Osta bitcoineja

Bitcoinin ostaminen on nykyään jo helppoa ja monet kaupankäyntialustat tarjoavat mahdollisuuden hankkia kryptovaluuttoja ilman varsinaista Bitcoin-lompakkoa. Bitcoin on tunnetuin kryptovaluutta, jonka sijoituksellinen arvo on huomattu jo vuosia sitten.

Monet sijoittajat luottavat Bitcoinin nousun jatkuvan pitkään ja nopeasti. Tästä olemme saaneet esimakua jo vuonna 2017, kun valuutan arvo raketoi satoja prosentteja muutamassa päivässä.

Koko kaupankäynti Bitcoineilla perustuu kysyntään ja tarjontaa jolle lohkoketjuteknologia tarjoaa vahvan pohjan.

Kuka tietää Bitcoin saattaa olla tulevaisuuden valuutta, jossa perinteiset pankit eivät ole osallisena.

bitcoin ostaminen

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa CFD-tuotteissa.

Käy kauppaa CFD-tuotteilla

eToro tarjoaa mahdollisuuden käydä kauppaa CFD-tuotteilla helposti ja vaivattomasti vain 50 euron talletuksella.

Harmi ettet ostanut Bitcoinia vuonna 2009 kun sen arvo oli vain senttejä. Olisit nyt tienannut miljoonaomaisuuden muutamalla eurolla. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä, mikäli uskot että nousu jatkuu voit hankkia heti Bitcoinia esimerkiksi eTorolta.

Bitcoinin ostaminen - näin ostat Bitcoineja

Osta Bitcoineja helposti seuraavan ohjeen avulla. Koska aihe on tiedostettu toistaiseksi varsin pienissä piireissä halusimme luoda kattavan oppaan niille jotka ovat aidosti kiinnostuneita Bitcoineista ja uskovat sen saavuttavat tulevaisuudessa vielä suuremman suosion.

Ennen kuin ostat Bitcoinia on hyvä mainita tässä kohtaa, että sijoittamiseen liitty aina riski. Sijoita vain sen verran omaisuutta kuin olet valmis menettämään.

Tilin luominen eTorolle on helppoa ja nopeaa. Kuitenkin ennen kuin pääset tekemään maksusuorituksia sinun tulee vahvistaa tilisi, joka onnistuu helposti todistamalla henkilöllisyytesi.

Se mikä tekee eTorosta paremman sijoitusalustan kuin muut on sosiaalisuus. Voit seurata muita sijoittajia ja tehdä täysin samoja kauppoja kuin ammattimaiset meklarit.

Eli lyhyesti:

  1. Avaa tili eToron palvelualustalle
  2. Talleta rahaa tilillesi
  3. Siirry ostamaan bitcoineja
 

Ostetut bitcoinit siirtyvät suoraan eToro -lompakkoosi. Vaihtoehtoisesti voit siirtää ne myös omaan fyysiseen tai digitaaliseen lompakkoosi pois eTorolta.

On olemassa kuitenkin myös muitakin pörssejä joissa voit ostaa Bitcoineja. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat Binance, Coinbase ja Coinmotion, jotka kuitenkin vaativat erillisen Bitcoin-lompakon johon ostetut valuutat siirretään. Turvallisista lompakoista suosittelemme Ledger Nano S.

Alapuolella on kuvalliset ohjeet tilin luomiseksi, jonka jälkeen artikkeli jatkuu.

Mikä on bitcoin?

Bitcoin on maailman ensimmäinen ja tunnetuin virtuaalivaluutta, jonka juuret juontavat vuoteen 2009, jolloin sen keksijä Satoshi Nakamoto loi bitcoinin käyttämän lohkoketjuteknologian.

Kyse on siis täysin digitaalisesta valuutasta, jolla ei ole lainkaan fyysistä olomuotoa. Bitcoineilla voi ostaa nykyään lähes mitä tahansa, mitä tavallisillakin valuutoilla.

Bitcoin on siis virtuaalinen valuutta.

Monet ovat kyseenalaistaneet bitcoinin luotettavuuden ja kertoneet uskovansa mieluummin perinteisiä pankkeja.

Tähän kohtaan voimme kysyä, että mitä tapahtui vuosien 2008 – 2009, kun ihmiset menettivät finanssikriisin aikana uskon perinteiseen pankkijärjestelmään? Juuri tuo sama ajatus sai todennäköisesti Satoshin luomaan tämän mestariteoksen.

Jotkut analyytikot ovat jopa kehuneet bitcoinien olevan huomattavasti vakaampi valuutta, kuin valtioiden omat. Tämä siitä syystä, että bitcoineja on rajattu määrä (21 miljoonaa kappaletta), joka saavutetaan lähivuosina. Tämän jälkeen bitcoineja ei ole mahdollista saada louhintamentelmää käyttäen.

Lohkoketjuteknologia bitcoinien takana

Bitcoin pohjautuu lohkoketjuteknologiaan, jonka pohjimmainen idea on datan hajauttaminen. Järjestelmässä lohkot liittyvät ketjuun, jossa nämä lohkot taltioivat reaali-aikaista dataa transaktioista jotka tehdään bitcoineilla.

