Cargotec osake 2023 – sijoittamisen arvoinen?

Cargotec on suomalainen pörssiyhtiö, joka toimittaa lastinkäsittelykoneita laivoihin, terminaaleihin, satamiin ja lähikuljetuksiin. Parhaiten yritys kuitenkin tunnetaan tuotemerkeistään MacGregor, Kalmar ja Hiab.

Yritys on perustettu vuonna 2005 kesäkuussa, jolloin Kone Oyj teki lastinkäsittelyratkaisuistaan erillisten yhtiön.

Sijoittajille Cargotec on tarjonnut turvallisen sijoituskohteen alusta alkaen, sillä Cargotecin B-sarjan osake on noteerattu Nasdaq Helsingin pörssissä. Osinkoa hamuaville sijoittajille Cargotec sopii portfolioon erinomaisesti tasaisen osinkomaksupolitiikkansa ansiosta.

Tässä artikkelissa käsittelemme Cargotecia yhtiönä, sen liiketoimintaa ja tulevaisuudennäkymiä sekä pohdimme hieman Cargotecin tulevaisuutta sijoituskohteena.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Cargotec osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Cargotec osake (CGCBV.HE)

 • Aloita valitsemalla itsellesi parhaiten sopiva kaupankäyntialusta. Voimme suositella eToroa, jolla voit käydä kauppaa 0% komissioilla.
 • Aloita luomalla tili eTorolle. Tilin avaaminen onnistuu minuuteissa.
 • Siirrä sijoitussummasi avaamallesi tilille haluamallasi maksutavalla.
 • Etsi osaketarjonnasta Cargotec, valitse osakemäärä sekä hinta ja paina osta.
 • Olet nyt Cargotecin osakkeiden omistaja, jolle maksetaan vuosittain osinkoa. Viimeisin maksettu osinko oli 1,08€.

 

eToron kautta on mahdollista sijoittaa myös johdannaisiin, kuten viputuotteisiin joilla voit käydä kauppaa korkeammalla riskillä ja korkeammilla tuotoilla.

Miten ostaa Cargotec osake?

Cargotec on alusta asti ollut suosittu sijoituskohde. Tämä lienee sen takia, että yritys on perustettu erittäin tunnetun suomalaisen sijoituskohteen Kone Oyj:n toimesta vuonna 2005.

Vuoden 2020 tapahtumat ovat saaneet sijoittajat tutustumaan yhä monipuolisemmin erilaisiin sijoituskohteisiin ja sijoitusinstrumentteihin, joka on lisännyt myös Cargotecin A- ja B-osakkeiden kysyntää.

Saat ostettua Cargotec osaketta nopeasti eToro, kaupankäyntialustan avulla. Avaa ensin tili, talleta sijoituspääomaa ja ala käymään kauppaa.

Tällä hetkellä eToro on yksi harvoista osakevälittäjistä, joka perii osakekaupoistaan 0% komission.

Ohjeidemme avulla voit aloittaa sijoittamisen turvallisesti ja nopeasti luotettavassa ympäristössä, jossa sinulla on käytössä kaikki tarvittavat työkalut, jota voitokas ja onnistunut kaupankäynti vaatii.

Yhä useammat sijoittajat ovat myös ymmärtäneet, että osakesäästäminen on usein parempi vaihtoehto kuin perinteinen säästötili, jonka koron inflaatio lähes nollaa joka vuosi.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Cargotec osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Cargotec osinko – maksaako lastinkäsittely yritys hyvin osinkoja?

Cargotec on alusta asti ollut samalla linjalla kuin Kone Oyj osinkojen maksamisen suhteen, sillä osinko on pysynyt melko tasaisena muutamaa töyssyä lukuun ottamatta vuosien 2005 ja 2021 välillä.

Cargotec sopii hyvin myös osinkosijoittajien salkkuun, sillä arvonsa säilyttävä osingonmaksaja on suosittu etenkin suomalaisten sijoittajien keskuudessa.

Kun tarkastelemme Cargotecia, näemme hyvin paljon samaa tämän ja Kone Oyj:n politiikassa ulkopuolisten sijoittajien suhteen.

Viimeisen kahden vuoden aikana yrityksen kasvuprosentti on ollut negatiivinen, mutta jos sijoitusta tarkastellaan pidemmällä aikavälillä, huomataan sen olevan positiivinen.

Osinkohistoria:

 • 2017: 0,95€
 • 2018: 1,05€
 • 2019: 1,10€
 • 2020: 1,20€
 • 2021: 1,08€ 

Cargotec osake – Mistä kaikki alkoi (historia)

Cargotec Oyj on suomalainen vuonna 2005 perustettu yritys, joka on erikoistunut lastinkäsittelykoneiden valmistamiseen. Yritys toimittaa laitteitaan myös muualle maailmaan.

On tärkeää ymmärtää, että yhtiö ei ole kasavanut kansainväliseksi menestystarinaksi vain parissa kymmenessä vuodessa, vaan huolimatta Cargotecin perustamisesta vuonna 2005, yhtiö on aloittanut varsinaisen toimintansa jo kauan sitten nimellä Partek Oyj.

