Sijoita Hopeaan (2023) – Hopeaan sijoittaminen [OPAS]

Jalometallit tunnetaan hyvästä kyvystään säilyttää arvonsa myös kaikkein taloudellisesti vaikeimpien aikojen keskellä. Voit itse tehdä selkeän havainnon korrelaatiosta jalometallien ja pörssikurssien välillä.

Kun taloudessa koittaa merkittäviä kriisejä, jotka ravisuttelevat pörssikursseja, jalometallien kuten hopean hinta nousee.

Kullan rinnalla hopea on erittäin suosittu sijoitusmuoto, koska se on merkittävästi edullisempi ja sille löytyy muitakin käyttökohteita kuin korut.

Tämä artikkelin tarkoituksena on tutustuttaa sinut hopeaan sijoitusmuotona ja samalla kerromme sinulle, miten voit ostaa hopeaa turvallisesti, alhaisilla välityspalkkioilla.

Opit myös ymmärtämään miten jalometallien arvonmuodostumista tulkitaan ja tiedät, onko hopea hyvä sijoituskohde.

Aloitetaan lyhyellä osto oppaalla ennen, kun mennään itse aiheeseen.

Sijoita hopeaan helposti ja turvallisesti

Nordnetin kautta sijoitat hopeaan helposti ja turvallisesti. Avaa tili muutamassa minuutissa ja pääset aloittamaan parhaalta palkkiotasolta.

Miten hopeaan voi sijoittaa?

Monet sijoittamisesta kiinnostuneet henkilöt ovat löytäneet jalometallit ja todenneet niiden olevan mielenkiintoinen sijoituskohde, mutta perinteisillä kaupankäyntialustoilla ei oikein ole hyviä kaupankäyntimahdollisuuksia hopealle.

Me suosittelemme käyttämään eToro:n kaupankäyntialustaa hopean ostamiseen. eToron käyttäminen on helppoa ja tilin luominen onnistuu muutamassa minuutissa. Palvelun hinnasto on myös markkinoiden halvimmasta päästä.

Yksinkertaisuudessaan hopeaan sijoittaminen menee näin:

 • Valitse kaupankäyntialusta, luo / avaa tili.
 • Talleta tilille sen verran rahaa, jonka haluat sijoittaa.
 • Valitse sijoituskohteet (hopeaan voi sijoittaa usealla eri tavalla, muutenkin kuin pelkkänä raaka-aine omistuksena).
 • Viimeistele ostos, valitsemalla hinta ja määrä.

Voit seurata hopea sijoituksesi tuottoa suoraan kaupankäyntialustalla tai kursseja esimerkiksi eri sovellusten avulla. Kun sopiva hetki tulee, voit myydä omistuksesi ja ansaita näin pääomatuloja, mikäli sijoituksesi päätyy voitolle.

Tässä vielä kuvalliset ja yksityiskohtaisemmat ohjeet tilin avaamiseen ja hopeaan sijoittamiseen.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, ostaa ja myydä hopeaan liittyviä sijoitustuotteita.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Hopea sijoituksena – mistä arvometallien hinta muodostuu?

Hopea on hyvin monikäyttöinen jalometalli, muiden jalometallien rinnalla, sillä sitä voidaan käyttää monella eri tapaa monilla toimialoilla.

Kaikkein yleisin tapa hyödyntää hopeaa on tietysti korujen valmistus, koska se on upea ja säilyttää hyvin kiiltonsa.

Myös teollisuudessa hopea tunnetaan erityisen hyvin etenkin lämmön ja sähkön johtamiskyvystään, joka tekee siitä yhden suosituimmista jalometalleista etenkin komponentteja tarvitsevilla toimialoilla.

Hopean arvo muodostuu kysynnästä

Pääsääntöisesti kaikkein arvometallien hinta muodostuu kysynnän perusteella, mutta kysyntää kasvattavat käyttö kohteet. Kullan hinta enimmäkseen muodostu sen harvinaisuuden perusteella, sitä ei juurikaan esiinny enää luonnossa.

Etenkin tulevaisuuden näkymien suhteen uskomme hopean kasvattavan arvoaan vielä dramaattisesti, sillä monet modernit teknologiat hyödyntävät hopean tuomia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi autoteknologia, aurinkovoima ja niin edelleen.

Arvometallit ovat osoittautuneet yhdeksi parhaista tavoista säilöä omaisuutta, sillä päinvastoin kuten tavallinen valuutta. Jalometallit eivät menetä arvoaan. Tämän ilmiön voit itsekin havaita tarkastelemalla jalometallien kurssihistoriaa.

Hopean hinta

Tällä hetkellä syyskuussa 2021 hopean hinta on noin 20,80 euroa per unssi. Viimeisen vuoden aikana kurssi on heilahdellut jonkin verran kasvaen markkinatilanteen heikentyessä ja hieman laskien, kun tilanne on parantunut.

