Maakaasuun sijoittaminen – onko maakaasu hyvä sijoituskohde?

Maakaasu on miltei kokonaan metaanista koostuvaa kaasua, ja sitä syntyy kun biomassa hajoaa maan sisällä. Se on myös luonnollinen energialähde.

Maakaasu on fossiilisista polttoaineista kaikkein vähäpäästöisin, ja ne ovat esimerkiksi puolet pienemmät kuin kivihiilellä.

Kun katsotaan menneiden vuosien tilastoja niin maakaasu on pitänyt oman arvonsa aina listan kärjessä asti. Esimerkiksi vuonna 2011 maakaasun osuus sähkönhankinnasta oli 13% ja sillä on huomattava osuus kaukolämmön ja sähkön yleistuotannossa.

Tässä artikkelissa perehdymme tuulivoimaan sijoituskohteena ja tarkastelemme mitä kaikkia vaihtoehtoja sijoittajalla on, kuten esimerkiksi ETF-rahastot ja suorat osakkeet. Samalla pohdimme myös tuulivoimaan sijoittamisen kannattavuutta ja tulevaisuudennäkymiä.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Sijoita maakaasuun (ETF ja osakkeet)

eToron kautta voit sijoittaa maakaasuun, joko rahastojen muodossa tai suorina osakepoimintoina.

Ulkomaisia osakkeita voi ostaa ilman palkkioita. Tilin avaaminen ja tallettaminen onnistuu muutamassa minuutissa.

Mitä kaikkea maakaasulla tarkoitetaan?

Maakaasu koostuu miltei kokonaan metaanista ja pienistä määriä typpeä, etaania, propaania ja muista raskaista hiilivedyistä.

Maakaasua saadaan poraamalla maasta, ja prosessia voisi verrata öljyn hankintaan. Eniten maakaasua porataan ja saadaan Venäjältä ja Lähi-Idästä. Meillä täällä Suomessa käyttöalue on todella laaja aina Kaakkois-Suomesta Helsinkiin, Pirkanmaalle ja pieniin osiin Uuttamaata.

Maakaasua ollaan pidetty mahdollisena vaihtoehtona korvata hiiltä kaukolämmön ja energian tuotannossa.

Maakaasun hyödyt ja haitat

Maakaasu on huimassa nousussa bisnesmaailmassa kuin myös jokapäiväisessä elämässämme. Myös siihen kuten muihinkin sijoituskohteisiin liittyy omat hyvät ja huonot puolensa.

Hyödyt:

 •  Luonnollinen energianlähde
 • Kaikista puhtain fossiilinen polttoaine
 • Jakautunut tasaisesti koko maapallolle

Haitat:

 • Tarvitsee paljon tilaa verrattuina muihin polttoaineisiin
 • Nesteytys vaatii energiaa
 • Tankkausasemien mahdollinen puuttuminen

Onko maakaasuun sijoittaminen kannattavaa?

Maakaasuun sijoittaminen on erittäin hyvä vaihtoehto, sillä sitä tarvitaan ja käytetään paljon teollisissa prosesseissa sekä talojen rakentamisessa. Sijoittaessasi maakaasuun esimerkiksi ETF-rahastojen kautta voit minimalisoida sijoituksen riskit.

Maakaasu on ollut isossa osassa kaukolämmön ja sähkön yleistuotannossa, aiempina vuosina hinta on ollut jopa öljyäkin suurempi. Maakaasu on myös todella luonnollinen energianlähde joka saattaa olla sijoittajalle tärkeää.

Euroopassa maakaasun osuuden arvioidaan nousevan lähi vuosina yli 30%.

Seuraavaan osioon olemmekin poimineet muutamia hyviä sijoituskohteita tuulivoimaan. Näistä rahastot ovat “laiskoille” sijoittajille ja suorat osakepoiminnat aktiivisille kaupankävijöille.

Poimintoja hyvistä maakaasuosakkeista

Käytimme hetken aikaa selvittääksemme, kuinka vaikea sijoittajan on itse löytää aiheeseen liittyviä sijoituspoimintoja. Lopputuloksena huomasimme, ettemme löytäneet selkeästi yhtäkään vaihtoehtoa vaikka aikaa kului useampi tunti.

