Uusi rokote – kullan hinta laskussa

Kulta kärsi merkittävästä laskusta kuluneen viikon aikana. Syynä lienee uutiset uuden lähes 90 prosenttisesti toimivan rokotteen löytymisestä.

Selkeä trendin markkinoiden rauhoittumisesta alkaa kohta olla nähtävissä, sillä pitkään jatkunut kullan ostaminen on alkanut kääntyä laskuun.

Kulta on hyödyke jota sijoittajat haalivat maailman talouden ollessa vähänkään epävarma. Tästä nähtiin jo hyvä esimerkki yhdysvaltain uuden presidentin valitsemisen yhteydessä.

Hyödykkeen kurssikehitys on ollut hyvin ailahteleva, kun uusia ristiriitaisia uutisia tulee sieltä sun täältä.

Monet ovat sanoneet, että bull juoksu on nyt ohi ja on aika etsiä muita hyödykkeitä uusien rokotteeseen liittyvien uutisten myötä.

On kuitenkin hyvä olla varuillaan, sillä alustavasti vain huhut ovat liikkuneet rokotteen 90% tehokkuudesta ja sen logistiset ja tuotannolliset ongelmat tullaan vielä näkemään.

Sen sijaan kryptovaluutat ovat taas alkaneet kasvattaa suosiotaan vakaana sijoituskohteena, nostaen useat virtuaalivaluutat taas jalustalle.

Analyytikkojemme mukaan kulta tulee pitämään resistanssia 1850 pisteen kohdilla, joka pitää sisällään edelleen bull-potentiaalia siihen asti kunnes 1800 indeksipistettä rikotaan.

Tags: