Goldman Sachs ryhtyy tarjoamaan kryptovaluuttoja asiakkailleen

Bitcoinbuumi

Kryptovaluuttabuumi on nyt iskenyt myös pankkijätteihin. Goldman Sachs ilmoitti alkavansa kauppaamaan kryptovaluuttoja asiakkailleen. Uutinen tulee varmasti aiheuttamaan reaktioita rahoitusmarkkinoilla.

Yksi maailman suurimmista liikepankeista nimeltä Goldman Sachs on aloittanut liiketoiminnan laajentamisen kohti kryptovaluutta tarjontaa.

Toiminta aloitetaan ensi viikolla, jolloin pankin Global Markets -osasto aloittaa kaupankäynnin kryptovaluutoilla. Tämän lisäksi kyseisellä osastolla on meneillään myös muita lohkoketjuteknologiaan ja kryptomaailmaan liittyviä hankkeita.

Kyseessä ei ole harkitsematon kokeilu vaan pitkään harkittu strateginen toimenpide, joka on nostanut päätään kryptovaluuttamarkkinoiden kasvaessa. Itse asiassa virtuaalivaluutat ovat saaneet tuulta alleen pandemian aikana.

Bitcoin ohitti hiljattain 45 000 euron rajapyykin, joka on ennätyksellistä. Sillä vain kuukausia aikaisemmin hinta oli alle 20 000 eurossa.

Virtuaalivaluuttojen asema on vahvistumassa

Virtuaalivaluuttojen asema on selvästi vahvistumassa. Erilaiset uutiset Paypalin, Squaren ja Teslan toimesta tukevat entuudestaan nousujohteista teknologiaa.

Virtuaalivaluuttoja on myös kritisoitu ankarasti esimerkiksi niiden käyttökohteiden vajaavaisuuden tai energiankulutuksen takia.

Monet kutsuvat valuuttoja vain uskonjärjestelmäksi, mutta näinhän on myös perinteisillä sijoitusmarkkinoilla.