Nordnet

Käytkö sinä aktiivisesti kauppaa tai kiinnostaako sijoittaminen? Jos vastasit kyllä, haluat varmasti kuulla lisää Nordnetin tarjonnasta.

Nordnet AB on vuonna 1996 perustettu ruotsalainen osake- ja rahastovälittäjä, joka tarjoaa kaupankäyntialustan sijoittajille Pohjoismaissa. Yrityksellä oli jo vuonna 2017 yli 669 000 aktiivista käyttäjää joista lähes 200 000 oli Suomessa.

Me tutustuimme Nordnetin tarjontaan hieman tarkemmin ja pureuduimme pohjaa syvemmälle tarkastellaksemme palvelun hyviä ja huonoja puolia. 

Vaikka et aktiivisesti sijoittaisi, olet varmasti kuullut ainakin nimen. Etenkin mediassa nimi tulee usein vastaan erilaisten sijoitusblogien yhteydessä.

Aloita sijoittaminen Nordnetissä

Nordnet on yksi Pohjoismaiden suosituimmista säästämiseen ja sijoittamiseen erikoistuneista markkinapaikoista. Kattava valikoima rahastoja, osakkeita ja muita sijoitustuotteita edullisilla hinnoilla. Avaa tili jo tänään!

Mikä on Nordnet?

Nordnettiä voidaan kuvailla yksinkertaisesti pörssiksi. Voit käydä kauppaa osakkeilla, CFD johdannaisilla, ETF:illä ja muilla sijoituskohteilla. Sijoittamisen lisäksi Nordnet tarjoaa sijoituslainoja ja mahdollisuuden luoda säästötilejä esimerkiksi eläkesäästämistä varten.

Itse he kuvailevat olevansa säästämisen ja sijoittamisen digitaalinenalusta. Arvoinaan läpinäkyvyys, innovaatiot ja yksinkertaisuus. Nordnet haastaa perinteiset rakenteet ja tarjoaa aloittelijoille ja kokeneemmille sijoittajille ja säästäjille täysin samat työkalut joilla tehdä ratkaisevia päätöksiä oman talouden puolesta.

Yritys toimii pelkästään Pohjoismaissa. Päämarkkinoita ovat Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi. Pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, mutta myös Suomesta löytyy kivijalka toimipiste Helsingissä.

Nordnet

Mitä palveluita Nordnet tarjoaa?

Nordnetin palvelutarjonta on erittäin lajaa niin aloittaville kuin kokeneemmillekkin sijoittajille. Yritys tuo perinteiset sijoitustuotteet huomattavasti lähemmäs tavallaisia kuluttajia merkittävästi pankkeja edullisemmalla hinnalla. Ja mikä parasta, kontrolli säilyy sinulla.

Voit koska tahansa asettaa myynti- ja osto toimeksiantoja mielenkiintoisille sijoituskohteille tai halutessasi ostaa rahastoja pitkäntähtäimen sijoitukseksi.

Nordnetin pörssitarjonta voidaan karkeasti jakaa seuraavasti:

 • Osakkeet: perinteisiä osakkeita löytyy Suomesta ja maailmalta edullisin välityspalkkioin.
 • Rahastot: rahastojen tarjonta on laaja aina indeksirahastoista ja superrahastoista hieman vaikeampiin korkean riskin rahastoihin. Saat myös ilmaisia rahastoideoita ja vinkkejä Nordnetin jäsenenä.
 • Nordnet Markets: perinteinen markkinapaikka, jossa voidaan käydä kauppaa futuureilla ja johdannaisilla spekuloiden kurssikehitystä (bull & Bear, Minifutuurit, Unlimited turbot).
 • ETF:t: pörssinoteeratut rahastot ovat nykypäivän trendi rahastot. Parhaimmat ETF:t tuottivat tänävuonna yli 80% omistajilleen.
 • Viputuotteet: mukaanlukien sertifikaatit, warrantit, turbot, minifutuurit ja optiot.

Tilit ja salkut sekä muut palvelut

Liity Nordnetin asiakkaaksi ja avaa ilmaiset tilit sijoittamiseen ja säästämiseen. Tilin avaaminen on helppoa: yksityishenkilönä sinun tarvitsee lähettää hakemus ja vahvistaa tili pyydetyllä tavalla ja pääset aloittamaan sijoittamisen. Yritysten kohdalla tilin luominen tapahtuu täysin samalla tavalla, mutta Euroopassa ne tarvitsevat kauppaa käydäkseen LEI-tunnuksen tai koodin.

