Binance Kokemuksia – Tiedä ainakin nämä asiat ennen kuin aloitat

Suosituin kryptovaluutta pörssi

Binance on maailman tunnetuin kryptovaluuttoihin erikoistunut kaupankäyntialusta, jossa voi ostaa ja myydä kryptovaluuttoja. Palvelu on ylivertainen, jos katsotaan, kuinka monta kryptovaluuttaa on kaupankäynnin kohteena, sillä sinne päätyvät myös tuoreet ICO-listaukset.

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen tiedät mikä on Binance, miten se toimii, mitä se maksaa ja miten aloitat kaupankäynnin kyseisellä alustalla.

Binance on suurin kryptovaluutta pörssi

Aivan kuten Helsingin pörssi, joka tarjoaa kaupankäyntiä suomalaisilla osakeilla – Binance tarjoaa kaupankäyntiä kryptovaluutoilla. Alun perin Binance sai alkunsa vuonna 2017 kiinalaisen Changpeng Zhaon toimesta, joka on yksi kryptomaailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista henkilöistä.

Mikään untuvikko Changpeng ei ole, sillä hänellä oli jo ennen Binance perustamista vankka kokemus erilaisten kaupankäyntiohjelmistojen rakentamisesta ja koodaamisesta.

Binance on ollut olemassa siis vain muutaman vuoden, mutta siinä ajassa se on ehtinyt kasvaa maailman suurimmaksi ja arvostetuimmaksi kryptovaluutta pörssiksi, joka tarjoaa kymmeniä tuhansia kryptovaluuttoja kaupankäynnin kohteeksi. Pelkästään asiakkaita yrityksellä on kymmeniä miljoonia ympäri maailman ja määrän uskotaan nousevan satoihin miljooniin lähivuosina.

Binance on laajentanut toimintaansa perinteisestä kaupankäyntialustasta siten, että se tarjoaa nykyään myös omaa debit-korttia eli maksukorttia, futuureita, vedonlyöntiä osake-tokeneita ja niin edelleen. Eli yritys kehittää toimintaansa jatkuvasti dynaamisella scrum-tekniikalla.

Binance kokemuksia – minkälainen palvelu on kyseessä?

Binance kokemuksia löytyy verkosta runsaasti, mutta tässä artikkelissa kerromme omat kokemukset ja lukijoidemme kokemuksia, jotta saat nopealla silmäyksellä selkeän kuvan siitä, minkälaiseen palveluun sitoudut, kun käytät Binancea.

Palvelu on saanut runsaasti kehuja sen helppokäyttöisyydestä ja monipuolisuudesta. Lisäksi sille on oma sovellus, jonka voit ladata puhelimeesi ja seurata sijoitusportfoliotasi reaaliajassa helpolla applikaatiolla. Lisäksi viimeaikaisten kryptovaluuttoihin liittyvien huijausten takia sijoittajat haluavat olla varmistuneita siitä, että heidän pääomansa on turvassa Binancen alustalla.

Binancella on erittäin vahvat tunnestautumis- menetelmät. Perinteisen rahoitusalan KYC:n (Know Your Customer) toiminnon lisäksi, heillä on kaksivaiheinen todennus, jossa tarvitaan sekä sähköpostia, että puhelinumeroa. Joka kerta näitä ei tarvitse antaa, mikäli lataat Binancen oman sovelluksen kännykkääsi.

Meidän kokemuksemme Binancesta ovat erittäin positiivisia. Aloittelijoille käytön aloittaminen voi aluksi tuntua hankalalta, mutta me opastamme lyhyen oppaan avulla sinut alkuun, jonka jälkeen voit tehdä sijoituksia heti.

Itse kaupankäynti on nopeaa ja palkkiot ovat melko alhaisia. Erityistä kehua annamme kryptovaluuttojen runsaasta tarjonnasta, joskin mukaan mahtuu myös ”tokeneita”, jotka oikeasti ovat arvottomia, kuten hiljattainen Squid Game esimerkki antoi ymmärtää. Tässäkin yhteydessä Binance kuitenkin ilmoitti, että suhtaudu varauksella kyseiseen valuuttaan, sillä se on melko uusi ja tuntematon – ennen kuin toimeksiannon asetti.

