AMC osake 2023 – Vieläkö AMC:lla tekee rahaa?

AMC Entertainment Holdings, INC on yhdysvaltalainen elokuvateatteriketju Finnkinon tapaan. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kansasissa, tarkemmin ottaen Leawoodissa.

Lyhenne AMC tulee alun perin sanoista American Multi-Cinema. Tämä elokuvateatteriketju on tällä hetkellä yksi maailman tunnetuimmista ja sitä voidaan pitää maailman suurimpana elokuvateatteriketjuna.

Yhtiö on tällä hetkellä yksi kiinnostavimmista sijoituskohteista. AMC on ollut räjähdysmäisessä kasvussa vuoden 2021 toukokuusta lähtien. Vielä reilut puoli vuotta sitten yhtiön osakkeen arvoksi merkittiin n. 10 dollaria per osake, joka vastaa euroissa hieman reilua kahdeksaa euroa.

Yhtiön räjähdysmäinen kasvu alkoi toukokuun loppupuolella ja yhtiön osake kohosi ennätyslukemiin. Tällä hetkellä yhtiön osakkeen saa omakseen 44 dollarilla eli 37 eurolla.

Tämän artikkelin on tarkoitus tutustuttaa sinut American Multi-Cineman liiketoimintaan ja heidän kasvustrategiaansa.

Edetessäsi artikkelia loppua kohden, kerromme samalla, miten voit ostaa AMC osaketta ilman kaupankäyntikuluja. Sijoittaminen eToro palvelun kautta käy helposti, nopeasti ja vaivattomasti.

Vinkkinä aloittelijoille. Moni suursijoittaja suosii kohteita, jotka ovat valtion omistuksessa, sillä kyseisten yhtiöiden nähdään olevan turvallisia sijoituskohteita.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta AMC osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta AMC osake (AMC)

American Multi-Cinemaan (AMC) sijoittaminen onnistuu pörssissä. Kaupat kannattaa kuitenkin käydä alhaisen palkkion kaupankäyntialustoilla.

 • Me suosittelemme sijoittamaan eToron kautta. Komissiot osakkeissa ovat 0% ja tilin avaaminen onnistuu nopeasti.
 • eTorolta löytyy muut Helsingin pörssin osakkeet ja sijoitusinstrumentit, joissa on erittäin alhaiset komissiot, jos verrataan muihin kauppapaikkoihin.
 • Valitse osakkeiden lukumäärä ja sijoita.
 

Omistat nyt AMC osaketta. Osinkoa saat tuotteen yhtiön osinkopäätöksen mukaan, voit olla oikeutettu vuosittaisiin osinkoihin. Sijoituksen toivotaan lisäävän merkittävää arvonnousua.

Miten ostaa AMC osake?

AMC on kansainvälisellä tasolla yksi ostetuimpia ja omistetuimpia kohteita.

AMC on onnistunut säilyttämään arvostuksensa ja arvonsa myös kriisien keskellä. Yrityksen onnistunut kampanjointi ja kasvustrategia on johtanut merkittävään osakkeen arvonnousuun, huolimatta vallitsevasta pandemia tilanteesta.

Mainittakoon myös, että AMC oli yksi wallstreetbets -ryhmän haaviin joutuneista osakkeista, joka nosti sen kurssin räjähdysmäisesti 2 dollarista, nykyiseen 44 dollariin vain muutamassa kuukaudessa. Sijoittajat siis tekivät sijoituksellaan 20 – 30 kertaisen tuoton suoralla osakesijoituksella.

Alapuolella on kuvalliset ohjeet sijoitustilin luomiseksi, jonka jälkeen voit aloittaa sijoittamisen.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä AMC osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

AMC osinko – maksaako elokuvateatteri yhtiö hyvin osinkoja?

Aikaisempaan palataksemme, AMC on pitkään ollut varsin tasainen osingonmaksaja myös erinäisten lakkojen ja vallitsevien kriisien keskellä.

Maailmanlaajuinen pandemia aiheutti tullessaan paljonkin kuraa yhtiölle. Yhtiö kuitenkin onnistui nostamaan osakkeen arvoa 30 dollarilla kesken pandemian. Pandemia on vaikuttanut yhtiön osingonmaksuihin

Ennen kuin päätät sijoittaa American Multi-Cinemaan, kannattaa myös vilkaista muita osakkeita. AMC:n kasvuprosentti on osoittautunut viimeisen puolen vuoden aikana erittäin vahvaksi sijoituskohteeksi.