Koska kaikki tieto ja informaatio on hajautettu siten, että mitään tietoa ei kokonaisuudessaan ole yhdessä tietokannassa ovat virtuaalivaluutat turvallisempi ja luotettavampi digitaalinen maksutapa kuin mikä tahansa muu.

Monet maksunvälittäjät ovatkin innoissaan ottaneet käyttöön myös bitcoinit maksutoimeksiannoissaan.

Lisäksi Tesla on hyväksynyt virtuaalivaluutoilla maksamisen ja haluaa näin näyttää suuntaa kohti aivan uudenlaista digitaalisuutta.

Miten saada bitcoineja?

Pääsääntöisesti bitcoinien hankkiminen voidaan jakaa kahteen toimenpiteeseen, joko ostamiseen tai louhimiseen.

Louhimisessa on kyse bitcoinien hankkimisesta siten, että käytät tietokoneen laskentatehoa apunasi selvittämään vaikeita matemaattisia yhtälöitä, joiden ratkaisemista palkitaan pienellä osuudella bitcoinia. Bitcoinin murto-osilla siis.

Sivuiltamme löydät myös oppaan bitcoinien louhimiseen. Oppaassa pohdimme myös, onko se oikeasti kannattavaa, etenkin kun, Suomessa sähkön hinta on varsin korkea.

Helpoin tapa hankkia bitcoineja on ostaa ne suoraan yksityishenkilöltä, joka omistaa virtuaalivaluuttaa tai suosittelemamme tavalla käyttäen apuna turvallista kaupankäyntialustaa, joka hoitaa kaupat ja säilömisen puolestasi.

On myös mahdollista saada bitcoineja niin sanotuista käteisautomaateista, joissa vaihdat käteisen bitcoineiksi pientä palkkiota vastaan. Suomessa taitaa tällä hetkellä olla ainakin yksi bitcoin automaatti, joka sijaitsee Helsingissä. Yhdysvalloissa sen sijaan on yli 7000 käteisautomaattia joissa voi nostaa tai vaihtaa rahaa bitcoineiksi.

Mitä pitää ottaa huomioon kun ostaa Bitcoineja

Bitcoin kaupankäynti onnistuu kaikilla maailman valuutoilla ja jokainen esittelemämme alusta tarjoaa mahdollisuuden ostaa Bitcoineja jopa luottokortilla.

Koska tiedämme, että kryptovaluutat eivät välttämättä ole sinulle tuttu aihe, on helpointa aloittaa sijoittaminen turvallisista ja helppokäyttöisistä alustoista joiden oppiminen ei vie aikaa ja palkkiot ovat alhaiset.

Olemme kokeilleet useita pelkästään virtuaalivaluutoille tarkoitettuja kauppapaikkoja, joissa voi ostaa bitcoineja ja huomanneet miten vaikeita niiden käyttäminen on. 

Joudut monesti ensin tallettamaan palveluun rahaa, jonka jälkeen raha on muutettava toiseksi kryptovaluutaksi ja jonka jälkeen vasta pystyt ostamaan tällä toisella valuutalla itse bitcoineja.

Jos ajattelit tehdä vain pienempiä sijoituksia kerrallaan on suositeltavaa käyttää esimerkiksi Skrilliä tai Paypalia joka on huomattavasti kevyempi vaihtoehto, kun varsinaisia maksutietoja ei tarvitse palveluun syöttää.

Koska Bitcoin on hyvin vaihdettu kryptovaluutta voit helposti luopua ostamastasi kolikosta vain muutamalla klikkauksella mikäli muutatkin mielesi.

Bitcoin sijoitus kokemuksia - onko se huono idea?

Jos joku olisi kymmenen vuotta sitten sanonut sijoittavansa kryptovaluuttoihin, olisit lähinnä nauranut. Nykyään asian laita on aivan toinen. Suomessa on toinen toistaan yllättävämpiä miljonäärejä, jotka ovat rikastuneet pelkästään kryptovaluutoilla.

Kryptovaluutat tarjoavat sijoittajille ja etenkin monille päiväkauppiaille mahdollisuuden uskomattoman korkeisiin tuottoihin.

Hurjat kurssiheilahtelut

Harvat sijoitustuotteet ovat yhtä volatiilejä eli heilahtelevaisia kurssin suhteen kuin kryptovaluutat. Lisäksi kryptovaluutoissa buumi voi lähteä liikkeelle jo yhdestä twiitistä, joka mahdollistaa trendiin sijoittamisen.

Hyvä esimerkki tästä on Elon Muskin twiittaus siitä, että Tesla aikoo ottaa käyttöön kryptovaluutat maksutapana ja tämän jälkeen sijoittavansa niihin yhtiönä.

Jo seuraavana päivänä bitcoinin kurssi oli ampaissut aivan uusiin sfääreihin.

