Tesla Roadster -malli toimitetaan asiakkaille vasta vuonna 2023

Tesla Roadster toimitus viivästyy

Tesla Roadster esiteltiin jo vuonna 2017 ja vuonna 2020 sen piti näkyä katukuvassa. Toisin kävi, sillä nyt entisestään myöhässä olleet toimitukset venyvät. Keskiviikkona CNBC:lle antamassaan haastattelussa hän sanoi uuden mallin Roadsterien toimituksen alkavan aikaisintaan vuonna 2023.

Elon Musk ilmoitti Twitter -tilillään, että ellei vuodesta 2022 tule mega draamaa, uusien Roadster -mallien toimituksen pitäisi alkaa vuonna 2023.

Teslan Roadster auto on varustettu uuden sukupolven suorituskyvyllä, sillä sen huippunopeudeksi ilmoitettiin vähintään 402 kilometriä tunnissa. Kyseessä on siis 200 kilowattitunnin akulla varustettu auto, joka toimintasäteeksi ilmoitettiin noin 1000 kilometriä.

Jos automalli täyttää nämä lupaukset ja pystyy toimittamaan mallistonsa viimeistään 2023, siitä tulee läpimurto.

Teslan Roadster mallin lisäksi myös raskaampi malli Tesla Semi, kohtaa toimitusongelmia.

Toimitusongelmia kaikilla aloilla

Viimeiseen kahteen vuoteen on mahtunut paljon toimitusketjuihin liittyviä ongelmia. Yksi merkittävimmistä toimitusketjuongelmista, joka on koskettanut montaa toimialaan, on niin sanottu sirupula, jossa tietokoneiden komponentteja ei ole ollut saatavilla.

Tämä on nostanut niin komponenttien, kuin niistä syntyvien lopputuotteidenkin hintoja merkittävästi.

Elon Musk tunnetaan kuitenkin hänen visionäärimäisistä väitteistään. Hiljattain Tesla ilmoitta aikovansa aloittaa myymään sähköä, siis sähköautojen lisäksi.

Roadster -mallin ilmestymistä on odotettu jo vuosia. Ja sitä onkin ennakkotilattu jo kymmeniä tuhansia kappaleita.

Tesla Roadster -mallin auton saa tilattua etukäteen Teslan verkkosivuilta. Varaus tapahtuu maksamalla luottokortilla etukäteen 5000 dollarin arvoinen varausmaksu ja kymmenen päivän kuluessa siitä 45 000 dollari maksu.

Teslan osakkeeseen ilmoitus Roadster -mallin viivästymisestä ei juurikaan ole vaikuttanut. Kurssi on edelleen noin 730 dollarin paikkeilla, jossa se oli ennen kesää. Kesällä kurssi notkahti hieman, mutta nyt se on jo korjaantunut.

Markkina-arvoa Teslan osakkeilla on 725 miljardia.

Voit lukea kirjoittamamme artikkelin Teslan osakkeista täältä. Artikkelissa pohdimme yrityksen tulevaisuutta, peilaamme historiaa ja analysoimme potentiaalia sijoituksena.

Parhaat kaupankäyntialustat

5/5

Amerikkalaiset osakkeet 0 € komissioilla

67% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

5/5

Suosittu alusta CFD-tuotteisiin

72% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

Tags: