Sampo osake 2023 – Osta helposti

Sampo Oyj on yksi Suomen sijoitetuimmista ja eniten seuratuimmista yhtiöistä. Itse yritys on Pohjoismaiden johtava vakuutusalankonserni, jonka muodostavat useat eri yhtiöt kuten: Sampo Oyj, If Vahinkovakuutusyhtiö, Mandatum henkivakuutusosakeyhtiö Oy ja Topdanmark.

Sampo-konserni on alun perin noteerattu pörssissä jo vuoden 1988 tammikuussa. Käymme läpi yrityksen historian kaaren myöhempänä tässä kirjoituksessa.

Sijoitusmielessä Sampo on ollut erinomainen sijoituskohde, joka on näyttänyt vuosi toisensa jälkeen pystyvän tarjoamaan sijoittajille tasaista tuottoa ilman arvonheilahteluja.

Sampo tunnetaan myös hyvänä ja vakavaraisena osingonmaksajana suomalaisten sijoittajien keskuudessa.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Sampon historiaan ja sen toimintaan sekä kerromme miten voit sijoittaa yrityksen osakkeisiin ilman välityspalkkioita.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Sampo osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Osta Sampo osake (SAMPO)

 • Aloita luomalla tili eTorolle, jossa voit käydä kauppaa alkaen 0 % komissioilla.
 • Tilin avaaminen onnistuu minuuteissa.
 • Siirrä sijoitussummasi avaamallesi tilille haluamallasi maksutavalla.
 • Etsi osaketarjonnasta Sampo, valitse osakemäärä sekä hinta ja paina osta.
 • Olet nyt Sampon osakkeiden omistaja, jolle maksetaan vuosittain osinkoa. Viimeisin maksettu osinko oli 1,70€.

Miten ostaa Sampon osake?

Olet varmasti moneen otteeseen kuullut tutuiltasi tai kavereiltasi, että Sampoon kannattaa sijoittaa. Sampo on monien muiden suurempien yhtiöiden tapaan onnistunut säilyttämään suosionsa sijoittajien keskuudessa tasaisen tuotto-odotuksen ansiosta.

Vakuutusalaa on muutenkin pidetty hyvänä ja vakavaraisena sijoituskohteena, sillä vakuutusyhtiöt tulevat aina näyttelemään suurta roolia ihmisten elämässä.

Vakavaraisuudestaan huolimatta sijoittajat saattoivat huomata, että globaalien kriisien kuten vuoden 2020 pandemian takia myös osakekurssi sai liikettä, sillä sammon osake kävi varsin alhaalla.

Monet sijoittajat näkivätkin mahdollisuuden ja tankkasivat lisää osakkeita.

Jos haluat ostaa osakkeita nyt heti, me suosittelemme käyttämään eToron kaupankäyntialustaa, joka lupaa 0% komissiot osakkeisiin.

Seuraavassa osiossa käymme läpi Sammon osingonmaksupolitiikkaa ja sen jälkeen hieman historiaa, miten Sammosta tuli niin tunnettu kansan osake.

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, jotta voit ostaa ja myydä Sammon osaketta.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Sampo osinko – maksaako vakuutusalan yritykset hyvin osinkoja?

Sampo on ollut koko historiansa ajan varsin erinomainen osingonmaksaja, joka on maailmalla vallitsevista kriiseistä huolimatta, on onnistunut pitämään sijoittajat tyytyväisinä

Konsernin osinkopolitiikkaa pidetään yhtenä NASDAQ OMX Helsingin parhaista, sillä yritys on lupaa aina maksaa 70 prosenttia vuotuisesta nettotuloksen kokonaismäärästä osakkeenomistajilleen.

Viimeisin maksettu osinko on 1,70 euroa, joka on mielestämme varsin hyvä, jos katsoo vallalla ollutta taloudellista tilannetta, joka on heijastunut lähes jokaiseen toimialaan.

Nyt onneksi on merkkejä siitä, että talous alkaa taas virittymään ja ihmiset alkavat kuluttaa.

Sampoa voidaan siis pitää hyvänä osingonmaksajana ja hyvänä arvonsäilyttäjänä, jos katsotaan asiaa pitkältä tähtäimeltä kuten osakesijoittamisessa pitäisikin.

Viimeisin kahden vuoden aikana yrityksen vuosittainen kasvuprosentti ollut reilusti positiivinen, samoin viimeisen 9 ja 15 vuoden, mutta väliin mahtuu muutama heikompikin vuosi.

