Wallstreetbets iski jälleen – Yksi kohteista jopa 38 % nousussa

Wallstreetbets jälleen iskussa

Wallstreetbets reddit ryhmässä keskustellaan taas ja näyttää siltä, että massan voima liikuttelee markkinoita. Sama kävi myös aikaisemmin, kun Wallstreetbets ryhmä hehkutti Gamestopia.

Reddit on keskustelupalvelu verkossa, johon voi luoda erilaisia ryhmiä, joiden sisällä keskustelut käydään. Wallstreetbets on vain yksi ryhmä useiden keskusteluryhmien joukossa, mutta se on saanut hurjaa suosiota maailmalla.

Ryhmässä on tarkoitus keskustella erilaisista teknisistä analyyseistä ja sijoittamisesta, mutta sen päällimmäisenä tarkoituksena on saada liikuteltua markkinoita massan voimalla. Tämä onnistui jo aikaisemmin muilla osakkeilla.

Miten joukkovoima auttaa osakkeissa?

Joukkovoimassa on kyse suurista volyymeistä. Jokainen voi osallistua pienellä panoksella, mutta kun mukana on miljoonia ihmisiä ympäri maailman, nousee kokonaisvolyymi niin suureksi, että se riittää liikuttamaan isompaakin neulaa, kun kysyntä ja tarjonta eivät enää kohtaa.

Tämä uutinen koskee uusimpia palstalla esiintyneitä osakkeita, joista muun muassa Support.com päätyi eilen 38,2 prosentin nousuun. Viimeisen viikon aikana osakkeen kurssi on noussut kaksinkertaisesti, kiitos Redditin.

Kehotuksissa ovat mukana myös mobiilipelialusta Skillz (+13,5 %) ja rahoitusyhtiö LendingClub (+9,5 %), joista molemmat kokivat reippaan kurssinnousun.

Parhaiten onnistuneet sijoitukset Wallstreetbetsiltä ovat elokuvateatteriketju AMC (+2112 %) ja Gamestop (+1059 %).

Redditissä wallstreetbets ryhmällä on yli kymmenen miljoonaa seuraajaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenPörssissä on ollut hiljaista

Maailman pörssit ovat olleet kaupankäyntivolyymeiltaan melko hiljaiset. Elokuu tunnetaankin Yhdysvalloissa asti yhtenä hiljaisimmista kaupankäyntikuukausista.

Jopa hedge -rahastot pelkäävät

Monet suuremmat korkean riskin rahastot ja muut sijoitusinstituutiot pelkäävät massan voimaa, joka voi tuhota markkinoita taloudellisesti. Näiden sijoittajien mentaliteetti on, että ostetaan tai myydään mitä sattuu.

Se ei noudata kysynnän tai tarjonnan lakia, vaan perustuu puhtaasti joukkovoimaan. Tällainen tilanne voitaisiin tulkita jopa manipulaatioksi.

Tästä ilmiöstä ymmärretään hyvin se, että pienempien osakkeiden kohdalla se kenellä on rahaa riittävästi, pystyy liikuttamaan kurssia mielensä mukaan. Juuri tätä samaa tekevät hedge -rahastot, mutta verhojen takana.

Jotkut analyytikot pelkäävät, ettemme ole vielä edes nähneet mitä markkinoilla voi tapahtua, kun tavalliset ihmiset yhdistävät voimansa manipuloidakseen markkinoita.

Parhaat kaupankäyntialustat

5/5

Amerikkalaiset osakkeet 0 € komissioilla

67% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.

5/5

Suosittu alusta valuuttakauppaan

76.4% piensijoittajien hinnanerosopimustileistä menettää rahaa.