Treidaajan palkka

Treidaaja saattaa olla koko maailman parhaiten tienaava ammattikunta. haastattelimme entistä hedge rahaston meklaria, joka antoi meille karkean arvion siitä kuinka paljon alalla tienaa. Samalla kysyimme mitä yksyiset treidaajat voivat tienata.

Selvisi, että alalla 4 – 8 vuotta työskennelleet tienaavat jopa 250 tuhatta – 3 miljoonaa euroa vuodessa. Yli 10 vuotta alalla olleiden palkka voi olla parhaimmillaan jopa 10 miljoonaa euroa vuodessa.

Kuitenkin keskimääräisen treidaajan tulot ovat yleensä huomattavasti pienemmät, sillä pääoma jolla käydään kauppaa on pienempi.

Harjoittele treidaamista ilmaisella demo-tilillä

Jokainen uusi käyttäjä saa eTorolla 100,000€ virtuaalirahaa, jonka avulla voi harjoitella treidaamista ilman riskiä. Liity eToroon nyt ja aloita harjoittelu. Pääsy yli 40 eri kryptovaluuttaan ja muiden mallisalkkuihin.

Miten hedge rahastojen treidaajat ansaitsevat palkkansa?

Vaikka hedge rahastojen treidaajat tekevät kauppaa samalla tavalla kuin yksityiset treidaajatkin on heidän palkka huomattavasti korkeampi. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että he eivät käy kauppaa omilla rahoillaan, vaan sijoittajat asiakkaidensa pääomaa eteenpäin.

Näin ollen palkkiot eivät synny pelkästään kaupankäynnistä, vaan näillä rahastoilla on omat vuosimaksunsa esimerkiksi 2% ja meklarille voidaan maksaa jopa 20% suoriutumispalkkio, jos rahasto tuottaa merkittävää voittoa.

Lue myös: miten rikastua sijoittamalla

Mikä on treidaajan palkka Suomessa?

Suomessa ei järin monta hedge rahastoa ole, sillä suurin osa meklareista työskentelee pankkien omistamien rahastojen parissa, joissa ei tavoitella tähtitieteellisiä tuottoja aktiivisella kaupankäynnillä vaan pikemminkin pitkäntähtäimen portfoliostrategialla.

Pääsy meklariksi vaatii ensin useiden vuosien työn analyytikkona osakkeiden ja rahoitustuotteiden parissa, jonka jälkeen voidaan edetä rahastojen analyytikoiksi. Kun rahasto-analyytikkona on toimittu pidemmän aikaa voi avautua mahdollisuus päästä salkunhoitajaksi isompiin pankkeihin.

Oikotie treidaajaksi

Kuitenkin jokaisella ihmisellä on mahdollisuus ryhtyä treidaajaksi itse omalla pääomallaan. Tuottoisa treidaaminen kuitenkin vaatii vuosien harjoittelua, jotta päästään jatkuvasti positiivisiin tuloksiin.

Aktiivisen kaupankäynnin harjoittelu voi aluksi käydä harrastuksesta, mutta kun pääomaa alkaa kertymään voi strategiasta riippuen aika olla kypsä ryhtyä ammattitreidaajaksi.

Ammattitreidaajana kauppaa käydään yleensä osakeyhtiön pääomalla, jolloin osa tappioista on verotuksessa vähennyskelpoisia. Samalla pääoman hallinta helpottuu merkittävästi jos verrataan yksityishenkilönä käytyyn päiväkauppaan.

Suomessa hyvä treidaaja voi tienata parhaimmillaan jopa 10 – 20% tuottoa pääomalleen kuukaudessa, kuukausi toisensa jälkeen. Se tarkoittaa, että pääoma voi kasvaa eksponentiaalisesti.

Kuitenkin keskiverto treidaaja tienaa todennäköisesti jotain 2 – 3 % välillä kuukaudessa, joka voi tarkoittaa salkusta riippuen jopa viisinumeroisia summia.

Miten voi tulla ammattitreidaajaksi

Kuten sanottu aluksi sinun täytyy opetella treidaamisen alkeet, jolloin on hyvin todennäköistä pääomien menettäminen.

Yleensä aloittava treidaaja joutuu häviämään niin kutsutut oppirahat ennen kuin omaksuu itselleen sopivan strategian ja fundamentaalit joilla käy päiväkauppaa.

Lue oppaamme: näin harjoittelet treidaamista

Treidaaminen kannattaa aloittaa pienellä pääomalla, jota pyrkii kasvattamaan oman strategian mukaisesti. Kannattaa muistaa, että jokainen treidaaja häviää rahaa joissakin treideissä aivan varmasti. Kyse on vain siitä missä kohtaa ottaa tappiot.

Nyrkkisääntö: ota voitot heti ja tappiot pieninä.

Monet kaupankäyntialustat tarjoavat mahdollisuuden ajastaa etukäteen treidejä, joka helpottaa omassa analyysissä pysymistä. Voit strategiasi mukaan asettaa etukäteen osto hinnan ja treidin aikana automaattisen stop-loss toiminnon, joka luopuu positiostasi mikäli hinta muuttuu toiseen suuntaan.

Voit itse valita omat sijoitusinstrumenttisi, joista suosituimpia ovat: valuuttakauppa, CFD-tuotteet, Kryptot ja passiivisille sijoituksille ETF-rahastot.