Sijoita Alumiiniin – Näin sijoitat viisaasti alumiiniin [opas]

Alumiini on hopeanvaloinen metalli, jolla on lukemattomia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä välttämättömän komponentin monissa jokapäiväisissä tuotteissa. Tästä syystä alumiiniin sijoittaminen voi tarjota kasvun useilla markkinasegmenteillä.

Tässä oppaassa kerromme tarkemmin, kuinka voit sijoittaa alumiiniin, mitä kyseisessä sijoituskohteessa tulisi ottaa huomioon ja muita alumiiniin sijoittamisen tärkeitä asioita.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees. {etoroCFDrisk}% piensijoittajien CFD-sopimuksista menettää rahaa.

Sijoita alumiiniin helposti ja turvallisesti

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.

Alumiini lyhyesti

Tämä tärkeä teollisuusmetalli on myrkytön, korroosionkestävä ja sillä on korkea lämmönjohtavuus – se on myös maankuoren runsain metalli. Alumiinia, joka löytyy mineraaleista bauksiitti ja kryoliitti, uutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1825. Usein alumiinia seostetaan muiden metallien, kuten kuparin, magnesiumin, piin, tinan, sinkin ja mangaanin kanssa.

Et ehkä ymmärrä sitä, mutta käytämme alumiinia melko paljon jokapäiväisessä elämässämme: tölkit, autot, lentokoneet, kannettavat tietokoneet jne.

Lisäksi alumiini tunnetaan kierrättävyydestään. Se voidaan nimittäin kierrättää toistuvasti menettämättä olennaisia ominaisuuksiaan, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen materiaalin, joka edistää alumiinin pitkän aikavälin kestävyyttä investointihyödykkeenä.

Voinko sijoittaa alumiiniin?

Alumiiniin sijoittaminen on helppoa, kunhan se tehdään säännellyn ja lisensoidun välittäjäalustan, kuten eToron kautta. Et kuitenkaan osta fyysistä hyödykettä, vaan sijoitat siihen CFD-sopimusten kautta

CFD:t ovat eräänlainen johdannaisrahoitusväline. Niiden avulla sijoittajat voivat spekuloida hyödykkeiden hintojen liikkeitä, vaikka he eivät omista fyysistä alumiinia. Näin ollen sijoittajat hyötyvät hintaspekulaatioidensa tarkkuudesta.

Kuinka voin sijoittaa alumiiniin?

Kätevin sekä täysin turvallisin tapa sijoittaa alumiiniin on eToron kautta. Tämä on Financial Conduct Authorityn (FCA) ja Financial Regulatory Authorityn (FINRA) valtuuttama säännelty ja lisensoitu online-välitysalusta, jota käyttää yli 30 miljoonaa sijoittajaa maailmanlaajuisesti.

Alumiiniin sijoittaminen eTorossa sisältää vain viisi eri vaihetta ja yksinkertaisuudessaan se menee näin:

 • Avaa tili eTorossa ja suorita rekisteröitymisprosessi antamalla tarvittavat henkilö- tai yritystiedot.
 • Talleta varoja tilillesi – määritä rahasumma, jonka haluat sijoittaa alumiiniin ja siirrä se haluamallasi maksutavalla.
 • Siirry eTorossa hyödykkeet – osioon ja etsi sekä valitse alumiini käytettävissä olevisa vaihtoehdoista.
 • Määritä ostettavan alumiinini määrä ilmoittamalla ostettavien sopimusten tai yksiköiden lukumäärä.
 • Suorita sijoituksesi loppuun vahvistamalla kauppa.
 

Seuraavaksi näet vielä kuvalliset ohjeet eToron rekisteröintiin:

Kohta 1 - Avaa tili eTorolle

Seuraa alapuolella olevia ohjeita luodaksesi itsellesi käyttäjän eTorolle, ostaa ja myydä alumiiniin liittyviä sijoitustuotteita.

 • Siirry www.etoro.com/fi sivuille ja klikkaa liity nyt tai käy kauppaa nyt -painiketta.
 • Täytä lyhyt rekisteröitymislomake, jossa pyydetään yhteystietojasi. Voit rekisteröityä suoraan myös Facebook tai Gmail tililläsi.
 • Viimeistele rekisteröitymislomake lukemalla ilmoittamalla lukeneesi ehdot painamalla rastin ruutuun ja klikkaa rekisteröidy -painiketta.

