SSAB teki jättituloksen, osinkoehdotus näyttää erittäin lupaavalta

SSAB jättitulokseen

Teräsyhtiö SSAB ilmoitti tehneensä merkittävän vahvan tuloksen vuoden 2021 loka-joulukuussa. Tämä tarkoittaa sijoittajille muhkeaa osinkopottia, joka ylitti analyytikoiden odotukset.

SSAB teollisuusyhtiö on raportoinut tehneensä merkittävän tulosparannuksen vuoden 2021 lopussa. Sen käyttökate (ebitda) nousi viimeisellä vuosineljänneksellä 7 753 miljoonaan Ruotsin kruunuun, kun aikaisempana vertailukautena se oli vain 1 439 miljoonaa kruunua.

Analyytikoiden arviot ylittyivät lähes 10 prosentilla, kun he arvioivat käyttökatteen kohoavan reiluun 7 047 miljoonaan kruunuun.

Liiketuloksessa parannusta tapahtui merkittävästi, sillä vertailukauden tulos oli 557 miljoonaa kruunua, kun se nyt oli 6 961 miljoonaa kruunua. Tätä myöden yhtiön liikevaihto kasvoi 16 988 miljoonasta kruunusta 27 337 miljoonaan kruunuun ylittäen myös tässäkin analyytikoiden ennusteet (26 728 miljoonaa)

Osingot näyttävät erittäin lupaavilta, sillä vertailukauden osakekohtainen tulos oli 0,33 kruunua, kun nyt se on 5,30 kruunua, joka on yhtiön kaikkien aikojen taloudellisesti kannattavin jakso.

Strategian suhteen on siis menty eteenpäin. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan syynä on teräksen hinnan nousu, joka johtuu komponenttien pulasta ja logistiikkaan liittyvistä ongelmista.

Fossiilivapaa liiketoiminta

Tulosten ilmoittamisen yhteydessä SSAB kertoi kasvavista investoinneista, jotka liittyvät päästöttömän teräksentuotantoon siirtymisestä. Suunnitelman mukaan tavoitteena on vähentää fossiilipäästöjä noin 8 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Investoinnit ovat suuruudeltaan noin 45 miljardia kruunua jaettuna kymmenelle vuodelle.

Investointien rahoitus ei tulo ulkopuolisilta tekijöiltä vaan positiivisten talousuutisten myötä ne ovat määrä rahoittaa yhtiön tulevista kassavirroista.

Kevään osingoissa riittää ihmeteltävää

Taas on se aika, kun yhtiöt antavat osinkoehdotuksia. Viime vuonna se oli monien sijoittajien kohdalla kaikkein mielenkiintoisinta aikaa, kun nähtiin monia yllätyksiä viitaten viime vuosien globaaleihin ongelmiin liiketoiminnoissa, jotka koskettivat lähes jokaista toimialaa.

Muun muassa SSAB osinkoehdotus oli 0,5 euron osakekohtainen osinko, joka aikaisempiin osinkoihin verrattuna on lähes viisi kertainen. Useampana aikaisempana vuonna SSAB on maksanut sijoittajille vähän tai ei ollenkaan osinkoa parantaakseen liiketoimintaansa. Osinkojen investoinnit omaan liiketoimintaan ovat olleet kannattavia ja nyt se palkitsee.

Tulosvaroitus on annettu myös alkuvuodelle 2022, joka näyttää varsin lupaavalta. Todennäköisesti loppuvuoden kova tekemisen meininki näkyy myös vuoden 2022 aikana.

Vastuuvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees

Aloita treidaaminen oikeilla työkaluilla

eToro tarjoaa ainoana maailmassa uniikin “CopyTrading” ominaisuuden, jonka avulla voit käydä samat kaupat, kuin ammattisijoittajatkin – reaaliajassa.

Lisäksi sinulla on käytössä paljon muita kaupankäynnin tukena toimivia työkaluja, jotka auttavat päätöksenteossa.

Sponsoroitu
FI_Free_stocks