Kryptovaluutta ETF – sijoittaisitko Bitcoin ETF:ään?

kryptovaluutta-etf-bitcoin

SEC (Securities and Exchange Comission) saattaa olla hyväksymässä ensimmäiset Bitcoin ETF:ät. Tähän mennessä SEC on hylännyt kaikki virtuaalivaluuttoja käsittelevät ETF anomukset. Syynä SEC vastahakoisuuteen ovat olleet kryptovaluutan taustat. Kryptovaluutat tunnetaan sijoittajien keskuudessa säätelemättöminä tai hieman maallisemmin, villinä läntenä.

Miten Bitcoin ETF toimii?

Kuvitellaan skenaario, jossa Bitcoin ETF oikeasti saapuu tavallisille markkinapaikoille, kuten esimerkiksi eToro. Sijoittajat pääsisivät käsiksi virtuaalivaluuttoihin huomattavasti pienemmillä kuluilla kuin sijoittamalla suoraan tuotteeseen.

Esimerkki: Bitcoin ETF on pörssinoteerattu rahasto, joka seuraa kryptovaluutta Bitcoinin markkinahintaa. Koska ETF seuraa suoraan Bitcoinin hintaa, heijastuu Bitcoinin hinnan muutokset suoraan ETF-rahastoon. Näin ollen rahasto voi tuottaa absurdeja summia, kuten kryptovaluutat ovat aikaisemminkin näyttäneet. Vastaavasti sama toimii myös laskusuhteessa.

Etuna kryptovaluutta ETF sijoittamisessa on kuitenkin sen helppous. Sijoittajan ei tarvitse ottaa selvää monimutkaisista prosesseista valuuttojen takana, kuten esimerkiksi krypto-lompakon luominen, valuutan säilyttäminen tai turvallinen kaupankäynti.

Lisäksi ETF-rahastojen avulla myös Bitcoinia voi myydä lyhyeksi. Tämä on rahoitusinstrumenttien etu, eli voit pelata näkemyksesi mukaan kumpaan suuntaan tahansa.

Monet perinteiset sijoittajat ovat olleet kiinnostuneita kryptovaluutoista

Monet tavalliset sijoittajat ovat joutuneet seuraamaan sivusta esimerkiksi kryptovaluutta Bitcoinin uutta nousua, koska eivät itse ymmärrä digitaalisia valuuttoja. Tämä on harmi sillä markkinat kaipaavat aina uusia kaupankävijöitä.

Jos Bitcoin ETF saadaan tavallisiin kauppapaikkoihin, pääsevät myös nämä kelkasta jääneet sijoittajat hajauttamaan portfoliotaan kryptovaluuttoihin.

Jos haluat seurata tarkemmin Bitcoin-ETF:n läpimurtoa, löytyy esimerkiksi Nordnetin Sharevillessä keskustelua aiheesta.

Jos etsit sopivaa kaupankäyntialustaa, me voimme suositella: paras kryptovaluutta pörssi tällä hetkellä on eToro.