Kohta 2 - Vahvista tilisi

Kaikki palvelut verkossa, joissa raha liikkuu ja jotka kuuluvat rahavalvonnan alaisuuteen vaativat henkilöllisyyden todentamisen, joka tehdään seuraavasti:

 • Kun olet lähettänyt rekisteröitymislomakken palveluun, sinua pyydetään vahvistamaan tilisi.
 • Tilin vahvistaminen tapahtuu lähettämällä todiste henkilöllisyydestä. (kuva henkilöllisyystodistuksesta, esimerkiksi ajokortti tai passi) ja todistus asuinpaikasta. (kuva laskusta, esimerkiksi viimeisin sähkölasku, jossa on nimesi ja asuinpaikkasi yhteystiedot näkyvissä. Ei saa olla yli puoli vuotta vanha.)
 

Sinun ei tarvitse itse murehtia dokumenttien tarkistamisesta. eToro ilmoittaa sinulle sähköpostilla, kun dokumentit on tarkistettu ja käyttäjätilisi on vahvistettu.

Pitäisikö minun investoida alumiiniin?

Alumiiniin tai muihin hyödykkeisiin sijoittamiseen liittyy riskejä, joten tietoon perustuvien päätösten tekemiseksi on tärkeää kerätä tietoa ja analysoida markkinatrendejä. Kuitenkin, kun päätät investoida alumiiniin, sinun tulee ottaa huomioon seuraavat tekijät:

Kysyntä ja tarjonta: Arvioi nykyinen ja tuleva kysyntä sekä arvioi alumiinini saatavuus markkinoilla. Esimerkiksi nykyiset ennusteet viittaavat siihen, että alumiinimarkkinat saavuttavat 255 miljardia dollaria vuosikymmenen vaihteessa.

Hintatrendit: Tutki alumiinin historiallista hintakehitystä tutkimalla, oliko merkittäviä hintavaihteluita ja mitkä tekijät vaikuttivat niihin.

Markkinaolosuhteet: Harkitse yleisiä taloudellisia olosuhteita ja geopoliittisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa alumiinimarkkinoihin.

Kestävä kehitys: Ota huomioon pitkän aikavälin kestävyys investointina, kuten sen kierrätettävät ominaisuudet ja kuinka ympäristöystävällinen se on.

Hajautus: Arvioi, kuinka alumiiniin sijoittaminen sopii kokonaissijoitussalkkuusi ja tarjoaako se hajautuksen riskin hajauttamisen helpottamiseksi.

Voit sijoittaa alumiiniin monella eri tavalla

Mitä tulee alumiiniin sijoittamiseen, jokaisella menetelmällä on omat etunsa ja riskinsä. Valitsemasi vaihtoehdon tulisi perustua yleisiin tavoitteisiin ja hyödykekaupan tuntemukseen. Joka tapauksessa, tässä on joitain niistä:

 • CFD:t: CFT:t tarjoavat joustavuutta, vipuvaikutusta ja kykyä hyötyä sekä nousevista että laskevista alumiinin hinnoista. On kuitenkin tärkeää huomata, että CFD-kaupankäyntiin liittyy riskejä, mukaan lukien mahdolliset tappiot, jotka voivat ylittää alkuperäisen sijoituksesi.
 • Alumiini osakkeet: Voit myös sijoittaa alumiinin tuotantoon, kaivostoimintaan tai valmistukseen osallistuvien yritysten osakkeisiin. Heillä tulee olla vahva taloudellinen tilanne, vakaa markkina-asema ja kokemus johdonmukaisesta suorituskyvystä.
 • Alumiini ETF:t: Toinen vaihtoehto on sijoittaa alumiiniteollisuuteen keskittyviin ETF-rahastoihin. Nämä rahastot seuraavat alumiiniin liittyvän indeksin tai alumiiniin liittyvien osakkeiden korin kehitystä ja tarjoavat hajautettua altistumista alalle.
 • Futuurisopimukset: Futuurisopimukset sisältävät sopimuksia ostaa tai myydä alumiinia ennalta määrättyyn hintaan ja päivämäärään tulevaisuudessa. Tämä menetelmä kuitenkin edellyttää syvällistä markkinoiden tuntemusta ja ymmärtämistä, koska siihen liittyy suurempia riskejä ja se on huomattavasti monimutkaisempaa.
 • Sijoitusrahastot: Alumiiniteollisuuteen liittyviin yrityksiin sijoittavat sijoitusrahastot ovat myös mahdollisuus. Nämä rahastot yhdistävät sijoittajien varoja, ja niitä hallinnoivat ammattilaiset rahastonhoitajat, jotka tekevät sijoituspäätöksiä sijoittajien puolesta.
 • Fyysinen alumiini: Fyysisen metallin omistamisesta kiinnostuneille sijoittajille on mahdollista ostaa ja varastoida alumiinitankoja tai -harkkoja. Tämä vaihtoehto vaatii kuitenkin varastotiloja eikä se välttämättä sovellu kaikille sijoittajille logistiikan takia.

