Bitcoin jälleen luomassa historiaa

Bitcoin on jälleen luomassa historiaa. Kyseinen kryptovaluutta on lähestymässä 20 000 dollarin virstanpylvästä ensimmäistä kertaa vuoden 2017 jälkeen. Bitcoinin nousuun johti aiemmin valtavasti levinneet spekulaatiot, FOMO (Fear of missing out) eli vapaasti suomennettuna pelko siitä että jos nyt ei sijoiteta kaikkea kyseiseen kryptoon, jää paitsi jostain suuremmasta mistä muut pääsevät nauttimaan. Nousuun vaikutti merkittävästi myös sijoittajien käsittämätön ylenpalttisuus. Tämänhetkisten tietojen perusteella uskotaan Bitcoinin nousun täyttävän todellisen pysyvyyden tunnusmerkit.

Seuraava askel, joka tulee vahvistamaan ja vakiinnuttaa kyseisen krypton asemaa on sen hyväksyminen reaalimaailmanvaluutaksi, eli toisin sanoen osto- ja myyntitapahtumien maksupolitiikan muuttaminen siten, että voit maksaa ostoksesi Bitcoineilla.

Erään tunnetun sijoitussivuston journalisti Yasin Ebrahim Povaa Bitcoinille pitkää bull, eli härkätaustaa. Seuraavassa osiossa käymme läpi syitä, miksi kyseinen sijoitus kannattaa tehdä bullina Ebrahimin mielestä.

Bull-tapaus

Bitcoinille povataan pitkää bullia, sillä nyt koetun markkinarallin tausta ei ole luonteeltaan ohikiitävä, sekä nykyistä markkinakurssia ovat ohjanneet pääosin yksityissijoittajat, joiden tarkoituksena on tehdä rahaa mahdollisimman nopeasti. Nykyisen nousun ansiosta Bitcoin on vihdoin saanut suurta huomiota Wall Streetillä.

Aiemmin Bitcoinin puuttuvana palasena on pidetty institutionaalisia sijoittajia, sillä he ovat aiemmin suhtautuneet krypto-valuuttoihin hyvin skeptisesti. Uusimpien tietojen mukaan he ovat muuttaneet kantaansa siitä kannattaako kryptoihin sittenkin sijoittaa. Kyseiset asiantuntijat ovat erittäin tarkkoja siitä mihin, miksi ja milloin tulisi sijoittaa. 

Bitcoinin suhteen he ovat kiinnittäneet huomiota eritoten sen ominaisuuksiin ja luonteellisiin muutoksiin, jotka luovat Bitcoinille vahvan tukipilarin nykyiseen makrotaloudelliseen ympäristöön. Institutionaalisten sijoittajien mukana olemisella on valtava merkitys Bitcoinin tulevaisuuteen ja se voi tulla muuttamaan koko maailmaa.

Tulevien alhaisempien korkojen vaikutus pitää hyvin todennäköisesti fiat-valuutat taka-alalla, sillä sijoittajat haluavat turvata salkkunsa valuutan heikkenemiseltä. Kultafutuurit, joita on aiemmin pidetty melko turvallisena sijoituksena, on menettänyt jalansijaa Bitcoinin valloittaessa maailmaa.

Thomas Fitzpatrick puhuu siitä, miten kullan irroittaminen fiat-valuutoista ja nykyinen Covid-19 pandemia, sekä Keskuspankkien pakottava halu harjoittaa aggressiivista kvantitatiivista keventämispolitiikkaa saattavat johtaa Bitcoinin räjähdysmäiseen kasvuun.

Wall Streetillä toimivat henkilöt kannattavat ajatusta siitä, että tulevaisuudessa bitcoin saattaa täydentää kultaa tai mahdollisesti jopa korvata kullan.