Tämän innoittamana päätimme koota itse listan hyvistä osakepoiminnoista maakaasuun liittyen.

Tässä muutama vinkki (viimeisen 6 kk tuotto, korkein ensin):

Golar LNG Limited – kasvu 8,74%

New Fortress Energy Inc – kasvu 7,02%

Vaikka annammekin tällä sivustolla suuntaa-antavia tietopläjäyksiä, muistutamme, että jokaisen sijoittajan pitää itsenäisesti ottaa selvää sijoituksistaan joita hän aikoo tehdä. Sijoituskohteiden taustat on hyvä selvittää, vaikka itse sijoittaminen onkin helppoa ja onnistuu eTorolla esimerkiksi muutamassa minuutissa.

Tästä tulikin mieleen, että eTorolla voit seurata myös ammattisijoittajien tekemiä kauppoja ja asettaa oman tilisi tekemään samat perässä. Tämä on uniikki ominaisuus eTorolla, jota kutsutaan nimellä “Copytrading”. Sen avulla voit itse tehdä samat kaupat kuin ammattisijoittajatkin tekevät, eikä sen ominaisuuden käyttäminen maksa sinulle mitään.

Näiden suorien osakepoimintojen lisäksi voit sijoittaa myös rahastoihin, jotka sijoittavat rahat eteenpäin energiatuotannon sektorille. Tällä tavalla sinun ei aktiivisesti tarvitse seurata sijoituksiasi koko ajan. ETF-rahastoissa on myös verohyötyjä, sillä et maksa tuotoista veroja ennen kuin päätät myydä rahastosi.

Maakaasun tulevaisuudennäkymät

Maakaasun tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.

Vuosi vuodelta yhä useammat valtiot painottavat ympäristöystävällisempiä tekoja, joista maakaasu on yksi. Jo nyt maakaasu on monessa massa korvannut osan sähkönkulutuksesta ja se on kaikista puhtain fossiilinen polttoaine ja sen tuottamista pyritään edistämään yhä enemmän ja enemmän.

Maakaasu on myös vastuullista, jonka ansiosta se houkuttelee enemmän sijoittajia kuin monet muut sijoituskohteet.

Näin sijoitat maakaasuun- ohjeet

Maakaasuun sijoittaminen on yhtä helppoa kuin sijoittaminen mihin tahansa muuhun kohteeseen.

Voimme antaa lämpimän suosituksen eToron kaupankäyntialustalle, joka on erinomainen niin mobiililaitteilla kuin tietokoneellakin. Voit tallettaa rahaa ja tehdä kaupat vain muutamalla klikkauksella.

Suosittelemme vain sellaisia kaupankäyntialustoja, jotka ovat säänneltyjä ja reguloituja useiden luotettavien tahojen toimesta ja eToro on juuri tällainen palvelu.

Näin pääset alkuun:

 1. Aloita luomalla tili eToro alustalle alapuolella olevien ohjeiden mukaisesti.
 2. Kun olet avannut tilin voit siirtyä tekemään talletuksen (minimissään 50 euroa).
 3. Tarvittaessa sinun tulee vielä vahvistaa tilisi, esimerkiksi lähettämällä kuva ajokortistasi tai passistasi (rahanpesuun liittyvä laki KYC)
 4. Talletettuasi rahat ja vahvistettuasi käyttäjän olet valmis käymään kauppaa tuhansilla osakkeilla ja rahastoilla, joita löydät eTorolta.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit sijoittaa maakaasuun, joko ETF-rahastojen tai osakkeiden muodossa.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Sijoita maakaasuun (ETF ja osakkeet)

eToron kautta voit sijoittaa maakaasuun, joko rahastojen muodossa tai suorina osakepoimintoina.

Ulkomaisia osakkeita voi ostaa ilman palkkioita. Tilin avaaminen ja tallettaminen onnistuu muutamassa minuutissa.