Coinmotion Kokemuksia – Kannattaako palvelua käyttää?

Suomalainen kryptovaluuttapörssi

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttoihin erikoistunut kaupankäyntialusta. Kryptovaluutta sijoittaminen on aloitettava yksityisten palveluntarjoajien avulla, sillä perinteiset pankit eivät tarjoa mitään palveluita tai tukea digitaalisiin valuuttohin.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Coinmotionin toimintaan, sen käyttöön ja kustannuksiin sekä meidän ja asiakkaiden kirjoittamiin kokemuksiin palvelun luotettavuudesta ja toimivuudesta.

Artikkelin lukemisen jälkeen tiedät, kannattaako kryptosijoituksia tehdä kyseisen palvelun kautta vai kannattaako suosiolla kokeilla toista välittäjää, joka tarjoaa todennäköisesti alhaisempia palkkioita.

Erinomainen vaihtoehto

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa CFD-tuotteissa.

Käy kauppaa CFD-tuotteilla

eToro tarjoaa mahdollisuuden käydä kauppaa CFD-tuotteilla helposti ja vaivattomasti vain 50 euron talletuksella.

Mikä on Coinmotion?

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttapörssi, jossa voi ostaa yhdeksää suurinta kryptovaluuttaa. Palvelu sopii pientä tai suurta pääomaa sijoittaville yksityishenkilöille. Yritys ilmoittaa, että yli 10 000 euroa sijoittavat henkilöt saavat henkilökohtaista ja räätälöityä apua palvelun käyttämiseen, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että he tarjoavat markkinakatsauksia, verotusvinkkejä ja muuta hyödyllistä lisätietoa kaupankäynnin tueksi.

Yrityksen liiketoiminta on laitettu aluille vuonna 2012 Jyväskylässä Prasos Oy nimisen yrityksen toimesta. Alun perin kaupankäyntialustakin kulki nimellä Prasos, mutta se muutettiin myöhemmin Coinmotioniksi.

Sen lisäksi, että Coinmotionin kautta voi ostaa muutamia kryptovaluuttoja, se tarjoaa mahdollisuuden säilyttää niitä eli palvelu on myös Bitcoin-lompakko esimerkiksi niille, jotka eivät hallitse vielä oman digitaalisen lompakon ylläpitämistä.

Näiden palveluiden lisäksi Coinmotionin sivuilla on luettavissa runsaasti tietoa kryptovaluutoista ja ylipäänsä kryptovaluutta sijoittamisesta, jolloin tavallisten sijoittajien on helpompi aloittaa omien sijoitusten tekeminen.

Yritys on laajentanut liiketoimintaansa merkittävästi viimevuosina ja se tarjoaakin tänä päivänä jo liudan muita lisäpalveluita, kuten luotto- ja korkotiliä, debit-korttia, kuukausisäästämistä, yksityistä pankkipalvelua yksityishenkilöille. Sen lisäksi yrityksille on tarjoilla kauppiaspalveluita sekä perinteisiä kryptovaluuttojen sijoittamiseen ja säilyttämiseen liittyviä palveluita niin pienemmille kuin suuremmillekin yrityksille.

Suurin osa sijoittamista harkitsevista henkilöistä haluaa kuitenkin tietää, minkälaisia kokemuksia muilla palvelun käyttäjillä on, onko palvelu turvallinen ja luotettava ja mitä palkkioita se perii kaupoista? Käydään läpi käyttäjien kokemuksia seuraavassa osiossa.

Käyttäjien kokemuksia Coinmotionin kaupankäyntialustasta

Mainitsimme jo aikaisemmin, että palvelun avulla voi sijoittaa vain yhdeksään kryptovaluuttaan, jotka ovat Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Stellar, Ripple, Aave, Link, USDC ja Uniswap. Monet kryptovaluutoista kiinnostuneet haluavat kuitenkin sijoittaa myös vähemmän tunnettuihin kryptovaluuttoihin, joka ei kuitenkaan palvelun kautta ole mahdollista.

Palvelun käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Tilin luominen onnistuu muutamassa minuutissa, jonka jälkeen asiakkaan on tunnistauduttava alan lainsäädännön mukaisesti rahanpesun vastaisen (KYC, Know Your Customer) menetelmän avulla, toimittamalla kuvallinen henkilöllisyystodistus ja varmentamalla oma tili. Kerromme tilin luomisesta ja KYC:n suorittamisesta lisää myöhemmin tässä artikkelissa.

Coinmotion on saanut positiivisia kokemuksia palvelun turvallisuudesta ja luotettavuudesta, sillä kansainvälisen lainsäädännön lisäksi se noudattaa tiukasti myös Suomen Finanssivalvonnan ohjeita, ja yrityksen palvelut ovatkin Finanssivalvonnan hyväksymiä.

Kokemuksia Coinmotionin toiminnasta löytyy runsaasti netistä, joista poimimme muutamia.