Sijoitusmielessä bitcoinit ovat siis hyvä korkean riskin sijoitus niille joita aihe kiinnosta ja heille, jotka uskovat virtuaalivaluuttojen olevan tulevaisuutta. Bitcoineihin sijoittaminen on tehty helpoksi ja monet helppokäyttöiset ostopaikat ovat ottaneet suuren kokoelman virtuaalivaluuttoja kohteikseen.

Ja vielä heille, jotka oikeasti rakastavat riskiä ja haluavat koittaa onneaan. Kyllä, myös kryptovaluutoille löytyy rahastoja ja niihin tarkoitettuja velkakirjoja sekä johdannaistuotteita, joilla saa vielä sen viimeisen ylimääräisen vipukertoimen.

Bitcoinin kurssi

Monien treidattujen kryptovaluuttojen kurssit muuttuvat radikaalisti jopa saman päivän sisällä. Jos verrataan Bitcoinia perinteisiin valuuttoihin huomataan selkeästi miten paljon virtuaalivaluuttojen hinnat vaihtelevat.

Etenkin Bitcoin on vuosien varrella kohdannut räjähdysmäisiä kasvupyrähdyksiä, jotka ovat tuoneet sijoittajille jopa miljoonatuottoja.

Mielestämme Bitcoin on edelleen paras vaihtoehto ihmisille jotka haluavat jahdata nopeita tuottoja kryptomarkkinoilta. Toiseksi paras sijoituskohde kryptovaluutoissa on Ethereum tai Ripple.

Tällä hetkellä Bitcoinin kurssi hipoo jo 40 000 euroa.

Kurssiin vaikuttaa myös se kuinka paljon Bitcoinia louhitaan. Mitä vaikeampi seuraava lohko on saada auki, sitä kalliimpi sen arvo teoreettisesti on, jos kysyntää ja tarjontaa ei oteta huomioon.

Kuten aikaisemmin mainitsimme etenkin bitcoinin kurssiheilahtelut ovat olleet aivan omaa luokkaansa. Kannattaa siis seurata tarkasti sijoituksiaan ja sosiaalista mediaa, mikäli laittaa rahaa enemmän kiinni kryptovaluuttoihin.

Suosittelemme välttämään erilaisia meemivaluuttoja pitkäntähtäimen sijoitustavoitteissa. Ne pohjautuvat monesti bitcoin -teknologiaan, mutta niillä ei oikeastaan ole todellista arvoa tai käyttöä.

Milloin bitcoineja sitten kannatta ostaa?

Sama vanha viisaus pätee myös bitcoineihin, osta halvalla ja myy kalliilla. Näiden tilanteiden ennustaminen on kuitenkin erittäin vaikeaa, sillä kryptovaluuttojen arvo voi vaihdella kymmeniä prosentteja pelkästään yhden päivän aikana.

Meidän parhaimmat vinkkimme kryptosijoittajille on seurata aktiivisesti sosiaalista mediaa, etenkin Twitteriä. Tunnettujen julkkisten tai merkittävien hahmojen twiittaukset voivat liikuttaa kryptomarkkinoita hyvin kokonaisvaltaisesti.

Ei ole yhtä oikeaa aikaa ostaa bitcoineja

Kukaan ei voi varmasti tietää, mikä on bitcoinien tulevaisuus. Yleensä kuitenkin muiden kryptovaluuttojen noustessa myös bitcoinin kurssi tapaa olla nousussa, sama toisinpäin.

Jos et osta bitcoineja nyt, kadut myöhemmin.

Kryptovaluutoissa FOMO eli fear of missing out ilmiö näkyy kaikkein parhaiten. Sinä et ollut se henkilö, joka sijoitti kryptoihin kymmenen vuotta sitten, mutta voit olla se henkilö joka sijoittaa tänään ja myy tulevaisuudessa.

Suomi on varsin hyvä maa siihen nähden, että monilla sijoittajilla on mahdollisuus osallistua kryptovaluutta kaupankäyntiin. Monilla kotitalouksilla jää ylimääräistä rahaa tilille, jolla ei ole käyttötarkoitusta.

Muista kuitenkin maltillinen riski, mikäli aiot sijoittaa isompaa pääomaa. Suosittelemme myös hieman hajauttamaan portfoliota muihin kryptovaluuttoihin kokonaisuudessaan.

Bitcoinilla voi tehdä myös ostoksia

Kuten mikä tahansa muu valuutta myös Bitcoin on arvokas tapa käydä kauppaa. Monet liikkeet ja verkkokaupat ovat ottaneet maksutavakseen Bitcoinin, jolloin voit tehdä ostoksia suoraan kryptovaluutalla.

Jos haluat maksaa Bitcoineilla tarvitset Bitcoin-lompakon, jossa säilytät kryptovaluuttojasi turvallisesti.

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa CFD-tuotteissa.

Käy kauppaa CFD-tuotteilla

eToro tarjoaa mahdollisuuden käydä kauppaa CFD-tuotteilla helposti ja vaivattomasti vain 50 euron talletuksella.