Outokumpu osake 2023 – hyvä sijoituskohde?

Outokumpu Oyj on Suomen suurimpia pörssinoteerattuja yrityksiä. Kyseessä on kansainvälinen konserni, jonka päätoimipaikka sijaitsee Helsingin keskustassa. Yritys työllistää yli 10 000 ihmistä yli 30 maassa.

Runsasta keskustelua yrityksen tulevaisuudesta on aiheuttanut valtion omistus yrityksestä, joka on suurin osakkeenomistaja Outokummussa yli 26,6 prosentin ääniosuudellaan.

Tälle sivulle on koottu kaikki sijoittajan tarvitsema tieto Outokumpu Oyj:n osakkeiden hinnasta, kurssikehityksestä, historiasta ja tulevaisuudennäkymistä. Jos haluat tietää lisää, jatka lukemista tai siirry suoraan ostamaan Outokummun osaketta ilman välityspalkkioita tästä.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Outokumpu osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Outokumpu osake (OUT1V)

 • Aloita valitsemalla sopiva kaupankäyntialusta. Me suosittelemme eToroa, jonka välityspalkkiot ovat alhaiset, jopa 0% komissio.
 • Jos sinulla ei vielä ole tiliä eTorolla, luo sellainen muutamassa minuutissa.
 • Siirrä sijoituspääoma tilillesi. Voit käyttää luottokorttia, PayPalia, verkkopankkia tai muuta valitsemaasi maksutapaa.
 • Etsi yhdestä maailmasuurimmasta osaketarjonnasta Outokumpu OUT1V osake, valitse haluamasi osakkeiden määrä, valitse hinta ja osta.
 • Nyt omistat Outokumpu osaketta ja ansaitset vuosittain osinkoa Outokummun hallituksen päätöksen mukaisesti.

Miten ostaa Outokumpu osake?

Monet sijoittajat haluaisivat mukaan sijoitustoimintaan, mutta eivät tiedä miten päästä alkuun tai mistä ylipäänsä aloittaa. Myös kaupankäyntialustojen tarjonta on varsin laaja ja jo alkuunsa pankkien tarjoamat sijoitusvaihtoehdot voi olla hyvä unohtaa, sillä hallinointi- ja muut palkkiot ovat järkyttäviä verrattuna moderneihin kauppapaikkoihin.

On väärin ajatella, että sijoittaminen sopii vain kokeneille ja varakkaille henkilöille. Sijoittaminen sopii jokaiselle ja sitä tulisi ajatella vain yhtenä säästämisen muotona, jonka avulla on mahdollista saavuttaa taloudellista etua niihin verrattuna, jotka eivät sijoita rahojaan.

Me emme mielistele, vaan kerromme omat mielipiteemme sijoittamisesta ja eri kaupankäyntialustoista rehellisesti. Mielestämme eToro on paras kaupankäyntialusta tavalliselle sijoittajalle, joka haluaa turvallisen palvelun, jossa voi käydä kauppaa helpolla järjestelmällä ja asiakaspalvelu on nopeasti tarpeen sattuessa saatavilla.

Voit myös shortata osaketta, eli myydä lyhyeksi. Näin teki monet piensijoittajat vuonna 2020, sillä Outokumpu oli suosituin osake shorttaajien kesken.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Outokumpu osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Outokumpu osinko – onko yritys hyvä osingonmaksaja?

Outokumpu on hyvä osingonmaksaja, tosin yritys jätti vuoden 2019 osingot maksamatta. Pandemiasta aiheutuneet ongelmat ovat olleet kova koettelemus yrityksen kasvustrategialle ja nykyisen markkina-aseman pitämiselle. Nähtäväksi jää tuleeko Outokumpu maksamaan osinkoja vuodelta 2020, vaikka Pandemia vaikuttaakin hellittävän.

Osinkohistoria:

 • 2017: 0,1€
 • 2018: 0,25€
 • 2019: 0,15€
 • 2020: 0€
 • 2021: 0€

 

Osinko on maksettu yleensä keväällä Maaliskuun ja Toukokuun välissä. Parhaimmillaan osinkoa on maksettu 1,2€ per osake vuonna 2008.

Outokumpu osake – mistä kaikki alkoi (historia)

Outokumpu aloitti toimintansa jo vuoden 1900-luvun alussa, vuonna 1908 Pohjois karjalassa. Yritys perustettiin alun perin paikalta löytyneen kuparimalmiesiintymän kaivamiseen. Outokumpu on erikoistunut ruostumattoman teräksen tuotantoon, ollen yksi Euroopan suurimmista ja Amerikan toiseksi suurin alan toimija.

