Kannattaako nyt ostaa Salesforcen osaketta?

Salesforce, nytkö aika ostaa

Salesforce, maailman johtava pilvipohjainen CRM-järjestelmä, joka listautui pörssiin vuonna 2004. Jos olisit sijoittanut 1000 euroa yritykseen kyseisenä vuonna, sinulla olisi nyt kasassa jo 90 000 euron potti.

Vuosien 2005 ja 2021 välisenä aikana Salesforcen vuosittainen liikevaihto on kasvanut 34,9 prosenttia. Kasvuvauhtia on kiihdyttänyt pilvipohjaisten CRM-järjestelmien suosio, joka tarjoaa yrityksille johtotyökalut vain murto-osalla siitä hinnasta, mitä vastaava maksaisi itse rakennettuna.

Koska näyttää siltä, että yritys on tehnyt jo merkittävät tuottonsa, sijoittajat saattavat pohtia onko liian myöhäistä ostaa Salesforcen osaketta. Tässä uutisessa pohdimme, miltä Salesforcen tulevaisuus näyttää.

Yhtiö on enemmän kuin tuplannut liikevaihtonsa vuoteen 2026 mennessä

Salesforcen johto väittää, että se tuplaa liikevaihtonsa vuoteen 2026 mennessä. He ovat laajentaneet liiketoimintaansa vauhdilla, muihinkin kuin CRM-palveluihin. He uskovat kasvavansa nopeammin, kuin markkinat yleisesti uusien investointien myötä.

Investointeihin on tähän mennessä kuulunut yritysostoja ja uusien innovatiivisten työkalujen kehittämistä.

Jos yritys pystyy saavuttamaan tämän tavoitteen, ei todellakaan ole liian myöhäistä ostaa yrityksen osaketta nyt. Liikevaihdon tuplaantuminen tarkoittaisi sijoittajille merkittäviä tuottoja.

Liiketoiminta on vahvaa ja osake on kohtuullisesti hinnoiteltu

Monet yritykset ovat kamppailleet talouden heittelehtimisestä, mutta Salesforce on vastaavasti hyötynyt. Etenkin lisääntynyt etätyö on lisännyt vastaavien palveluiden kysyntää moninkertaisesti, joka on vaikuttanut osaltaan yrityksen kasvuun.

On kuitenkin huomioitavaa, että mikäli laskelmat liikevaihdon tuplaantumisesta perustuvat viimeisten vuosien ajalle, saattaa todellisuus poiketa merkittävästi odotetusta tuloksesta. Siitä huolimatta Salesforce tarjoaa edullisen ja tehokkaan ratkaisun, joka on tänä päivänä monelle yritykselle koko perusta.

Analyytikkojen mukaan Salesforcen osake on hinnoiteltu varsin kohtuullisesti, vaikka se vaikuttaakin kalliilta ensisilmäyksellä. Heidän mukaansa SaaS palveluiden osakkeiksi, Salesforcea voidaan pitää jopa edullisena osakkeena.

Ajatus edullisesta osakkeesta perustuu analyysiin kilpailevan yrityksen Zendeskin osakehinnoittelusta, joka kasvaa hieman nopeammin, mutta sen osakkeiden valuaatio perustuu huomattavasti radikaalimpiin lukemiin.

Yhteenveto:

  • Salesforce uskoo tuplaavansa liikevaihtonsa vuoteen 2026 mennessä
  • SaaS pohjaiset ohjelmistot eivät ole yhtä alttiita markkinoiden muutoksille, kuin tavalliset yritykset
  • Osake on kohtuullisesti hinnoiteltu ja varustettu hyvällä tuotto-odotuksella.

Parhaat kaupankäyntialustat

5/5

Amerikkalaiset osakkeet 0 € komissioilla

67% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

5/5

Suosittu alusta CFD-tuotteisiin

72% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.