Trustpilotissa Coinmotion on saanut arvosanaksi 4,4 ja arvosteluita on jätetty 46 kappaletta. Suurin osa kokemuksista on erityisen positiivisia ja tyytyväisiä, mutta esimerkiksi Suomi24 foorumilla on kritisoitu palvelun epäselviä kuluja, vaikka ne on ilmoitettu sivuston ohjekeskuksen hinnasto-osiossa selkeästi.

Kriittikiä on osoitettu myös kryptovaluutta valikoiman suppeudelle ja muutama käyttäjä onkin sanonut yrityksen siirtyneen tarjoamaan enemmänkin muita palveluita kryptovaluuttojen rinnalle.

Meidän mielestämme palvelu on erinomainen etenkin aloitteleville sijoittajille, jotka ovat vielä hieman epävarmoja sijoitusten tekemisen suhteen ja tarvitsevat lisäopastusta. Suomalainen Coinmotion tarjoaa siis mahdollisuuden päästä mukaan kryptosijoittamiseen mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

Näin luot tilin Coinmotioniin ja aloitat kryptokaupankäynnin

Jokaisen kryptovaluuttoihin sijoittavan henkilön ensimmäinen tärkeä päätös on valinta sopiva kaupankäyntialusta. Jos Coinmotion kuulostaa juuri sinulle sopivalta kaupankäyntialustalta, kerromme sinulle, miten voit luodata ja varmentaa tilin muutamassa minuutissa, jonka jälkeen voit aloittaa sijoittamisen heti.

Tilin avaaminen aloitetaan rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi, klikkaamalla kohtaa rekisteröidy. Valitse sopiva tilin tyyppi, joko yksityishenkilö tai yritys. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on koodi, joka pitää syöttää sille laadittuun kenttään.

Ennen vahvistuskoodin antamista, jos sinulla on kutsukoodi syötä se siihen ilmoitettuun kenttään ja saat 50% alennusta kaupankäyntikuluista ensimmäisen kuukauden ajaksi.

Voit myös itse suositella ystäviäsi rekisteröitymään Coinmotionin palveluun, jolloin saat palkkioksi 50% heidän maksamistaan kaupankäyntikuluista ensimmäisen 12 kuukauden ajan. Aikaisemmin suosittelupalkkiot olivat vain murto-osa siitä, mitä se on tänä päivänä. Jos olet verkkosivuston omistaja, voit käyttää yrityksen luomaa WordPress -lisäosaa, joka tuo automaattisesti päivittyvän kryptovaluutta taulukon sivuillesi.

Jaarittelut sikseen. Nyt kun olet käyttänyt vahvistuskoodin ja avannut käyttäjätilin palveluun on aika syöttää asiakastiedot. Asiakastiedot -osio löytyy lompakkoni-alasivulta, jossa ensimmäisenä pitää vahvistaa puhelinnumero tekstiviestillä. Tämän jälkeen syötä muut puuttuvat tiedot, jonka jälkeen voit varmentaa tilisi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Nyt olet valmis aloittamaan kaupankäynnin kryptovaluutoilla.

Huomioi, että palvelun käytön alkutaipaleella sinulta todennäköisesti pyydetään KYC-lomakkeen täyttämistä. Kyseisen lomakkeen tarkoitus on estää rahanpesua ja kuuluu pankki- ja kaupankäyntiliiketoimintaa harjoittavien yritysten pakollisiin toimenpiteisiin. KYC-lomakkeessa vaaditaan sellaisia tietoja, jotka tarvitaan todistaakseen, että olet juuri oikea henkilö, mitä olet rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittanut. Asiakkaiden on täytettävä KYC-lomake kerran vuodessa.

Miten Coinmotion palvelua käytetään – miten se toimii?

Coinmotionin käyttäminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi, jotta myös aloittelevat sijoittajat osaavat käyttää sitä omatoimisesti. Periaatteessa palvelu toimii aivan, kuten mikä tahansa muu vastaava palvelu, mutta perinteisen rahan sijaan kauppaa käydään Bitcoineilla.

Kryptovaluuttojen ostaminen

Kryptovaluuttojen ostaminen palvelussa tapahtuu siten, että ensin talletat rahaa Coinmotion tilillesi. Kauppoja voit tehdä kaupankäynti -sivulla, jossa saat valita yhdeksästä eri kryptovaluutasta parhaimmat vaihtoehdot ja ostaa niitä.

Ostamisen ja myymisen suhteen voit itse asettaa ostohinnan tai valita markkinahinnan, jolloin osto tapahtuu heti. Vastaavasti myyntitoimeksiannossa voit itse asettaa hinnan tai valita markkinahinnan, jolloin myynti tapahtuu heti.

Näet kätevästi omistamasi kryptovaluutat kaupankäyntisivulta, jolloin pystyt koko ajan silmäilemään omaa portfoliotasi ja tekemään sen mukaisesti toimenpiteitä.

Muut palvelut – laskut, korkotili ja Holvi

Voit kryptovaluuttoihin sijoittamisen lisäksi käyttää palvelua myös laskujesi tai muiden kulujen maksamiseen tallettamalla rahaa ensin palveluun. Kun maksat laskujasi Coinmotionin avulla ne maksetaan suoraan kryptovaluutoilla.

