Wärtsilä osake 2023 – Vieläkö se on hyvä sijoitus?

Oletko kiinnostunut osakesijoittamisesta vai kuulitko kaveriltasi vinkin, että Wärtsilää kannattaa ostaa? Me perehdymme pintaa syvemmälle kyseisen yrityksen toimintaan ja historiaan, jotta sinä tiedät tasan tarkkaan mihin sijoitat rahasi.

Wärtsilä on suomalainen meri- ja energiateollisuuteen erikoistunut yritys, joka tarjoaa laajan skaalan alan palveluita ja tuotteita, kuten voimalähteitä ja muita laitteita sekä laitehuoltoja.

Suomessa Wärtsilä tunnetaan parhaiten laivanrakennuttajana ja sen historia laivojen parissa yltääkin jo vuosikymmenten taakse. Monet mieltävät Wärtsilän mielessään monesti pelkäksi telakaksi.

Sijoittajille yritys on tarjonnut tasaista tuottoa. Kuitenkin vuoden 2020 pandemiakriisin myötä Wärtsilä on joutunut kovien haasteiden eteen. Yritys kärsikin merkittävästi tappiota, kun uutisoitiin, miten koronavirus vaikutti nimenomaan laivoilla.

Vaikeista tilanteista huolimatta Wärtsilä on pystynyt tekemään strategisesti merkittäviä ratkaisuja, jotka ovat edesauttaneet yrityksen osakekurssin toipumista.

Omasta portfoliostamme löytyy Wärtsilää. Kyseinen yritys on vakavarainen ja hyvä osingonmaksaja, joka on suosittu myös monien muiden suomalaisten sijoittajien keskuudessa.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Wärtsilä osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Wärtsilä osake (WRT1V)

 • Suosittelemme valitsemaan kaupankäyntialustaksi eToron, joka tarjoaa osakkeille 0 % kaupankäyntikulut.
 • Luo ensin tili eTorolle, se onnistuu muutamassa minuutissa.
 • Talleta summa, jonka haluat sijoittaa eToron tilille. Maksutapoja löytyy laidasta laitaan.
 • Etsi tuhansien osakkeiden joukosta Wärtsilä. Voit käyttää myös hakukenttää, jos et heti löydä yritystä.
 • Valitse osakemäärä sekä hinta ja paina osta -painiketta.
 • Jos tarjous vastaa markkinahintaa, omistat nyt Wärtsilä osaketta ja saat vuosittain osinkoja yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti.

Miten ostaa Wärtsilä osake?

Suomalaiset voivat ostaa osakkeita monelta eri kauppapaikalta. Suosittelemme tekemään kaupat sellaisella alustalla, jonka kaupankäyntipalkkiot ovat mahdollisimmat pienet.

Oikean kaupankäyntialustan valitseminen tuo sinulle lisätuottoa ja pitkäntähtäimen lisä arvoa olitpa sitten aktiivinen tai passiivinen sijoittaja.

Totta kai voit myös hyödyntää pankkien omia sijoituspalveluita, mutta ne ovat moninkertaisesti kalliimpia, kuin edellä mainitsemamme vaihtoehto.

Alapuolelta löydät vielä selkeän kuvallisen ohjeen siitä, miten saat ostettua osaketta.

Jokaisen suomalaisen kannattaisi sijoittaa. Sanonta voi tuntua alkuun kliseiseltä, mutta kun pääset alkuun sijoittamisessa, ymmärrät, miten merkittävästä asiasta on kyse.

Monet sijoittajat ovat päässeet jopa irti ”oravanpyörästä” tai vähintään ”downshiftanneet” aikaisemman työelämän tiukoista rutiineista.

Jo pienet kuukausittaiset talletukset osinko-osakkeisiin, voivat tuottaa pitkällä tähtäimellä merkittäviä summia.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Wärtsilä osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Wärtsilä osinko – Maksaako yritys osinkoja?

Wärtsilä tunnetaan suomalaisten sijoittajien keskuudessa erittäin hyvänä ja vakaana osingonmaksajana. Itse asiassa yleensä osinko houkuttelee suomalaisia sijoittajia luokseen ja tässä Wärtsilä on onnistunut erinomaisesti.

Sijoittajien tekemät sijoitukset myös puolestaan edesauttavat yrityksen kasvustrategiaa, eli jokainen sijoittaja pystyy omalla panoksellaan osallistumaan positiiviseen hintakehitykseen.

Huolimatta vuoden 2020 heikosta suoriutumisesta pandemian takia, maksoi yritys silti mojovan 0,48 € osinkoa per osake. Osinko maksettiin kahdessa osassa Maaliskuussa ja Syyskuussa 0,24 € per osake.

Wärstilän maksamat osingot ovat kasvaneet tasaisesti aina vuoteen 2018 saakka, jonka jälkeen osinkoa on maksettu hieman vähemmän, mutta myös osakekurssi on ollut merkittävästi alhaisempi.