Yleisimpiä virheitä alumiiniin sijoittamisessa

Koska alumiiniin sijoittamiseen liittyy riskejä, tässä näet joitain yleisimpiä virheitä, joita kannattaa pyrkiä välttämään:

Tutkimuksen puute 

Perusteellisen tutkimuksen epäonnistuminen alumiinimarkkinoista, kysynnän ja tarjonnan dynamiikasta, hintatrendeistä ja muista tekijöistä voi johtaa tietämättömiin investointipäätöksiin.

Markkinaolosuhteiden huomiotta jättäminen 

Yleisten taloudellista olosuhteiden, geopoliittisten tekijöiden ja toimialakohtaisten trendien huomiotta jättäminen voi johtaa huonoon ajoitukseen ha mahdollisesti epäsuotuisiin sijoitustuloksiin.

Riskienhallinnan huomiotta jättäminen 

Voi aiheutua merkittäviä tappioita, jos alumiiniin sijoittamiseen liittyviä riskejä, kuten hintavaihteluita tai geopoliittisia riskejä ei arvioida tai hallita kunnolla.

Laitat kaikki munasi yhteen koriin 

Jos et hajauta sijoitussalkkuasi ja keskityt pelkästään alumiiniin laiminlyömällä muita omaisuusluokkia, voit olla haavoittuvaisempi markkinoiden vaihteluille.

Markkinoiden seuraaminen lyhyellä aikavälillä 

Impulsiivinen reagointi lyhyen aikavälin markkinoiden heilahteluille tai spekulatiivisiin uutisiin, ottamatta huomion pitkän aikavälin trendejä sekä perustekijöitä voi johtaa impulsiivisiin ja irrationaalisiin sijoituspäätöksiin.

Emotionaalinen päätöksenteko 

Annat tunteidesi ohjata sijoitusvalintoja sen sijaan, että luottaisit perusanalyysiin ja pitkän aikavälin sijoitusstrategioihin.

Sijoita alumiiniin – UKK

Missä alumiinia esiintyy?

Alumiini on maankuoren runsain metalli (8,1 %), mutta sitä kuitenkin harvoin esiintyy yhtenäisenä luonnossa. Sitä löytyy usein mineraaleista, kuten bauksiitista ja kryoliitista. Suurin osa kaupallisesti tuotetusta alumiinista uutetaan Hall-Héroult-prosessilla.

Mistä maista alumiinia saadaan?

Tärkeimmät alumiinin tuottajamaat maailmassa ovat Kiina, Intia ja Venäjä.

Mitä ominaisuuksia alumiinilla on?

Alumiinin tiheys on pieni, se on myrkytön, sillä on korkea lämmönjohtavuus, sillä on erinomainen korroosionkestävyys ja se voidaan helposti valaa, työstää ja muotoilla. Se on toiseksi muovattavin metalli ja kuudenneksi sitkein metalli.

Mihin alumiinia käytetään?

Alumiinilla on lukuisia käyttötarkoituksia, mutta yleisimmät käyttötavat ovat kuljetus, rakentaminen, sähkö ja kulutustavarat.

Miten alumiinia valmistetaan?

Joka vuosia maailma tuottaa noin 390 miljoonaa tonnia bauksiittikiveä, ja 85 % siitä käytetään alumiinin valmistukseen. Bauksiitit ovat kiviä, jotka koostuvat alumiinioksideista muiden mineraalien ohella ja ovat maailman tärkein alumiinin lähde. Kaivostyön jälkeen bauksiitti jalostetaan alumiinioksidiksi, joka muunnetaan sitten alumiiniksi.

Voinko sijoittaa alumiiniin?

Kuka tahansa voi sijoittaa alumiiniin säännellyn kaupankäyntialustan, kuten eToron kautta.

Onko alumiini hyvä sijoitus?

Sijoittajat pitävät alumiinia yleisesti hyvänä sijoitusvaihtoehtona, koska sillä on suuri merkitys eri toimialoilla, sen markkinat ovat suhteellisen vakaat ja sen kestävyys on hyvä jopa pitkällä aikavälillä.

Käy kauppaa alumiinilla näillä alustoilla

5/5

Amerikkalaiset osakkeet 0 € komissioilla

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees. {etoroCFDrisk}% piensijoittajien CFD-sopimuksista menettää rahaa.