Näin luot tilin Binancelle ja käyt kauppaa kryptovaluutoilla

Tilin luominen on helppoa ja nopeaa. Jo pelkällä sähköpostiosoitteella pääset alkuun. Siirry tästä Binancen sivuille.

Kun olet Binancen sivuilla keksi haluamasi käyttäjätunnus, salasana ja anna sähköpostiosoite, jonka jälkeen sinua pyydetään vahvistamaan tilin luominen klikkaamalla Binancelta tullutta sähköpostia, jossa on linkki vahvistamista varten.

Nyt kun olet rekisteröinyt ja vahvistanut tilin kuuluvan sinulle, on aika aloittaa henkilöllisyyden todentaminen eli KYC. Tämä on pakollinen toimenpide kaikille kaupankäyntialustoille, joten ole huoletta. Voit siis käydä kauppaa perinteisillä maksutavoilla vasta, kun olet vahvistanut tilisi. Sitä ennen kaikki kaupat on tehtävä pelkästään kryptovaluutoilla.

KYC tehdään klikkaamalla käyttäjäikonia, mutta saat siitä vielä erillisen viestin ja Binancen omat ohjeet, jos et ole varma. Tunnistautuminen tapahtuu lähettämällä palveluun kuvallinen henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti tai passi. Tämän lisäksi sinun pitää ottaa selfie itsestäsi ja toimittaa se samalla kertaa.

Tarvitset siis nämä kaikki yhdellä kertaa, ennen kuin aloitat KYC toiminnon.

KYC-toiminnossa sinulle aukeaa uusi ikkuna, jonka ensimmäisessä vaiheessa sinun pitää antaa perustiedot itsestäsi, kuten nimi, syntymäaika sekä osoitetiedot.

Seuraavassa vaiheessa valitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, jota aiot käyttää ajokortti, passi tai henkilökortti. Lataa kuvat järjestelmään.

Viimeisessä vaiheessa sinun pitää avata kamera ja liikutella päätäsi siten, että kamera voi tunnistaa, että olet oikea henkilö.

Binance rahojen tallettaminen

Rahojen tallettaminen Binancelle on helppoa ja turvallista. Voit tallettaa rahaa perinteisillä SEPA- tai luottokorttimaksuilla vasta, kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi edellisessä kappaleessa mainitulla tavalla.

Itse siirtäminen on melko läpihuutojuttu. Aloita valitsemalla maksutapa, valitse summa ja paina jatka. Sinulle aukeaa uusi ikkuna, jossa talletus viedään loppuun. Riippuen käyttämästäsi maksutavasta rahat näkyvät tililläsi heti tai muutaman tunnin kuluessa.

Pankkisiirto on huomattavasti edullisempi tapa, mikäli verrataan korttitalletuksiin hinnastoa ajatellen.

kryptovaluuttojen ostaminen

Kryptovaluuttojen ostaminen tapahtuu samalla tavalla kuin millä tahansa kaupankäyntialustalla.

Aloita etsimällä kiinnostava kryptovaluutta, valitse summa ja tee sijoitus. Sijoitukset näkyvät oman tilisi portfoliossa välittömästi. Saman portfolion näet helposti mobiilisovelluksellakin ilman, että sinun tarvitsee kirjautua joka kerta uudestaan.

Haluat varmasti tietää, kuinka suuria palkkioita Binance perii osto-, myynti- ja säilytystoimeksiannoista. Perehdytään niihin seuraavassa osiossa.

Rahojen kotiutus

Binance on yleisesti ottaen turvallinen säilytyspaikka kryptovaluutoille, mutta etenkin suurempaa pääomaa liikuttelevat sijoittajat haluavat yleensä siirtää omistuksensa omaan erilliseen lompakkoon. Tämä onnistuu vaivattomasti Binacen palvelussa, jossa voit siirtää rahat omaan lompakkoosi heti ostamisen jälkeen.

Ennen kuin siirrät rahat omaan lompakkoosi, lue Binancen ohjeet huolellisesti sillä voit menettää rahasi, mikäli valitset väärän vaihtoehdon ja siirtoformaatti ei sovi omistamaasi kryptovaluuttaan. Siirretyt kolikot lähetetään Wrapped token -muodossa.