Jos nykyään haluat käydä katsomassa mistä Outokumpu sai alkunsa et löydä mitään, sillä kaivos kulutettiin tyhjäksi vuosikymmenten kuluessa.

Outokumpu sai vauhtia kasvuun, kun se kehitti 1940-luvulla uuden menetelmä sulattaa kuparia. Tämä menetelmä oli niin kutsuttu pikasulatusmenetelmä, joka nopeutti kuparin prosessointia. Keksinnön myötä Outokumpu sai runsasta näkyvyyttä myös muualla maailmassa, joka avasi uusia mahdollisuuksia yrityksen kasvulle.

Ihan puhdas pulmunen yritys ei kuitenkaan ole, sillä vuosina 1986 – 1988 yritys jäi kiinni ruostumattoman teräksen kartellin pitämisestä. Teko huomattiin vasta 1990, mutta sakkoja yritys ei saanut.

Outokumpu huomasi, että kartelli onkin kannattava ratkaisu ja siirtyi yhdessä ruotsalaisen Boliden yhtiön kanssa jatkamaan samaa touhua koko Euroopassa. Voidaan siis sanoa, että Outokumpu pyöritti vuonna 1988 – 2001 koko Euroopan laajuista kuparikartellia. Lopulta kuitenkin yritys joutui maksamaan reiluja sakkoja saamastaan hyödystä.

Kasvu ei ole tapahtunut yksinkertaisesti, sillä mukaan on mahtunut myös fuusioita kuten 2001 Avest Sheffieldin kanssa tehty fuusio, joka nosti Outokummunyhdeksi maailmansuurimmista ruostumattoman teräksen tuottajista.

Esteenä Eu?

Outokumpu joutui korruptiosyytösten eteen vuonna 2012, kun se ilmoitti ostavansa saksalaisen ThyssenKruppin ruostumatton teräksen osion. EU tarttui asiaan ja ilmoitti, että se toisi Outokummulle liian suuren yli 50 prosentin markkinaosuuden koko EU alueen kylmävalssatuille ruostumattomille teräksille. Lopulta kuitenkin pienten ehtojen muutoksella EU hyväksyi kaupan.

Mukaan on mahtunut myös useita yritys ja liiketoimintakauppoja, kuten esimerkiksi vuonna 2015 ja 2016 myydyt osuudet Shangai Krupp Stainless yritykselle.

Kannattaako Outokumpu osaketta ostaa?

Voimme ehdottomasti suositella Outokumpu osakkeen ostamista, etenkin pitkän tähtäimen strategiassa. Outokumpu on pärjännyt erinomaisesti hyviin vakaalla markkina-asemalla jo vuosikymmenet. Näiden lisäksi Outokumpu on hyvä osingonmaksaja.

On kuitenkin hyvä todeta, että vuonna 2020 Suomessakin räjähtänyt pandemia on aiheuttanut aivan uudenlaisia ongelmia globaalissa mittakaavassa. Etenkin Outokummun liiketoimintaan se on heijastunut rajusti, sillä yhtiö ilmoitti, ettei se maksa lainkaan osinkoja vuodelta 2019. Nähtäväksi jää tuleeko osinkoja myöskään vuodelta 2020.

Pitkään Outokummun kurssi on pysynyt tasaisena ja melko alhaalla, mutta nyt hiljattain pandemia uutisten muuttuessa hieman positiivisemmaksi myös yrityksen kurssi on herännyt hieman eloon. Pientä kasvua on taas havaittavissa. Tähän on kuitenkin vaikuttanut yrityksen saama Sähkökompensaatio, jota hallitus ei aio jatkaa.

Niille, jotka ovat kiinnostuneet sijoittamisesta Outokumpuun, suosittelemme lukemaan aktiivisesti tai ainakin säännöllisesti Outokummun sivuilta löytyvää blogia, jossa se kertoo aina yrityksen uusimmista muutoksista tai merkittävistä tapahtumista.

Terästeollisuus on erittäin hyvä sijoituskohde, jos markkinoilla vallitsevaa tilannetta ei oteta huomioon. Pitkään teräs on toimialana ollut hyvin vakaa ja turvallinen sijoituskohde, josta on aina saanut ”varmaa tuottoa”. Analyytikkotalot uskovat, että Outokumpu on todella riippuvainen globaalin talouden näkymistä siinä mielessä, että talouden elpyminen vaikuttaa suurella korrelaatiolla myös Outokummun omaan toimintaan.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Outokumpu osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.