Tarvitaanko VPN-yhteyttä kryptovaluutta transaktioihin

Kryptovaluuttojen kohdalla kyberturvallisuus ja yksityisyydensuojaaminen on tärkeää. Jos et ole aikaisemmin kuullut VPN-yhteyksien hyödyistä, on tämä uutinen sinulle tärkeä luettava.

Lyhykäisyydessään VPN-yhteys salaa käyttäjänsä verkkoliikenteen siten, että edes palveluntarjoaja ei näe mitä koneella tai laitteella tapahtuu. Samalla myös yksilöllisyys pysyy salassa.

Mutta miten VPN:nää voi hyödyntää kryptovaluuttojen ostamiseen ja myymiseen?

VPN-yhteydet parantavat kryptoihin liittyvää turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Kuten varmasti tiedätkin Bitcoin ja muut kryptovaluutat paitsi (*yksityisyyskolikot eli privacy coins) eivät ole anonyymejä vaan pikemminkin pseudonyymejä.

Se tarkoittaa, että rahan liikkumista on varsin helppo seurata.

Kaikenlisäksi IP-osoite ja jalanjälki tallentuu sekä kryptopörssiin, että palveluntarjoajalle.

VPN-yhteyden avulla kukaan ei tiedä kuka olet. VPN siis auttaa parantamaan turvallisuutta niin merkittävästi ettei hakkerit, valtio tai ketään muu ulkoinen osapuoli voi viedä rahojasi, koska he eivät yksinkertaisesti tiedä kenelle rahat kuuluvat.

*Yksityisyyskolikot (privacy coins) ovat täysin anonyymejä joiden omistajia ei voida jäljittää.

Mitä VPN-palvelua kannattaa käyttää kryptovaluuttojen kanssa?

VPN-palveluita on lukuisia, jonka takia sopivan ja luotettavan palvelun löytyminen voi tuntua haastavalta. Suomessa johtava VPN-asiantuntijasivusto VPN-palvelu ylläpitää puolueetonta sivustoa, joka kertoo rehellisesti asiantuntijoiden ja käyttäjien mielipiteet VPN-yrityksistä.

Ylivoimaisesti pohjoismaissa parhaiten toimii NordVPN, myös kryptokolikkojen suhteen. Vahvan tietosuojapolitiikan ansiosta, kukaan ulkopuolinen ei pääse käsiin tietoihin ja samalla lisää ylimääräisen kerroksen turvallisuutta transaktioihin.

NordVPN sijaitsee panamalla, joka tarkoittaa, että Five Eyes -maiden säännökset eivät koske sitä. Eli yrityksen ei tarvitse missään tapauksessa luovuttaa tietojansa ulkopuolisille.

Palvelu tarjoaa myös ylimääräisen anonymiteetin, kun koko tilauksen voi tehdä joko Bitcoineilla (BTC) tai Ethereumilla (ETH).

Aina kun omaisuutta säilytetään digitaalisessa muodossa on tärkeä pitää tietoturvasta kiinni

Kaikki kryptovaluuttapörssit ja kauppapaikat käyttävät HTTPS-salausta, jotta yhteys olisi mahdollisimman turvallinen. Kuitenkin kaikkein turvallisin tapa säilyttää kryptovaluuttoja on käyttää fyysistä krypto-lompakkoa kuten esimerkiksi Nano Ledgeriä.