Parhaat sijoitus- ja talouspodcastit vuonna 2021

parhaat sijoituspodcastit 2021

Kuten jo varmasti tiedät, seuraamme aktiivisesti suomalaista sijoittamista. Monilla meistä aika on kortilla, joka tarkoittaa, että aikaa lukemiselle jää varsin vähän. Onneksesi me listasimme Suomen vuoden 2021 sijoituspodcastien kerman. Laita kuulokkeet päähän ja aloita valitsemallasi podcastilla.

Olemme kuunnelleet jokaisen podcastin kokonaisuudessaan, joka esiintyy tässä artikkelissa. Artikkeli on koottu 31.8.2021, joten uusia podeja on saattanut jo tulla, kun luet tämän.

Seuraavat podcastit eivät ole paremmuusjärjestyksessä, sillä emme alla lajittelemaan kenenkään työtä. Haluamme puhtaasti antaa lukijoillemme lisää mielenkiintoa, inspiraatiota ja tekemisen iloa arkeen. Samalla tuemme arvokasta työtä tekeviä suomalaisia vaikuttajia.

Naiset yhä kiinnostuneempia taloudesta

Mielenkiintoinen ilmiö, jonka olemme huomanneet, on se, että yhä enemmän naisia alkaa löytyä myös talous- ja sijoituspuolelta. Eli perinteinen jako mies- ja naispuolisiin vaikuttajiin alkaa olla historiaa.

Osa listassa esiintyvistä podcasteista on yksityishenkilöiden pitämiä ja osa suurempia yrityksiä tai tahoja.

Lista on koottu ilman palkkioita, eli emme ole kaupallisessa yhteistyössä kenenkään Youtube videoita tai podcastia pitävän tahon kanssa.

Verkosta löytyy myös runsaasti muitakin podcasteja, mutta tässä meidän suosikkimme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenTOP – 10 parasta sijoituspodcastia vuodelle 2021

1. Nordnet – Rahapodi

Nordnet rahapodi on taloutta, säästämistä ja sijoittamista käsittelevä keskustelu podcast, jonka esiintyjinä toimivat Nordnet asiantuntijat Martin Paasi ja Miikka Luukkonen. Jokainen jakso on varsin mielenkiintoinen, joka käsittelee konkreettisesti kysymyksiä pörssistä ja osakesijoittamisesta ylipäänsä. Jaksoissa on myös esiintynyt mielenkiintoisia vieraita.

Löydät Nordnetin rahapodin myös tunnuksilla #rahapodi.

2. Nordnet – Traders’ Club

Mielenkiintoinen podcast, jossa tutustutaan aktiivista osakekauppaa käyvien ammattilaisten elämään. Nordnetin Trader’s Club podcastia isännöi treidaajana tunnettu ja menestynyt Jukka Lepikkö sekä Tuomas Tuominen.

On ollut mielenkiintoista seurata miten treidaajat pystyvät sopeutumaan markkinoilla vallitsevaan tilanteeseen, sillä päiväkauppiaiden pitäisi pystyä hyötymään vahvasti myös kurssien laskiessa.

3. Inderes / InderesPodi

Inderes on analyysitalo, joka jatkuvasti tutkii ja antaa omia analyysejään osakkeista ja pörssitilanteesta. Jos sijoitat tai olet sijoittanut pörssiin kuluvana vuonna, suosittelemme ehdottomasti ottamaan tämä seurantalistalle. Useat asiantuntijat Inderesiltä osallistuvat podin ylläpitämiseen, joista ehkä eniten esillä on Sauli Vilen.

4. Sijoitustieto / Teerenpelit

Sijoitustieto ylläpitää videomuotoista podcastia, jossa nähdään tunnettu sijoittaja ja vaikuttaja Aki Pyysing. Vierailevina tähtinä nähdään sekä sijoitus-, että talousmaailman kermaa. Suosittelemme kuuntelemaan näitä, etenkin jos työmatka on pitkä sillä yksittäisten jaksojen pituus voi olla jopa yli tunnin.

5. Mimmit Sijoittaa – Podcast

Kuten aikaisemmin mainitsimme, myös naisia on alkanut näkyä yhä enemmän sijoitusmaailmassa. Yksi tämän hetken ehdottomista suosikeista on kahden naisen Hanna Tikanderin ja Pia Maria Nickströmin ylläpitämä podcast, jossa sukelletaan sijoittamisen saloihin.

He käyvät läpi sijoitusmaailmaa hyvin uniikilla tavalla ja ovat tunnettuja henkilöitä myös sosiaalisessa mediassa. Etenkin nuorempien sijoittajien keskuudessa tämä podcast saattaa olla se juttu.

6. Rahamania

Rahamania on myös niin ikään kahden naisen Nina Nordlundin ja Tellervo Uotilan ylläpitämä podcasti, jossa keskustellaan sijoittamisen lisäksi myös talouden hallinnasta yleisellä tasolla. Nina Nordlund tunnetaan ennestään jo blogistaan ”Lapset ja raha”.

7. Ostan asuntoja Podcast

Jos olet kiinnostunut asuntosijoittamisesta osakkeiden sijaan, tämä on ykkösvalinta. Ehdoton kiinteistösijoittajien suosikki podcast, jota asuntosijoittaja Harri Huru isännöi. Podcastin vieraina on myös nähty useita eri henkilöitä jo lähes kolmen vuoden ajan.

8. Rikastamo

Rikastamo on myös kahden naisen ylläpitämä talouteen ja sijoittamiseen liittyvä podcast, joka viihdyttää joka kerta. Päähenkilöinä esiintyvät sijoituskirjailija ja bloggaaja Unna Lehtipuu, sekä varallisuusvalmentaja ja kiinteistövälittäjä Terhi Majasalmi.

9. Melkein kaikki rahasta

Tämä podcast on hieman poikkeuksellinen, sillä tuottajana on Yle Areena. Podcast antaa hyvin konkreettisia vinkkejä arjen raha asioihin. Podcastia juontaa kaikki rahasta -kirjan kirjoittaja Julia Thurén.

10. Sijoituskaverit

Tämän podcastin ideana on kokeilla, analysoida ja tuomita erilaisia rahastoja sijoitusmuotona. Palvelussa eniten esillä olevia tuotteita ovat ETF-rahastot, indeksirahastot, kuukausisäästäminen, aktiivi- ja korkorahastot. Podcastin juontajina toimivat Melkein kaikki rahasta podcastista tuttu Julia Thurén ja Merja Mähkä.

Jos et vielä ole tutustunut siihen, miten podcastit toimivat, näiden avulla pääset kokeilemaan ja oppimaan fiksuja taitoja taloudenhallintaan ja sijoittamiseen liittyen. Mukavaa ja rentoa ajanvietettä, jota voi tehdä samaa aikaa, kun hoitaa esimerkiksi kotiaskareita ja matkustaa.