Mainitsisimme aikaisemmin palvelun turvallisuudesta, josta yksi hyvä esimerkki on yrityksen tarjoama Holvi. Holvi on perinteisiä kryptovaluutta lompakoita turvallisempi vaihtoehto, jossa on aikalukko. Aikalukko on itse määriteltävissä ja estää varojen nostamisen tililtä määrittelemäsi ajanjaksolle, joka voi olla 12 tuntia tai maksimissaan 30 vuorokautta.

Turvallisuuden vastineeksi koituu kuitenkin lisäkuluja, sillä Holvi on maksullinen lisäpalvelu, josta veloitetaan yksi euro per säilötty kryptovaluutta, joka tarkoittaa, että jos Holvissasi on vaikka 50 eri kryptovaluuttaa, joudut maksamaan kuukausittain 50 euroa säilytyspalkkioita.

Se, miten sijoittajat pyrkivät maksamaan nämä hallinnointipalkkiot liittyvät yrityksen toiseen tuotteeseen korkotiliin, jonka avulla voit kerryttää kryptovaluutoillesi korkoa lainaamalla ne markkinoille. Korkotili on passiivinen tapa ansaita hieman ekstratuloja. Korkotilin avaaminen vaatii, että olet tunnistanut tilisi asianmukaisesti ja käynyt ensin kauppaa kryptovaluutoilla.

Mitä Coinmotionin käyttäminen maksaa?

Kaupankäyntialustojen välillä on huomattavia hintaeroja eri palveluiden hinnastoissa. Coinmotionin hinnasto on nähtävissä palvelun sivuilla ohjekeskuksessa, avaamme tähän tärkeimmät poiminnat.

Coinmotionin käyttämisestä peritään aina palvelun ja sen hinnaston mukainen palkkio. Tällä hetkellä Coinmotion perii prosentuaalisen korvauksen jokaisesta toteutuneesta osto- ja myyntitoimeksiannosta.

Aloittaville palvelun käyttäjille komissioprosentti on 2, joka pienenee käytyjen kauppojen mukaisesti seuraavasti (Coinmotion hinnasto):

  • 1,8%: kun kauppoja yli 500 euron arvosta viimeisen kolmen kuukauden aikana
  • 1,6%: kun kauppoja yli 2000 euron arvosta viimeisen kolmen kuukauden aikana
  • 1,4%: kun kauppoja yli 10 000 euron arvosta viimeisen kolmen kuukauden aikana
  • 1,2%: kun kauppoja yli 50 000 euroa viimeisen kolmen kuukauden aikana
  • 1%: kun kauppoja yli 250 000 euroa viimeisen kolmen kuukauden aikana
  • 0,8%: kun kauppoja yli miljoona euroa viimeisen kolmen kuukauden aikana.
 

Parhaimmillaan komissiot voivat siis olla 0,8 prosentin luokkaan, kun huomioon ei oteta ensimmäisen kuukauden kaverikoodia, jolla kulut ovat heti 50 prosenttia pienemmät.

Kaupankäyntikulujen lisäksi Coinmotion perii eurojen nostamisesta pankkitilille 0,90 euroa per siirto sekä laskujen maksamisesta 0,90 euroa per lasku. Ja kuten aikaisemmin mainitsisimme, kryptovaluuttojen säilyttämisestä 1 euro, per kryptovaluutta.

Jos verrataan Coinmotionin hinnasto muihin kryptovaluutta kaupankäyntialustoihin, voidaan selkeästi todeta, että palvelun ei ole edullisimmasta päästä, mutta ainakin se on suomalainen.

Esimerkiksi eTorolla ei ole lainkaan kiinteitä palkkioita vaan pienet kulut koituvat maksettavaksi osto- ja myynti hintojen erotuksena (spread). Vastaavasti Binancella huonoin palkkiotaso kustantaa 0,075 prosenttia.

Yhteenveto Coinmotionista

Mielestämme Coinmotion on yksi hyvistä vaihtoehdoista suomalisille sijoittajille, jotka haluavat suomalaista palvelua. Vaikka palvelun kaupankäyntikulut ovat melko korkeita ja vaikka kryptovaluuttojen tarjonta on todella suppea voi silti moni, sijoittaja löytyy palvelusta itselleen hyvän lisätulon tai ainakin mahdollisuuden sijoittaa kryptovaluuttoihin.

Jos aiot käydä aktiivista kauppaa kryptovaluutoilla, suosittelemme katsomaan myös muita vaihtoehtoisia kaupankäyntialustoja, joista kaksi tunnetuinta mainitsisimme äskeisessä kappaleessa.

Asiakkaiden kokemukset palvelut ovat positiivisia ja erityistä kehua on annettu palvelun helppokäyttöisyydestä, suomalaisuudesta sekä turvallisuudesta, joka käytännössä estää kaikki huijaukset. Henkilöt yrityksen taustalla ovat kokeneita kryptoalan ammattilaisia, jotka ylläpitävät Coinmotionin lisäksi myös sivuja Prasos.fi, bittiraha.fi ja denarium.com.

Voimme siis lämpimästi suositella Prasos Oy:n ylläpitämää Coinmotion palvelua.