Toiseksi suurin kryptovaluutta saa uuden päivityksen

ethereum 2.0

Olet varmaankin seurannut Bitcoinin hurjaa nousua ennätyslukemiin. Tiesitkö, että myös Ethereum on hiljaa tehnyt paluun markkinoiden kärkeen?

Ethereum on tällä hetkellä maailman toiseksi suurin kryptovaluutta. Sen arvo on noussut vuoden alusta 350 prosenttiyksikköä. Hiljattain se ylitti 490 euron rajapyykin ensimmäistä kertaa sitten Kesäkuun 2018.

Nyt Ethereumiin sijoittaneet ovat odottaneet pian tapahtuvaa päivitystä kryptovaluuttaan, jota kutsutaan Ethereum 2.0:ksi.

Päivityksen mukana valuutan teknologiasta tulee lupausten mukaan nopeampi ja turvallisempi.

Yksi suurimmista Ethereumiin liittyvistä ongelmista on sen lohkoketjun skaalautuvuus

Tästä hyvä esimerkki on vuonna 2017 suuren suosion saavuttanut CryptoKitties -niminen, Ethereum-pohjalta toimiva peli, joka onnistui ruuhkauttamaan datan käytöllään koko Ethereum verkon ja hidasti kaupankäyntiä merkittävästi.

Ethereumin kannattajat ovat sanoneet, että suunniteltu Ethereum 2.0 päivitys mahdollistaa tuhansia uusia transaktiotapahtumia sekunnissa.

Mitä päivitys tuo tullessaan?

Päivityksen päällimmäisenä tarkoituksena on ottaa rinnakkainen Ethereum-lohkoketju käyttöön, joka käyttää nimeä “Beacon”. Sitä käytetään jo nyt testaamaan järjestelmää ennen kokonaisvaltaista siirtymistä Ethereum 2.0:llaan.

Sillä välin yhä useampi “Ether” joutuu piiiloon monta vuotta kestävään “lukitusjaksoon” kryptovaluutan halitjoilta, jotka haluavat tulla uuden verkon transaktioiden validoijiksi.

Blockdaemonin toimitusjohtaja Konstantin Richterin mielestä se saattaisi pienentää Etherin tarjontaa ja lisätä sen arvoa, jos kysyntä ylittää tarjonnan määrän.

Se tulee väistämättä johtamaan myös innovaatioihin DeFi-tilassa, kun sijoittajat haluavat saada likviditeettiä ottamalla lainaa lukittuja Etheriomistuksiaan vastaan.

Päivityksen mukana tulee myös niin kutsuttu “sirpaloituminen”, joka jakaa verkon useisiin rinnakkaisiin ketjuihin, jotka pystyvät entistä tehokkaammin käsittelemään kaupankäyntiä ja transaktoita.

“Sirpaloitua lohkoketjua voidaan kuvailla pyöreänä hiusharjana, missä jokainen harjasrivi on oma sirpaleensa, mikä käyttäytyy yksinään lohkoketjuna ja jossa Beacon-ketju yhdistää kaikki sirpaleet yhteen kuten hiusharjan kahva harjaksille. Sirpaleet pystyvät kommunikoimaan keskenään Beacon-ketjun kautta, mikä myös viimeistelee sirpaleiden tilan säännöllisin väliajoin. Ajan myötä tämä hiusharja pidentyy, kun sirpaleet tuottavat lisää paloja, samoin venyy myös Beacon-ketju, joka seuraa koko verkon tapahtumia. ” Jerome de Tychey, Ethereum Francen perustaja sekä presidentti, saneli CNBC:lle.

Kryptovaluutta asiantuntijoiden mukaan Ethereum 2.0 päivityksen pitäisi auttaa Ethereum-verkkoa toimimaan suuremmassa mittakaavassa. Käsittelemään enemmän kaupankäyntiä ja nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Samalla saadaan tuki miljooniin sovelluksiin.

“Viiden tai kymmenen vuoden kuluessa nämä hajautetut käyttöympäristöt ovat tasatilanteessa vakituisten kaupankäyntipohjien kanssa”, Richter ennustaa.