Osinkohistoria:

 • 2017: 0,20 €
 • 2018: 0,20 €
 • 2019: 0,20 €
 •  2020: 0,03 €
 • 2021: -€
 

Jos haluat lukea lisää siitä, miten AMC onnistui nostamaan osakkeensa arvoa Reddit -ryhmän avulla, käy lukemassa julkaisemamme uutiset aiheesta.

AMC osake – Historian havinaa

AMC Theaters sai alkunsa vuonna 1920, kun kolme herraa, Maurice, Edward ja Barney Dubinskey olivat aikanaan ”lännessä” esittämässä erilaisia melodraamoja ja telttaesityksiä tunnetun näyttelijän Jeanne Eagelsin kanssa.

Ensimmäisen teatterin he ostivat 12th Streetiltä Kansas Cityn keskustasta, Missourista ja tätä teatteria kutsutaan Regent-teatteriksi.

Dubinskyt muuttivat nimensä Durwoodiksi ja perustamastaan yhtiöstä tuli Durwood Theaters. Ketjun muut omistamat teatterit sijaitsivat St. Josephissa, Jefferson Cityssä, Leavenworthissa, sekä Topekassa.

Edwardin pojan lähdettyä Yhdysvaltain ilmaoimista, liittyi hän mukaan yrityksen liiketoimintaan vuonna 1945. Hän toi täysin uudenlaisen idean mullistamaan teatterien ulkoasuja, nimittäin sisäänkäyntiteatterit, jotka sijaitsivat St. Josephissa, Jefferson Cityssä ja Leavenworthissa.

Vuonna 1947 he jatkoivat laajentamista ja ostivat Liberty Theaterin aivan Kansas Cityn keskustasta. Kyseinen uusi hankita remontoitiin ja uudistettiin nimeä myöden. Uusi teatteri päätettiin nimetä Roxyksi.

Teatteriketju alkoi saada nimeä Yhdysvalloissa ja turisteja ja vierailijoita alkoi virrata myös ulkomailta. Nykypäivään tultua, ihmisiä ei kiinnostaneet enää niinkään klassiset teatteri esitykset vaan siirryttiin Elokuvateatterien aikakauteen.

Teknologian kehityksessä yhtiö on siirtynyt myös näyttämään digitaalisia esityksiä, videoprojektoreita ja nykytekniikkaa käyttäen.

AMC elokuvateatterien kalusteet ja laitteet ovat uusinta uutta ja yhtiö keskittyykin toimimaan elokuvateatterialan pioneereina ja alan edelläkävijöinä.

AMC:n hankintoja voidaan pitää yhtenä heidän menestyksensaloistansa, sillä laitteet hyödyntävät uusinta teknologiaa, joka taas edesauttaa asiakkaiden viihtyvyyttä pitäen asiakkaat kiinnostuneina ja esitykset laadukkaina.

Yhtiö on listattu New Yorkin pörssiin ja vuosien 2012 – 2018 aikana yhtiön enemmistöosuuden omisti kiinalainen Wanda Group. Pääomasijoitusyhtiö Silver Lake Partners teki päätöksen sijoittaa 600 miljoonaa dollaria AMC:hen syyskuussa 2018.

Silver Lake Partnersin investointi ei kantanut marjaa sillä yhtiön äänivalta oli rakennettu suosimaan Kiinalaisyhtiö Wanda Groupia, ja äänivalta säilyi Wanda Groupilla.

Covid-19-pandemian aiheuttaman taloudellisen taantuman keskellä, Tammikuussa vuonna 2021 Wandan omistus heikkeni aiemman investoinnin seurauksena. Helmikuussa 2021 Wanda muutti B-sarjan osakkeet A-sarjan osakkeiksi ja vähensi omaa äänivaltaansa strategisella muutoksellaan.

Kannattaako AMC:n osaketta ostaa?

AMC on aina ollut vakavarainen osake, mutta sen kurssi on jo vuosia ollut varsin matalalla. Nykyään yrityksen osakkeen hinta on moninkertainen vuoden takaiseen verrattuna, mutta emme pysty päättelemään onko arvonnousulle, jokin muu syy kuin Redditin sijoittajat.

Jos korkea hinta perustuu vain Reddit -ryhmän meemuiluun, emme suosittele ostamaan osaketta. Hinta saattaa olla inflaation vaikutuksen alaisena niin vahvasti, että sen arvo ei vastaa tavallista kysynnän ja tarjonnan määräämää hintaa.

Voit kuitenkin olla, että olemme väärässäkin.

Sijoituskohteena elokuvateatteriketjut ovat hyviä, sillä etenkin AMC on maksanut sijoittajilleen runsaista osinkoja aikaisemmasta alhaisesta hinnasta riippumatta. Viimeisen viiden vuoden aikana osinkoa on maksettu keskimäärin 0,28 dollaria per osake.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta AMC osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.