Shortatuimmat Osakkeet 2021 – Päivitetty (LISTA)

Shortatuimmat osakkeet 2021

Treidaaminen.fi laati raportin 31.8.2021 Suomen shortatuimmista yrityksistä vuonna 2021. Listaan mahtuu myös muutamia yllätysnimiä.

Shorttaaminen, shorttaus, shortti, ylimyynti tai millä nimellä haluatkaan sitä kutsua. Tarkoittaa varsinaisella sijoitustieteilijän kielellä lyhyeksi myyntiä, jossa myydään sellaista osaketta, jota sijoittajalla ei toimeksianto hetkellä ole hallussaan.

Shortin vastakohta on long -positio, jossa arvioidaan osakkeen hinnan nousevan.

Eli lyhyeksi myynti toimeksiantona on eräänlainen laina, jossa osakkeet lainataan välittäjän kautta ja myydään markkinoilla toivoen, että osakkeen hinta laskee. Kun osakkeiden hinta laskee, on myyntihetken ja takaisinoston välinen erotus sijoituksesta saatavaa voittoa.

Shorttaaminen siis mahdollistaa tienaamisen myös laskusuhdanteessa olevilla markkinoilla ja suojelee samalla kurssia laskemasta entistä syvemmälle. Näin sijoittajat auttavat myös rajoittamaan kurssiheilahteluja.

Useat kaupankäyntialustat mahdollistavat myös näiden positioiden ostamisen vipukertoimella, eli sisäänrakennetulla velalla, jota monet päiväkauppiaat käyttävät työkalunaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenShortatuimmat Osakkeet 2021 – TOP 3

Suomen shortatuimmat osakkeet on nähtävillä finanssivalvonnan sivuilla, johon kaikki positiotiedot päivitetään joka päivä kello 10 jälkeen aamupäivällä ja kello 17 jälkeen iltapäivällä.

Positioiden listaan pääsee tavallisten osakemyyntien lisäksi myös omistamalla johdannaispositioita.

  1. Outokumpu
  2. Altia
  3. Orion

Listalta löytyi myös muutama yllätysnimi, kuten QT Group ja Elisa.

Vaikka emme tiedä myytävien osakkeiden tosiasiallisia määriä, tiedämme suurin piirtein niiden arvon.

Tästä voimme päätellä, että sijoittajat uskovat osakkeen olevan:

  • Liian kallis
  • Sijoittajat huomaavat uusia uhkia tai riskejä
  • Ympäristö- ja vastuukysymykset
  • Tuotto ei kohtaa odotusta
 

Hedge ja korkean riskin rahastot tunnetaan erityisen hyvin taidoistaan löytää erinomaisia tilaisuuksia myydä lyhyeksi.

Hauska fakta: lyhyeksi myynti tulee englannin kielen sanasta ”short”, mutta käännetään suomeksi ”lyhty”. Varsinaisessa merkityksessään tämä on väärin, sillä se ei oikeasti tarkoita lyhyttä vaan pikemminkin vajaata.

67% hinnanerosopimustileistä menettää rahaa

Aloita the Big Short jo tänään

eToron kautta on mahdollista käydä kauppaa osakkeilla 0% komissioilla. Avaa tili 3 minuutissa ja aloita sijoittaminen jo tänään! Helppokäyttöinen, edullinen, nopea ja turvallinen.