FinTech yritysten suosio sijoituskohteina on kasvussa

FinTech yritykset kasvussa

Sekä Suomessa, että kansainvälisesti useat FinTech startupit ovat haalineet mukaan uskomattoman määrän sijoittajia. Koko nykyinen pankki- ja talousjärjestelmä tuntuu elävän vieläkin murrosvaihetta.

Finanssiteknologia on Suomessa elänyt murrosta jo pitkään. Markkinoille on tullut vuosi toisensa jälkeen, joka kerta odotukset ylittäviä entistä räätälöidympiä rahoitusratkaisuja.

Monet kuluttajat löytävät täsmälääkkeen taloudellisiin tarpeisiinsa FinTech yritysten avulla, jotka pyrkivät yhdistämään kuluttajien tarpeet ja luotonantajien rahoituskyvyn.

Hyvä käytännön esimerkki on henkilö, joka pyrkii löytämään ratkaisun stressaavaan taloudelliseen tilanteeseen, jossa nykyisten lainojen kustannukset ovat alkaneet nousta.

Hän päätyy etsimään yhdistelylainaa FinTech yrityksen sivuille (https://sortter.fi/yhdista-lainat/), täyttää hakemuksen, jonka jälkeen hän saa tarjouksia useilta pankeilta ja lainanmyöntäjiltä, jotka ovat valmiita jälleen rahoittamaan nykyiset lainat entistä edullisemmalla korolla.

Tämäkin on vain yksi esimerkki siitä, miten yritykset voivat hyödyntää finanssiteknologian kehitystä.

FinTech sijoituskohteena

Finanssivalvonnan sivuilta voi katsoa tarkemmin, mitä FinTech tarkoittaa ja pohtia sen potentiaalia sijoituskohteena.

Perinteisten pankkien on monesti jopa vaikea pysyä perässä, kun ketterän kehityksen digiorganisaatiot pystyvät palvelemaan yhä suuremman määrän asiakkaita samassa ajassa hyödyntämällä API-pohjaisia ratkaisuja.

FinTech yhtiöihin on mahdollista sijoittaa joko haalimalla listaamattoman yhtiön osakkeita, tekemällä suoria sijoituksia osakkeisiin tai vaihtoehtoisesti ETF-rahastojen avulla.

Hyvän kuvan Finanssiteknologian yritysten potentiaalista antaa katsaus rahastojen, kuten ARK Fintech innovation ETF:ään, joka on yksi maailman eniten vaihdetuimmista finanssiteknologiaan sijoittavista pörssinoteeratuista rahastoista.

Osta / Myy FinTech instrumentteja

5/5

Amerikkalaiset osakkeet 0 € komissioilla

67% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

5/5

Suosittu alusta CFD-tuotteille

76.4% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.