Kryptovaluutta säästötili

Alhaisilla säännöksillä ja valvonnalla kaupankäynti kryptovaluutoilla saattaa tuntua riskiseltä. Mutta mitä jos kiinnittäisit huomion aktiivisen kaupankäynnin sijaan myös korkoihin joita voit saada, kun talletat kryptokolikkojasi siihen tarkoitetuille krypto säästötileille.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Osta ja myy kryptovaluuttoja turvallisesti

eToro tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa tunnetuimpiin kryptovaluuttoihin turvallisesti. Voit säilöä ja holdata kryptovaluuttoja omalla eToro-tililläsi.

Tällä hetkellä palvelussa on yli 100+ kryptovaluuttaa joilla voit käydä kauppaa heti.

Mikä on krypto-säästötili?

Krypto-säästötili on aivan tavallinen säästötili sillä erotuksella, että pystyt asettamaan rahan sijaan talletukseksi kryptovaluuttoja. Toinen ero perinteiseen säästötiliin on se, että usein krypto-säästötilit ovat yhdistettynä suoraan kryptomarkkinoille jolloin voit koska tahansa myydä tai ostaa lisää kryptoja.

Jos olet holdaus- ja pitkäntähtäimen kryptosijoitusstrategian kannattaja, sinun kannattaa ehdottomasti ottaa portfolioosi myös korkoa maksavat säästötilit, joka suojelee valuuttaa arvonlaskulta.

Miten krypto säästötilit toimivat?

Kryptosäästötilit toimivat samalla logiikalla kuin perinteiset pankkien tarjoamat säästötilit. Kun talletat rahaa perinteiselle säästötilille, annat luvan pankille lainat rahat eteenpäin ulkoisille osapuolille. Vastineeksi pankit lupaavat maksaa talletuksellesi sopimuksen mukaista korkoa.

Tämä on asia jota monet eivät koskaan tule ajatelleeksi.

Kun avaat krypto-säästötilin, sijoitat rahasi virtuaalivaluuttoihin kuten Bitcoin tai Ethereum. Säästötilin tarjoaja puolestaan lainaa tallettamiasi kryptovaluuttoja korkoa sopimuksen mukaista korkoa vastaan.

Yleensä kryptoissa säästötilien korot vaihetelevat 2 – 10 prosentin välillä, riippuen palveluntarjoajan ottamasta riskistä.

  • FDIC vakuutus: perinteisillä pankeilla on vakuutus, joka takaa sen, että vaikka pankit menettäisivät lainaamansa rahat jotka kuuluvat sinulle. Sinä et menetä rahaa säästötililtäsi. Tämän takia perinteisten säästötilien korot ovat naurettavan pieniä.

Kryptosäästötileillä ei ole tälläistä vakuutusta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että mikäli säästötili jolle talletit rahaa menettää lainaamansa rahat, ei ole mitään takeita siitä että saat hyvitystä ellei ehdoissa toisin mainita.

Kannattaakin ajatella krypto säästötilejä pikemminkin vaihtoehtoisena sijoitusmuotona, jossa tuottoa vastaan on mahdollisuus menettää rahaa. Suhtaudu siis virtuaalivaluuttojen säästämiseen varauksella.

Krypto-säästötilin valitseminen

Sopivan krypto-säästötilin valitsemisen on mentävä kerralla oikein, jotta sinulla on mahdollisimman pieni todennäköisyys menettää rahaa. Me valitsimme etukäteen maailman parhaimmat krypto sästötilit turvallisuus edellä.

Turvallisuus: koska perinteistä pankeilla olevaa vakuutusta ei voida tarjota, on tärkeää varmistaa palvelun vakavaraisuus ja luotettavuus.

Virtuaalivaluutat: jokaiselle kolikolle ei ole mahdollista saada korkoa tuottoa, mutta pyrimme valitsemaan vertailuun sellaisia palveluntarjoajia jolla on mahdollisimman laaja valikoima kolikoita.

Mahdollisuus ostaa valuuttaa: jos sinulla ei tällä hetkellä ole kryptovaluuttoja omistuksessa – kannattaa valita sellainen palvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden osallistua markkinoille säästötilin yhteydessä.

Parhaat krypto säästötilit

Nyt kun tiedät miten kryptovaluuttojen säästötilit toimivat on aika siirtyä tutustumaan palvelua tarjoaviin yrityksiin. Me valitsimme etukäteen parhaimmat säästötilit, jotta voit turvallisin mielin tallettaa rahaa korkotuottoa vastaan.

Luotettavin osingomaksaja: BlockFI

Jos etsit turvallista korkeakorkoista osingonmaksajaa on BlockFI hyvä vaihtoehto. Voit saada talletuksille jopa 8,6 prosentin korkoa, joka on yksi markkinoiden suurimmista. Palvelu tarjoaa myös lainanhakijoille mahdollisuuden saada lainaa kryptovaluuttaa vastaan.

Turvallinen säästötili aloittelijoille: Coinbase

Tuttu ja monille kryptojen kanssa tekemisissä oleville tuttu Coinbase-alusta tarjoaa mahdollisuuden säilyttää kryptoja 1,25 prosentin korkoa vastaan. Coinbase on yksi turvallisimmista osingomaksajista, koska rahaa ei lainata eteenpäin.

Krypto-säästötili vai krypto lompakko?

Säästötiliä ja lompakkoa ei saa sekottaa keskenään. Lompakko on turvallisin tapa säilyttää kryptovaluuttaa, mutta kuten perinteisissä pankeissakin. Säästäminen ilman tuottoa johtaa arvon alenemiseen ja altistaa arvopapereissa ja valuutoissa kurssiheilahteluille.

Säästötilin etuna on tuotto, jota voi saada pääomalle. Kun säilytät kryptovaluuttojasi säästötilillä ansaitset joka kuukausi korkotuottoa suhteessa tallettamaasi pääomaan.

Monet kryptosijoittajat ovatkin ehdottaneet hyväksi sijoitussuunitelmaksi myös krypto-säästötilien avaamista sopivaksi katsomalla pääomalla. Näin sijoituksia saadaan hajautettua myös digitaalisessa muodossa.