Osinkohistoria:

 • 2017: 1,30€
 • 2018: 1,38€
 • 2019: 0,48€
 • 2020: 0,48€
 • 2021: 0,20€ 

Wärstilä osake – yrityksen historia

Wärtsilä Oyj Ab on suomalainen meri- ja energiateollisuuteen erikoistunut yritys, joka tunnettaan Suomessa parhaiten laivanrakennuttajana. Historian saatossa yrityksen suunta ja strategia ovat muuttuneet, sillä alun perin Wärtsilä perustettiin sahaksi Pohjois-Karjalassa 1834.

Nopeasti yrityksen liiketoiminta kehittyi ruukiksi ja vuonna 1898 yrityksen nimi vaihdettiin Wärtsilä Ab:ksi. Wärtsilä listautui Helsingin pörssiin syyskuussa vuonna 1915, joka tekee siitä yhden Suomen vanhimmista pörssiyhtiöistä.

Wärtsilä tunnetaan hyvin myös maailmalla, sillä vuosien 1935 – 1989 välisenä aikana yritys rakennutti kansainvälisille vesille useita risteilyaluksia ja useita jäänmurtajia.

Varsinainen liiketoiminta vuodesta 1915 kasvoi nopeasti ja vuoteen 1938 mennessä Wärtsilän liiketoiminta oli jo laajentunut Turkuun, jossa aloitettiin tehokas dieselmoottoreiden valmistus.

Dieselmoottoreiden valmistaminen liittyi saksalaisen Friedrich Krupp German Werft AG:n kanssa tehtyyn sopimukseen.

Tätä myötä yritys alkoi erikoistua diesel- ja kaasumoottoreiden valmistukseen.

Yksi tunnetuimmista Wärtsilän rakennuttamista laivoista on vuonna 2009 telakalta laskettu Allure of the Seas, joka harjoittaa risteilyjä edelleen Karibialla.

Wärtsilä on siis tunnettu yritys myös maailmalla. Vuonna 2017 peräti 47 prosenttia keskinopeista merenkulun polttomoottoreista ja 19 prosenttia kaasu- ja nestemäisten polttoaineiden voimalaitoksista kuului Wärtsilän markkinaosuuteen.

2000-luvun alusta lähtien Wärtsilä on kehittänyt liiketoimintaansa huomattavasti enemmän kohti uusiutuvia energianlähteitä. Tähän strategiaan liittyykin vuoden 2018 ilmoitus maailman suurimman aurinkohybridivoimalaitoksen toimittamisesta Burkina Fasoon.

Yrityksellä itsellä on myös vahva usko kasvuun, joka näkyi vuoden 2018 osakkeiden splittaamisessa. Osakkeet jaettiin kahtia, sillä yritys uskoo osakkeiden arvon nousevan edelleen.

Splitin myötä osakkeet jaettiin kahdella, eli jokainen aikaisemmin omistettu osake antoi nyt kaksi uutta osaketta tilalle.

Nykyään Wärtsilän pääliiketoiminta keskittyy vahvasti energialiiketoimintaan ja meriliiketoimintaan. Molemmat liiketoiminnat ovat hyvin globaaleja, sillä meriliiketoiminta keskittyy Eurooppaan, Kiinaan ja Itä-Aasiaan, kun taas Energialiiketoiminnot lähinnä Etelä- ja Kaakkois-Aasiaan, Lähi-tiään, Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan.

Wärtsilän lisäksi samalla toimi alalla kilpailevat myös Man Diesel & Turbo, Caterpillar Inc ja Rolls-Royce plc.

Kannattaako Wärtsilän osaketta ostaa?

Wärtsilän osakkeet ovat edelleen hyvin suosittuja ja sijoituskohteena Wärtsilän tulevaisuus näyttää erinomaiselta.

Ilmastonmuutos ja jatkuvat ponnistelut kohti uusiutuvia energianlähteitä tekevät yrityksen osakkeista yhä suositumpia. Sulavat jäätiköt pakottavat investointeja kohti jäänmurtajia, joita Wärtsilä valmistaa.

Me uskomme Wärtsilän osakkeen kasvavan tulevaisuudessa, ja niin uskovat myös he itse. Tämä näkyy asiakirjoissa, jotka ovat julkisesti nähtävillä yrityksen sivuilla.

Nykyään Wärtsilä tuo esiin myös yhä useammin entistä vastuullisempia ratkaisuja yrityksen liiketoiminnan kehittämiseksi.

Uskomme, että meriliiketoiminnan elpymisen myötä voidaan hyvin saavuttaa Wärtsilän uusi huippu, joka tarjoaa sijoittajille vahvan kurssinnousun sekä tasaisen ja kasvavan osinkovirran.

Yritys on aikaisemmin näyttänyt miten reilusti he pystyvät osinkoa maksamaan myös vaikeiden aikojen keskellä.

Hyviä syitä sijoittaa Wärtsilän osakkeisiin:

 • Luotettava ja vakavarainen kansainvälinen yhtiö, joka on keskittynyt merkittäviin teollisuusaloihin (meri ja energia)
 • Tasainen osingonmaksaja vuodesta toiseen
 • Tällä hetkellä edullinen osakekurssi, jolla valtava potentiaali arvonnousuun.
 • Vahvat ympäristöarvot ja vastuullinen liiketoiminta

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Wärtsilä osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.