Jos olet kiinnostunut seuraamaan ja ennustamaan hopean hintaa, kannattaa verrata sitä muihin arvometalleihin. Usein niiden väliltä löytyy selvä korrelaatio, kuten esimerkiksi hopealla ja kullalla.

Hopean hinta nousee myös silloin, kun sen kysyntä kasvaa esimerkiksi teknologian kehityksen myötä. Tästä syystä hopea kuuluu ehdottomasti meidän seurantalistallemme myös jatkossa.

Jos vertaamme hopean hintakehitystä viimeisen viiden vuoden aikana, huomaamme, että sen hinta on noussut noin 16 eurosta nykyiseen noin 21 euroon unssilta.

Hopean hinta oli viimeksi yhtä korkealla vuonna 2013, kuin se on nyt.

Entä romuhopean tai rihkamahopean hinta?

Romuhopealla tarkoitetaan yleensä koruja tai muita tuotteita, jotka ovat jo ikääntyneitä ja niiden materiaaleissa on vaurioita.

Monet yritykset ostavat näitä romumetalleja ja sulattavat niistä uuden puhtaamman muodon, jonka jälkeen myyvät ne eteenpäin.

Löydät netistä runsaasti yrityksiä, jotka ovat valmiita maksamaan romuhopeastasi heidän hinnastojen mukaisen summan. Romuhopean hinta muodostuu yleensä korujen metallipitoisuuksista ja markkinahinnasta

Sijoita hopeaan monella eri tapaa – minkälainen sijoituskohde on kyseessä?

Hopea on jalo- / arvometalli sekä raaka-aine, jota voi hyödyntää niin teollisuudessa, kuin koruissakin. On huomioitava se tosiasia, että sijoittaessa raaka-aineisiin et voi saada osinkotuottoa.

Yleensä raaka-aineet kuten juuri hopea, ovat pitkäntähtäimen sijoituksia pääoman arvon säilyttämiseksi tai vaihtoehtoisesti aktiivisen kaupankäynnin kohde treidaajille, koska sen arvo reagoi vahvasti markkinoilla tapahtuviin muutoksiin.

Hopea on yksi hyvistä vakaista sijoituskohteista aktiivista kauppaa käyville sijoittajille, sillä sen hinta on varsin vakaa, joka mahdollistaa myös viputuotteiden käyttämisen melko alhaisella riskillä.

Hopeaan voi siis sijoittaa eri muodoissa kuten:

 • ETF-rahastot (rahastot, jotka sijoittavat yleensä raaka-aineeseen, osakkeisiin ja indekseihin)
 • CFD:t eli johdannaiset (haetaan pikavoittoja päiväkaupan avulla, vivutetuilla tuotteilla)
 • Raaka-aineena (vakaa sijoituskohde arvon säilyttämiseksi)
 • Osakkeena (yritykseen, joka käyttää hopeaa tuotteidensa valmistukseen tai tuottaa itse hopeaa)

Muista verotus

Varsinaisen sijoituksen lisäksi on myös huomioitava verotus. Hopeaa verotetaan pääomatulojen mukaisesti samalla tavalla kuin mitä tahansa sijoitusta. Saat vuoden aikana tienata noin 1000 € sijoituksillasi, jonka jälkeen maksat veroa pääomaveroasteikon mukaisesti 30 – 34 % voitoista.

Kaupankäynnistä syntyneet kulut tai tappiot saa vähentää verotuksessa.

Onko hopea hyvä sijoitus?

Mielestämme kaikki jalometallit ovat hyviä sijoituskohteita, riippuu tietenkin, minkälaista strategiaa pohdit.

Yleensä hopeaa käytetään pitkäaikaisissa sijoituksissa, rahastoissa tai päiväkaupassa. Hopean monipuoliset käyttökohteet tekevät siitä yhden kaikkein vaihdetuimmista jalometalleista.

Lisäksi uskomme, että teknologian jatkuva kehitys ja kasvava tarve hopealle sen ominaisuuksien takia tulee lisäämään hopean kysyntää.

Netin kautta hopeaan sijoittaminen on sama asia, kuin omistaisit itse metallia. Ainoa poikkeus on se, että sinulla ei ole fyysistä tuotetta käsissäsi, vaan omistustodistus / velkakirja, joka oikeuttaa sinut omistamaan tietyn määrään hopeaa.

Itsellämme on aikaisempien sijoitusten joukossa ollut ETF-rahasto iShares Silver Trust (SLV), johon pääsee mukaan eToron kautta.

Hopea siis on monipuolinen ja hyvä sijoitus.

Käy kauppaa hopealla näillä alustoilla

Treidaaminen.fi suosittelee
5/5

Rahastot ilman osto- ja myyntipalkkioita