Mitä Binancen käyttäminen maksaa?

Binance on yksi markkinoiden edullisimmista kaupankäyntialustoista, jos katsotaan pelkästään kryptovaluuttoja ja siihen liittyviä tuotteita. Halvempaa on vaikea löytää, mutta käytettävyydeltään helppo aloittelijoille sopiva ja lähes yhtä edullinen kaupankäyntialusta on eToro.

Voit itse katsoa palvelusta voimassa olevan hinnaston. Tarkkasilmäisimmät varmasti huomaavatkin, että Binancella voi säästää kuluissa käyttämällä Binancen omaa Binance Coin (BNB) kryptovaluuttaa. Eli aktiivista kauppaa käyvien sijoittajien kannattaa pitää pientä varastoa BNB kolikoista ja käyttää niitä kaupankäyntikulujen maksamiseen.

Tällä hetkellä BNB:n käyttäminen alentaa kaupankäyntikuluja 25 prosentilla, joka tarkoittaa, että maksat kuluja kaupankäynnistä noin 0,075 prosenttia. Eli ainoa kulu on kaupankäynnistä eli osto- ja myyntitoimeksiannoista perittävä pieni prosentuaalinen palkkio, joka parhaimmalla tasolla on vain 0,1 prosenttiyksikköä.

Aloittelijoille kulut pysyvät todennäköisesti 1 – 2 prosentin luokassa.

Mitä muita palveluita Binance tarjoaa?

Mainitsimme jo artikkelin alussa, miten Binance on laajentanut liiketoimintaansa myös pörssitoiminnan ulkopuolelle. Tässä osiossa tarkastelemme, mitä kaikkea Binance voi kuluttajille tarjota.

Binancen tunnetuimpiin palveluihin kuuluvat futuurit, ”vedonlyönti” ja säästämiseen liittyvät palvelut. Kryptovaluutta futuurit toimivat aivan samalla tavalla kuin perinteisessäkin sijoittamisessa eli pystyt vivuttamaan pääomaasi siten, että saat sijoituksellesi uskomattomia kertoimia aina 100x jopa 1000x tai enemmän.

Mainitsemamme säästämiseen liittyviin palveluihin liittyy kaikille sopiva Binance earn, jossa ”lukitset” pääomaasi Binancelle ja he todennäköisesti lainaavat sen eteenpäin tehden voittoa, josta osa maksetaan sinulle eli tallettajalle. Mahdollisia kestoja lukitukselle on 7, 14 ja 30 vuorokauden optiot.

Uusin ominaisuus, jonka Binance tarjoaa, on smartchain teknologiaan liittyvä DeFi staking, jota emme viitsi tässä avata sen enempää. Kyseessä on kuitenkin palvelu, jonka avulla voi tehdä uskomattoman suuria summia rahaa, mutta totta kai, korkealla riskillä.

Suosittelemme mieluummin tutustumaan Binance earn järjestelmää, joka on melko turvallinen sijoitusmielessä.

Yhteenveto ja mielipide Binancesta

Mielestämme Binance on erinomainen paikka käydä kauppaa kryptovaluutoilla. Alusta tarjoaa niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin hämmästeltävää, sillä kauppaa voi käydä kymmenillä tuhansilla erilaisilla kryptovaluutoilla. Näiden palveluiden lisäksi pääoman kerryttämisestä kiinnostuneille on tarjoilla myös muita palveluita.

Eli Binance on Kryptovaluutta kaupankäyntialusta, jossa on:

  • Alhaiset palkkiot
  • Helppokäyttöinen kaupankäynti
  • Oma mobiilisovellus
  • Nopea rahansiirto ja kotiutus
  • Oma debit-card
  • Oma kryptovaluutta Binance Coin (BNB)

Omat kokemuksemme osoittavat, että monet suomalaiset suosivat Binancea. Yhä nuoremmat sijoittajat ovat lähteneet mukaan kryptovaluutta buumiin ja löytävät tietoa etsiessään Binancen palvelut. Me voimme lämpimästi suositella palvelua kaikille niille, jotka haluat aloittaa kryptosijoittamisen.

Avaa tili Binancelle