Ennuste: Öljyn hinta rikkoo 100 dollaria aivan kohta

Öljyn hinta ennuste 2022

Luvassa on taas rajua kyytiä pörssissä Venäjän ja Ukrainan välisen kriisin takia, joka näyttää olevan eskaloitumassa. Tiedä ainakin nämä asiat öljyn hinnasta.

Öljyn hinta on jo viimeiset 40 vuotta ollut rajussa nousussa ja nyt inflaatio näyttäisi vain kiihtyvän. Monet analyytikot sanovat, että tämänkaltaiset kriisit vaikuttavat merkittävästi globaalilla tasolla.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Hiljattain Saksan ja Venäjän välinen Nord Stream 2 öljyputki sopimus kariutui

Nähtäväksi jää montako tämänkaltaista tapahtumaa on vielä luvassa.

Useat analyytikot ovat arvioineet öljyn hinnan nousevan pian yli kolminumeroisiin lukemiin 100 ja 125 dollarin väliin. Tämä johtaa nopeasti siihen, että gallona Brent öljyä maksaa yli 4 dollaria.

Veikkaus on, että Venäjä, joka hallitsee yli 10 prosenttia koko maailman öljyvaroista, tulee lopettamaan tai vähentämään sen vientiä ulkomaille. 

10 prosentin siivu koko öljyvaroista on niin merkittävä, että jo viittaukset viennin lopettamiseen tulevat nostamaan öljyn hintaa merkittävästi.

Suomessa öljyn hinnan nousu näkyy selkeästi polttoaineiden hinnassa sekä muissa elintarvikkeissa ja hyödykkeissä, jotka hyödyntävä öljypohjaista materiaalia joko pakkauksissa tai raaka-aineena, joten merkittävästä asiasta on kysymys.

Öljyn hinnan nousua kiihdyttää entuudestaan kiinnostus öljyyn sijoittamista kohtaan. Monet piensijoittajat ovat hankkineet johdannais- ja futuurisopimuksia öljyyn, jossa spekuloivat sen hinnan nousua vipukertoimen avulla.

Jos uskot itse bensan ja raakaöljyn hinnan nousevan, voi olla järkevää ostaa ja myydä öljyyn liittyviä futuureita, joilla arvioidaan öljyn hintakehitystä lähitulevaisuudessa.

Nähtäväksi jää tuleeko öljyn hinta kohoamaan entistä nopeammin, kun länsi lakkaa uskomasta diplomaattisen ratkaisun löytymiseen ja tilanne jatkaa kehittymistään huonompaan suuntaan.

Yleisestikin pörssissä on nähtävillä useita epävarmuustekijöitä. Maailman pörssit ovat olleet laskusuhdanteessa, eniten Venäjän pörssi sekä ruplasidonnaiset sijoitustuotteet.

Monet sijoittajat ovat siirtäneet omistuksiaan osakkeista pois ja kohti turvallisempia ETF-rahastoja, jotka sijoittavat valtionlainoihin, kultaan ja öljyyn.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Täytyy myös muistaa, että pakotteilla ja niihin tulevilla vastauksilla tulee olemaan kauaskantoisia seurauksia, jotka tällä hetkellä näyttäytyvät epävarmuustekijöinä markkinoilla.

Sponsoroitu
FI_Free_stocks