Tilit & salkut:

 • Osake- ja rahastosalkku
 • Osakesäästötili
 • Arvo-osuustili
 • Talletustili

Muut palvelut:

 • Luotot ja lainat
 • Private Banking
 • Active Trader, Infront Web Trader ja muut kaupankäyntisovellukset

Lisäksi voit halutessasi pyytää digitaalista sijoitusneuvontaa esimerkiksi sijoitussuunnitelman tekemiseen.

Hinnasto:

Yksittäisten palveluiden hinnasto voi olla vaikeasti saatavilla, mutta yleisesti hinnoittelu kaupankäynnissä on varsin selkeä. Löydät lisää tietoa hinnoittelusta Nordnetin sivuilta.

Nordnet kokemuksia meiltä ja muualta

Treidaaminen.fi sivuston omat kokemukset Nordnetistä rajoittuvat pitkälti treidaamiseen ja päiväkauppaan. Voimme ehdottomasti suositella Nordnettiä perinteiseen päiväkauppaan, etenkin kun käytössä on Active Trader tai Infront Web Trader kaupankäyntialustat jotka tarjoavat reaaliaikaista dataa pörssikursseista. Vaikka palvelu on kaikinpuolin hyvä on silti etenkin lyhyen aikavälin treidaajille parempia vaihtoehtoja.

Sijoittamisen ja säästämisen puolesta Nordnet on ylivoimainen ykkösvaihtoehto etenkin Pohjoismaissa asuville sijoittajille. Verotuskäytäntö on yksinkertainen ja palveluntarjonta on laaja.

Etenkin superrahasto suomi, indeksirahastot ja muut kuukausisäästämiseen liittyvät tuotteet ovat nauttineet viimevuosina suurta suosiota, unohtamatta useita ETF-rahastoja.

Minkä takia me pidämme Nordnetistä

Nordnet on ehkä kaikkein läpinäkyvin pörssi Pohjoismaissa ja he haluavat aktiivisesti toiminnallaan viestiä tietoa sijoittamisesta. Voit seurata esimerkiksi rahapodia, treidausta ja sijoittajien aktiivisesti ylläpitämiä blogeja.

Näiden lisäksi pääset Nordnetin asiakkaana luomaan tilin “Shareville”-palveluun, jossa voit seurata kavereidesi tai muiden sijoittajien salkkuja ja niiden tuottoja.

Sijoittamisen aloittamista varten on saatavilla säästölaskuri tai tuottolaskuri joissa voit arvioida korkoa korolle -ilmiön kehittymistä.

Mutta kuten mainittu. Treidaamiseen palvelu ei ehkä ole kaikkein otollisin. Pieninkin mahdollisuus aktiiviseen kaupankäyntiin vaatii kuukausimaksuisen järjestelmän, jonka palkkiot saattavat kertyä melko korkeiksi. Lisäksi vielä mainittakoon, että stop-loss toiminto on saatavilla vain maksullisilla alustoilla, joita kuitenkin pääsee kokeilemaan ilmaiseksi pyytämällä parin viikon ajan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Joitakin kysymyksiä kuulee useasti ja vastauksia saattaaa olla vaikea löytää. Me keräsimme tyypillisimmät kysymykset alapuolelle.

Onko Nordnet turvallinen?

Kyllä. Nordnet AB on ruotsalainen rahasto- ja osakevälittäjä joka on erittäin tunnettu kaikissa Pohjoismaissa. Palvelussa on jo yli 700 000 aktiivista asiakasta.

Mikä on Nordnet Superrahasto?

Nordnetin Superrahasto on yrityksen lippulaiva indeksirahasto, jossa ei ole ylimääräisiä palkkioita. Se on täysin kuluton rahasto, joka seuraa OMXH25-indeksiä eli Helsingin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin, jolloin verotettavaa tuloi ei kerry ennenkuin rahasto myydään.

Maksaako käyttäjätunnusten luominen?

Käyttäjätunnusten luominen palveluun on täysin maksutonta. Talletus on omalla vastuullasi, koska pörssikurssit vaihtelevat päivittäin. Talleta vain sen verran rahaa kuin olet valmis menettämään.

Voiko Nordnetissä ostaa bitcoineja?

Valitettavasti Bitcoinien ostaminen ei Nordnetissä onnistu. Voit kuitenkin sijoittaa Bitcoineihin liittyviin johdannaisiin.

Mitkä ovat Nordnetin välityspalkkiot?

Välityspalkkiot määräytyvät käytyjen kauppojen ja aktiivisuuden mukaan. Löydät koko hinnaston Nordnetin sivuilta.

Voiko Nordnetissä käydä valuuttakauppaa?

Nordnetissä voi käydä perinteistä kauppaa valuutoilla, mutta päiväkauppaan se ei ehkä sovellu. Jos valuuttakauppa kiinnostaa lue paremmat ohjeet täältä.