Vuonna 1977 Partek Oyj osti tieliikenteen varaosia ja toimituksia suorittavan Multilift Groupin ja vajaa kymmenen vuotta myöhemmin 1985 metsänostureita valmistavan Hydrauliska Industrier Ltd:n ja Jonseredin. Näin yritys on jatkuvasti pyrkinyt kasvattamaan markkina asemaansa yhä monipuolisemmilla investoineilla. Lopuksi Partek päätyi ostamaan koko Fiskarsin metsänostureihin liittyvän liiketoiminnan.

Partek teki jatkuvasti hankintoja ja ostoja aina 2000-luvulle. Vuonna 1997 se osti terminaalitraktoriliiketoiminnan Sisu Oy-yhtiöltä, jonka omisti valtio. Tähän perustuukin Cargotecin yksi tunnetuimmista osaamisalueista, johon liittyy brändi Kalmar. Kalmar keskittyy terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja satamiin ja nimenomaan näissä tarvittavaan raskaaseen kalustoon.

Kalmar nimitys tulee Kalmar Industries Oy:n konttikonevalmistajan ostamisesta.

Lastinkäsittelyyn liittyvää tarjontaa parannettiin vuonna 2005 MacGregor International Ab:n ostamisesta, joka tarjosi merikuljetuksiin liittyviä ratkaisuja kansainvälisesti (MacGregor). Nyt Cargotecin näyttämä suunta alkoi selkeytyä. Yhtiö halusi tarjota yhä enemmän kuormankäsittelyliiketoimintaan liittyviä ratkaisuja, joita alettiin kutsua Hiab liiketoiminnaksi.

Partek Oyj yhdistyi Kone Oyj:n kanssa vuonna 2002, joka kolme vuotta myöhemmin muutettiin Cargoteciksi, Koneen jakautuessa kahdeksi erilliseksi yhtiöksi, jotka olivat erikoistuneet eri liiketoiminnan osa-alueisiin.

Cargotec otti vastattavakseen Konttienkäsittelyliiketoiminnan (Kalmar), Kuormankäsittelyliiketoiminnan (Hiab) ja merikuljetusliiketoiminnan (MacGregor).

Cargotecin laajentumistavoitteet ovat jatkuneet näihin äiviin asti, sillä vuonna 2011 yritys osti päätelaiteoperaattorijärjestelmän toimittajan Naivisin Zebra Technologiesilta.

Uusimmat spekulaatiot Cargotecin tulevaisuudesta liittyvät Cargotec Oyj:n ja Konecranes Oyj:n yhdistymiseen, jonka odotetaan toteutuvan vuoden 2021 loppupuolella. Päätös tarvitsee enemmistö äänet osakkeenomistajilta puolelleen, jotta hanke toteutuu.

Cargotecin toimintaa liittyy myös vahvasti koko Herlinin suku ja yrityksen puheenjohtajan paikkaa pitääkin Ilkka Herlin.

Kannattaako Cargotec osaketta ostaa?

Cargotec on ollut jo pitkään hyvä tasainen sijoituskohde, mutta Pandemian aiheuttamat jäljet ovat nähtävillä vieläkin. Etenkin Cargotecin toimialoihin lastit, merikuljetukset ja niin edelleen pandemia on vaikuttanut merkittävästi.

Silti Cargotec on onnistunut erinomaisesti pelastamaan heikolta näyttäneet tilanteen mallikkaasti ja kurssi ovat taas kivunneet vihreälle. Monet analyytikot ovat yllättyneet positiivisesti siitä, miten Cargotec on luotsannut tietään pois pandemia aiheuttamista vahingoista.

Jos aiot nyt ostaa Cargoteciä, kiinnittäisimme huomiota etenkin Cargotecin ja Konecranesin tulevaan yhdistymiseen, joka tulee varmasti vaikuttamaan positiivisesti myös sijoittajille. Yhdistyminen tuo kaivattua tehokkuutta, kokonaisvaltaisuutta ja ennen kaikkea parempaa liiketoimintaa. Yhdistymisen jälkeen kasvumahdollisuudet omalla toimia-alalla ovat miltei rajattomat.

Kiinnitä huomiota näihin:

 • Cargotec ja Konecranes tulevat yhdistymään 2021 lopulla.
 • Cargotecin liikevaihdon on spekuloitu nousevan yhdistymisen myötä jopa 7 miljardiin euroon.
 • Sijoituskohteena Cargotec on vakavarainen ja vahva yhtiö myös osingonmaksu ja arvonnousu mielessä.
 • Pandemia on näyttänyt voimansa ravistellessaan Cargotecin kursseja, joista se on jo lähtenyt toipumaan.

Voimme suositella Cargoteciä sijoituskohteena niin pitkäntähtäimen kuin lyhyentähtäimen salkkuihin. Etenkin suomalaisten eläkesäästäjien keskuudessa Cargotec on suosittu sijoituskohde vahvan osinkopolitiikkansa takia. Pääset ostamaan Cargotec osaketta 0% komissiolla, kun käyt kauppasi eTorolla.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Cargotec osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.