilla myös Nordean osakkeella.

Miten ostaa Nordea osake?

Nordea on yksi Suomen top-5 sijoitetummista osakkeista ja löytyykin todennäköisesti satojen tuhansien suomalaisten sijoitussalkuista.

Nordea on onnistunut säilyttämään arvonsa viimeisen 5 vuoden aikana melko tasaisena, maksaen vuosittain osinkoa yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti.

Kyseessä on hyvin iso finanssi-instituutio, sillä vuonna 2019 Nordea luokiteltiin Suomen suurimmaksi ja maailman 50 suurimman pankin joukkoon.

Osakkeiden hankkiminen onnistuu vaivattomasti eToron kaupankäyntialustalla. Talleta rahaa ja ala käymään kauppaa. Voit myös valita strategiaksi pitkäntähtäimen holdauksen ja nauttia osinkotuottoa pääomalle.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Nordea osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Nordea osinko – maksaako pankkiyritys hyvin osinkoja?

Nordea on ollut tuttu ja turvallinen osingonmaksaja vuosikymmeniä, jos vuoden 2020 osinkoja ei oteta huomioon, jolloin pandemian vaikutukset olivat voimakkaimmillaan.

Voimme lämpimästi suositella Nordeaa osinkosalkkuun pitkällä kokemuksella. Vuosittain tasaista noin 50 – 60 sentin osinkoa maksava yritys sopivaan hintahaarukkaan on oikea löytö.

Osinkojen lisäksi vuosittainen kasvuprosentti näyttää vihreää ja etenkin, kun tiedetään kyseessä olevan finanssisektorin vaikuttaja, voidaan joitakin riskejä hieman pois lukea.

Osinkohistoria:

 • 2017: 0,65€
 • 2018: 0,68€
 • 2019: 0,69€
 • 2020: 0,00€
 • 2021: 0,79€ 

Nordea osake – Mistä yritys sai alkunsa (historia)

Nordea on vanha yritys ja sen juuret juontavat jo 1800-luvun alkuun, vaikka toiminta nykyisellä Nordea nimellä alkoi paljon myöhemmin. Toiminta aloitettiin lainojen myöntämisellä, mutta palveluiden tarjonta on laajentunut uusien yrityskauppojen myötä, jotka ovat liitetty Nordeaan.

itse asiassa Nordeaan on liitetty tänä päivänä jopa 300 yritystä, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet yrityksen tietä suurimpien Euroopan pankkien joukkoon.

Nordea on aina ollut pioneeri rahoitusalalla, sillä yritys kokeilutti muun muassa Yhdysvalloista tuttua Drive-In pankkia myös Pohjoismaissa, joissa se ei kuitenkaan toiminut.

Myös mobiilipankki lanseerattiin jo 1980-luvulla, joka mahdollisti pankkipalveluiden käyttämisen puhelimen avulla ensimmäistä kertaa maailman historiassa.

Varsinainen ”Nordea” pankki / yritys syntyi, kun neljä pienempää Nordbanken, Unibank, Kreditkassen ja Meritabank yhdistyivät vuonna 2001 muodostaen nykyään yhden Pohjoismaiden suurimmista pankeista. Nimi Nordea tulee sanoista ”Nordic” ja ”Ideas”, joka viittaa Pohjoismaisiin ideologioihin ja arvoihin.

Jo yhdistymisestä lähtien Nordean visio oli selvä, kasvattaa liiketoimintaa. Jo 2000-luvun alussa suunnattiin liiketoimintaa Itään, Venäjälle ja Baltiaan. Vuonna 2011 Björn Wahlroos otti kopin hallituksen puheenjohtajan roolissa ja vielä samana vuonna Nordea sai tunnustuksen rahoitusmarkkinoiden vakausneuvostolta, joka nimesi sen yhdeksi maailmantalouden tärkeimmistä pankeista.

Kuten aikaisemmin mainitsimme, Nordea on hyvin kehityshaluinen ja innovatiivinen pankki. Nordea on yksi finanssiteknologian suunnannäyttäjistä, joka mullistaa pankkitoimintaa vuosi vuodelta. Muun muassa vuonna 2015 Nordea käynnisti Accelerator-ohjelman, jonka tarkoituksena on mahdollistaa finanssiteknologian startup-yritysten työskentely esimerkiksi API-rajapintoja hyödyntäen.

Skandaaleilta ei kuitenkaan olla vältytty, sillä tuoreessa muistissa oleva ”Panaman paperit” skandaali oli suuri puheenaihe pitkään Suomessa ja ulkomailla. Tällä oli merkittävä vaikutus yhtiön kansainväliseen maineeseen.

Kyseessä oli tilanne, jossa Nordean tytäryhtiö Luxemburgissa auttoi asiakkaita ”kiertämään veroja” tai ”suunnittelemaan veroja”.

Nykyään Nordean pääkonttori sijaitsee Suomessa. Se siirretiin Ruotista Suomen Helsingin Vallillaan vuonna 2018.

Kannattaako Nordean osaketta ostaa?

Nordea on mielestämme yksi tämän hetken turvallisimmista sijoituskohteista mitä globaaliin talouteen tulee. Yritys on vakavarainen, suuri ja jatkuvuutta noudattava osingonmaksaja, jonka pörssikurssitkaan ei juurikaan ole muuttuneet viimeisen viiden vuoden aikana.

Monet sijoittajat, jotka ovat sijoittaneet Nordeaan ovat koonneet salkkuunsa suurempia suomalaisia osingonmaksajia, jotka tunnetaan arvonsa säilyttämisestä.

Yhä useampi suomalainen on ymmärtänyt, että sijoittaminen on lähes pakollista, jos haluaa, että raha ei menetä pankkitilillä tai mitättömän koron säästötilillä arvoaan.

Vaikka historiallinen menestys ei ole tae tulevasta. Osakkeet ovat tuottaneet vuodessa keskimäärin 4 – 6%, kun huomioidaan inflaatio. Osakkeet ovat siis osoittautuneet parhaimmaksi mahdolliseksi tavaksi vaalia ja hallita omaa pääomaa järkevästi.

Kiinnitä huomiota näihin:

 • Nordea on suuri kansainvälinen finanssiyritys.
 • Tunnettu ja turvallinen osingonmaksaja.
 • Säilyttänyt osakearvonsa lähes muuttumattomana viimeisen 5 vuoden ajan.
 • Panostaa tulevaisuuteen ja se näkyy yrityksen jatkuvassa palveluiden jalostamisessa yhä enemmän käyttäjäystävällisemmäksi.
 • Pankit ja rahalaitokset elävät digitaalisessa murroksessa.

Voit ostaa Nordean osaketta 0% komissiolla, kun teet toimeksiantosi luotettavalla, turvallisella eToro kauppapaikalla. eToro on mielestämme yksi maailman tämän hetken suosituimmista kaupankäyntialustoista myös Pohjoismaissa.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Nordea osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.