Osinkohistoria:

 • 2017: 2,30 €
 • 2018: 2,60 €
 • 2019: 2,85 €
 • 2020: 1,50 €
 • 2021: 1,70 € 

Sampo osake – Mistä kaikki alkoi (historia)

Sampo Oyj:n tarina alkoi vuonna 1887, jolloin se oli valtio-omisteinen pankki nimeltään Postipankki. Muutama vuosi myöhemmin, 1998 se muutti nimekseen Leonia, jonka jälkeen tämä pankki yhdistyi Sampo-konsernin kanssa muuttuen Sampo pankiksi.

Sampo toimi Sampo pankkina vielä pitkälle vuoteen 2006 asti, jonka jälkeen Sammon pankkitoiminta myytiin tanskalaiselle Danske Bankille.

Pankkiliiketoiminta myytiin, koska Sampo näki vakuutusliiketoiminnan potentiaalin ja alkoi laajentaa yhä vahvemmin kyseiselle toimialalle.

Danske Bankin ja Sammon välisen pankkiliiketoimintakaupan tuotot sijoitettiin heti Nordean osakkeisiin, joka teki Sammosta yhden Nordean merkittävimmistä osakkeenomistajista 20 prosentin osuudellaan.

Sampo osake on splitattu eli jaettu kahteen kertaan. Ensin vuoden 1997 lokakuussa ja toisen kerran 4 vuotta myöhemmin 2001. Jälkimmäisessä tapauksessa osake jaettiin viiteen osaan, joka laajensi osakekantaa merkittävästi.

Näin aikaisemmin yhden osakkeen omistaja, omisti nyt 5 Sammon osaketta. Jos nämä 5 osaketta laskettiin yhteen, saatiin yhden alkuperäisen osakkeen arvo.

Nordean osakkeista sen verran: vuoden 2020 pandemian myötä Sampo teki merkittävän ratkaisun myydä 162 miljoonaa Nordean osakettaan nopeutetulla tarjousmenettelyllä luoden näin Sammolle mahdollisuuden nousta.

Yrityksen juuret juontavat siis pitkälle historiaan ja sen strategiset liiketoimintaratkaisut ovat osaltaan edesauttaneet yrityksen menestystarinaa. Suuren vakuutusalan konsernin tulevaisuus näyttää siis valoisalta.

Kannattaako Sampon osaketta ostaa?

Sampon osakkeet ovat hyvä sijoituskohde jokaisen suomalaisen sijoittajan portfolioon. Sampo on osoittanut kriiseistä huolimatta pystymään tekemään merkittäviä kannattavia liiketoimintaratkaisuja, joka puolestaan kertoo miten asiantuntevia yrityksen strategit ovat.

Mitä osakekursseihin tulee, on Sampo onnistunut tasaisesti kasvattamaan kurssiarvoaan vuosien saatossa, jos mustia joutsenia ei lasketa mukaan ja niistäkin huolimatta yritys jatkaa tasaista kasvuaan.

Keskustelua on herättänyt myös uusin päätös myydä Nordean osakkeita, sillä monet näkevät liikkeen kasvattavan erityisesti If Vahinkovakuutusyhtiön arvoa.

Sanottakoon, että myös meidän osakesalkussamme on reilusti Sammon osakkeita. Tasainen tuotto-odotus, positiiviset tulevaisuuden näkymät ja hyvä kyky säilyttää ja kasvattaa osakkeidensa arvoa tarjoavat hyvät puitteet menestyvälle sijoitusportfoliolle.

Tulevaisuuden näkymissä on valtavasti potentiaalia. Yritys toimii sellaisella sektorilla, joka elää digitalisaation murroksessa jossa tekoäly ja ohjelmat näyttelevät suurta roolia etenkin asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Kiinnitä huomiota näihin:

 • Sampo myi 162 miljoonaa Nordean osaketta 2020 loppuvuodesta.
 • Tasainen osingonmaksaja, viimeisin osinko 1,70€.
 • Onnistui tekemään merkittäviä strategisia ratkaisuja vuoden 2020 koronakriisin aikana.
 • Maksaa 70% nettokokonaistuotoistaan osakkeen omistajille. Extra hyvän vuoden sattuessa, mojovat osingot saatavilla.

 

Voimme suositella Sampoa sijoituskohteena sellaisenaan tai osana portfoliota. Yksi suosituimmista sijoituskohteista suomalaisten keskuudessa. Pääset ostamaan Sampo osaketta 0% komissiolla, kun käyt kauppasi eTorolla.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta Sampo osaketta - komissio 0%

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.